“Érase una vez el hombre” i l’amic flautista de Mozart

 “Érase una vez el hombre” i l’amic flautista de Mozart

En el capítol anterior parlàvem de les sonates de Beethoven i en aquest hi tornem amb Laia Collelldemont, que interpreta Tempo di minuetto de la Sonata nº 2 op. 49 nº2 L.V. Beethoven. 

Ludwig Van Beethoven ( 1770-1827) va escriure les 32 sonates per a piano entre 1795 i 1822.  El tempo de Minuetto de la Sonata nº 20 és la transcripció del septimino que Beethoven va composar per a 4 instruments de corda i tres de vent i està dedicat a l’emperadriu Maria Teresa.

Aquesta obra va esdevenir molt cèlebre a l’època i Beethoven va acabar incloent-la en un temps de la sonata nº20. Tot i reconèixer que “ en aquell temps jo no sabia compondre i ara si” és una de les melodies més enganxoses  de la història de la Música Clàssica. Us enrecordeu de la sèrie de televisió “Érase una vez el hombre”?

El piano també acompanyarà la flauta de Perancha Domingo, en la interpretació de “Allegro con spirito” i “allegro” de la Sonata Kv. 301 de Mozart.

Aquesta peça té una història curiosa. El primer manuscrit de l’obra porta la indicació “flauto” i era pensada per J.B.Wendling, l’amic flautista de Mozart (no us creieu les històries que circulen per internet que a Mozart no li agradava la flauta, són més falses que un Armani del top manta). Més endavant, quan un editor li va encarregar una sèrie de sonates per a violí i pianoforte, el genial compositor salzburguès va aprofitar la sonata que ja tenia mig escrita

Comparteix: