- El ministre d´Ordenament Territorial, Jordi Torres, i el prefecte de la regió occitana, Pascal Mailhos, han presidit una reunió entre les dues delegacions per a la millora de les carreteres. Entre les actuacions previstes hi ha una desviació en el tram de Tarascó, millores en els trams de revolts i la incorporació de dobles carrils en diferents punts de la xarxa. - Els liberals han donat els seus dos vots favorables a la llei de competències, vots que han permès aprovar-la amb la majoria qualificada necessària, juntament amb el vot de Sílvia Bonet. Igual com ha passat amb les transferències, els grups no han donat suport a les reserves d´esmenes del PS. - Els Liberals han permès finalment la reforma de la llei de transferències. Els Demòcrates tenen majoria en aquesta última, però no entre els consellers nacionals, per la qual cosa necessitaven el vot positiu d´almenys tres membres de l´oposició. Finalment, els liberals Josep Pintat i Joan Carles Camp i la consellera independent Sílvia Bonet hi han votat favorablement i la modificació de la llei ha estat aprovada. - Nova reunió del comitè estratègic francoandorrà per les intervencions a les carreteres RN20, RN22 i RN320. Un projecte que ha de permetre millorar les vies d´accés a Andorra quant a infraestructures, però també per evitar-ne tancaments amb proteccions contra les allaus. - El ´contact center´ ESPIC facturarà aquest 2017 més del doble que l´any passat. I ho farà en el segon any de funcionament i complint les previsions que s´havien marcat. El centre de trucades preveu, a més, ampliar el personal fins a arribar al centenar d´empleats, en previsió d´un increment de clients.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Blog d'Andorra Difusió

5 plats per refrescar l'estiu

  Blog RTVA » Gastronomia   03 d'agost, 2017 5 plats per refrescar l'estiu

Al blog d'RTVA sempre fomentem la gastronomia, però amb aquest article aprofitem l'estiu més calorós que es recorda per recomanar, especialment, cinc plats que acaparen les xarxes socials i que vénen de gust per aquestes dates.

Gaspatxo

No importa que siguis andalús, bretó, algarvès o de l'Aldosa, el gaspatxo triomfa a l'estiu. Aquesta sopa freda s'elabora amb ingredients crus i prové del sud d'Espanya i Portugal. Es creu que el nom ve de la manera d'anomenar en grec el caixonet de les almoines, on es barrejaven diferents tipus de rosegons (d'aquí la frase “una almoina de pa”). Per això, n'hi ha de calents i de freds, però tots porten rosegons, com el que ja aprenen a fer “guiris” de tot el món. Només s'han de barrejar els ingredients a la batedora i triturar...

Ingredients: pa, verdures (pebrot, tomàquet, ceba, cogombre, segons la versió), oli d'oliva, all, sal i aigua. No confondre amb l'”ajoblanco” o el “salmorejo”.

 

Polos

Els gelats de gel, o “polos”, són un clàssic de l'estiu. Estan fets bàsicament d'aigua, però en esta sòlid, així és que refresquen d'allò més bé! A les xarxes circulen infinitat de receptes amb fruites naturals fresques, però que siguin madures. Molt fàcil de fer: tritura la fruita amb suc de llimona i iogurt natural. Posa-ho en un motlle, clava-li un palet i al congelador. Si el vols transparent, com el de l'exemple, pots fer un almívar molt suau i líquid amb la fruita a dins.

Ingredients: fruita, suc de llimona, iogurt (opcional), sucre (opcional).

 

KIWI ? LIME POPSICLES So refreshing ????

A post shared by Sisters | Sydney (@ourholistickitchen) on

 

Carpaccio

Un altre plat fred per intentar suportar la calor. La cosa es complica, a no ser que demanem el tall a un professional. El carpaccio és una tècnica per fer llesques d'aliments crus (normalment carns i peixos, però també fruites, per exemple). Com més primes millor. El responsable és en Vittore Carpaccio de Venècia i la clau està en l'amaniment… N'hem seleccionat un de tonyina.

Ingredients: ventresca de tonyina, escopinyes, sal, oli d'oliva verge extra, fonoll, i altres opcions per fer més complet el plat (pa torrat, ou, espàrrecs,…).

 

Suc complet de fruita

La fruita, sempre és millor completa i amb pela. Però hi ha batuts o sucs que inclouen tota la fibra, com aquest que et proposem de síndria. La gràcia, per això el públic s'està apuntant la idea per fer-ho a les festes i bauxes estiuenques, és que aquí la síndria fa de continent i contingut. El vídeo s'explica per si sol.

Ingredients: una síndria, mig got d'aigua, llima, menta i una aixeta (molt important).

 

Bol Poke

Després dels bols d'”açaí” (si no saps de què va, t'ha passat per alt) arriba la nova febre gastronòmica dels “poke bowl”. És una amanida provinent de Hawaii que, com totes les febres gastronòmiques dels joves del segle XXI, s'ha enlairat a través d'Instagram. Inclou principalment peix cru (tonyina, salmó, pop) sempre marinat, arròs o cereals, vegetals, brots, fruita, alga wakame i molts més. N'hem seleccionat un d'un restaurant de Barcelona, on ja va arribar la moda a la tardor. Tot i això, creiem que és un plat molt estiuenc.

Ingredients: salmó, alvocat, carrota, pèsols, rave, col llombarda.

 

Un article de Jordi Domingo, gestor de continguts web i xarxes socials a RTVA