- Els bars, discoteques i sales de festes tindran prohibit vendre alcohol els darrers trenta minuts d´obertura. El Govern pretén així reduir els aldarulls i afavorir la sortida dels locals. La mesura només serà aplicable els dies que els locals tanquin entre les cinc o les sis del matí, per evitar problemes amb els veïns de les zones properes. D´aquesta manera es modifica el decret del 2011 i es posen eines per resoldre conflictes a zones com el Pas de la Casa. - La part alta de l´avinguda Meritxell mantindrà finalment el doble sentit de circulació, tot i reduir l´amplada de la calçada i canviar el paviment per induir a una circulació més lenta. Ho ha explicat el cap d´equip encarregat del projecte, que també ha exposat els elements d´Smart City que s´hi introduiran. - L´autòpsia del bomber que va patir un accident d´ala delta aquest dilluns a Lanzarote demostra que la causa de la mort va ser l´impacte de la caiguda. Toni Gràcia Armengol, de 49 anys, es trobava a Lanzarote on la setmana anterior havia participat en una competició internacional d´ala delta. - Els tres consellers que continuen al grup liberal qüestionen els arguments de Josep Pintat i els seus afins per trencar el grup parlamentari. Jordi Gallardo, Judit Pallarés i Ferran Costa creuen que les divergències per la reforma comunal era un tema tancat. Gallardo assegura que el partit no ha volgut excloure ningú del procés d´elecció de candidat.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Blog d'Andorra Difusió

5 plats per refrescar l'estiu

  Blog RTVA » Gastronomia   03 d'agost, 2017 5 plats per refrescar l'estiu

Al blog d'RTVA sempre fomentem la gastronomia, però amb aquest article aprofitem l'estiu més calorós que es recorda per recomanar, especialment, cinc plats que acaparen les xarxes socials i que vénen de gust per aquestes dates.

Gaspatxo

No importa que siguis andalús, bretó, algarvès o de l'Aldosa, el gaspatxo triomfa a l'estiu. Aquesta sopa freda s'elabora amb ingredients crus i prové del sud d'Espanya i Portugal. Es creu que el nom ve de la manera d'anomenar en grec el caixonet de les almoines, on es barrejaven diferents tipus de rosegons (d'aquí la frase “una almoina de pa”). Per això, n'hi ha de calents i de freds, però tots porten rosegons, com el que ja aprenen a fer “guiris” de tot el món. Només s'han de barrejar els ingredients a la batedora i triturar...

Ingredients: pa, verdures (pebrot, tomàquet, ceba, cogombre, segons la versió), oli d'oliva, all, sal i aigua. No confondre amb l'”ajoblanco” o el “salmorejo”.

 

Polos

Els gelats de gel, o “polos”, són un clàssic de l'estiu. Estan fets bàsicament d'aigua, però en esta sòlid, així és que refresquen d'allò més bé! A les xarxes circulen infinitat de receptes amb fruites naturals fresques, però que siguin madures. Molt fàcil de fer: tritura la fruita amb suc de llimona i iogurt natural. Posa-ho en un motlle, clava-li un palet i al congelador. Si el vols transparent, com el de l'exemple, pots fer un almívar molt suau i líquid amb la fruita a dins.

Ingredients: fruita, suc de llimona, iogurt (opcional), sucre (opcional).

 

KIWI ? LIME POPSICLES So refreshing ????

A post shared by Sisters | Sydney (@ourholistickitchen) on

 

Carpaccio

Un altre plat fred per intentar suportar la calor. La cosa es complica, a no ser que demanem el tall a un professional. El carpaccio és una tècnica per fer llesques d'aliments crus (normalment carns i peixos, però també fruites, per exemple). Com més primes millor. El responsable és en Vittore Carpaccio de Venècia i la clau està en l'amaniment… N'hem seleccionat un de tonyina.

Ingredients: ventresca de tonyina, escopinyes, sal, oli d'oliva verge extra, fonoll, i altres opcions per fer més complet el plat (pa torrat, ou, espàrrecs,…).

 

Suc complet de fruita

La fruita, sempre és millor completa i amb pela. Però hi ha batuts o sucs que inclouen tota la fibra, com aquest que et proposem de síndria. La gràcia, per això el públic s'està apuntant la idea per fer-ho a les festes i bauxes estiuenques, és que aquí la síndria fa de continent i contingut. El vídeo s'explica per si sol.

Ingredients: una síndria, mig got d'aigua, llima, menta i una aixeta (molt important).

 

Bol Poke

Després dels bols d'”açaí” (si no saps de què va, t'ha passat per alt) arriba la nova febre gastronòmica dels “poke bowl”. És una amanida provinent de Hawaii que, com totes les febres gastronòmiques dels joves del segle XXI, s'ha enlairat a través d'Instagram. Inclou principalment peix cru (tonyina, salmó, pop) sempre marinat, arròs o cereals, vegetals, brots, fruita, alga wakame i molts més. N'hem seleccionat un d'un restaurant de Barcelona, on ja va arribar la moda a la tardor. Tot i això, creiem que és un plat molt estiuenc.

Ingredients: salmó, alvocat, carrota, pèsols, rave, col llombarda.

 

Un article de Jordi Domingo, gestor de continguts web i xarxes socials a RTVA