- El CE Sant Julià de futbol sala encadena la tercera derrota consecutiva després de caure a casa davant Les Corts per 2 gols a 6. Els de Moisés Gonçalves continuen antepenúltims a la classificació. - El Saló del Videojoc tanca la novena edició amb èxit de participació de públic en les activitats proposades. Amb una programació més diversa l´edició d´enguany ha aconseguit combinar l´oferta educativa amb la lúdica a través de tallers, activitats i xerrades oferts per la Universitat d´Andorra. - Joan Verdú s´acomiada dels Jocs sense poder completar el gegant. Una sortida del traçat a l´inici de la segona mànega ha impedit l´esquiador andorrà acabar la prova amb què tancava la seva participació als Jocs. - L´obertura econòmica no ha estat del tot positiva per a alguns sectors, com ara el transport. Les empreses del país ho tenen difícil per competir amb grans plataformes logístiques. El sector espera que l´acord d´associació aporti més oportunitats per poder treballar fora del territori andorrà. - 3 videojocs francesos en fase de desenvolupament participen enguany al Saló del Videojoc. Aquesta iniciativa és fruit de la col·laboració de l´ambaixada francesa amb el saló, per tal d´apropar als joves els coneixements i experiència de joves professionals de la indústria. - Èxit d´ocupació a les pistes d´esquí la setmana de Carnaval. Vallnord ha arribat als 48.000 dies d´esquí, amb puntes que han superat els últims tres anys. Grandvalira ha apuntat també que les sensacions d´aquesta temporada són positives. - Aquest dilluns comença el període de vaga de la funció pública. No hi ha previstes accions, només les assemblees del cos d´ensenyament, la policia i els duaners. Una vaga que desperta disparitat d´opinions entre la pobliació. Alguns l´entenen, altres, com els pares, lamenten les complicacions que no es facin classes lectives. Un dels sectors crítics amb la vaga ha estat el dels jubilats
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Blog d'Andorra Difusió

5 plats per refrescar l'estiu

  Blog RTVA » Gastronomia   03 d'agost, 2017 5 plats per refrescar l'estiu

Al blog d'RTVA sempre fomentem la gastronomia, però amb aquest article aprofitem l'estiu més calorós que es recorda per recomanar, especialment, cinc plats que acaparen les xarxes socials i que vénen de gust per aquestes dates.

Gaspatxo

No importa que siguis andalús, bretó, algarvès o de l'Aldosa, el gaspatxo triomfa a l'estiu. Aquesta sopa freda s'elabora amb ingredients crus i prové del sud d'Espanya i Portugal. Es creu que el nom ve de la manera d'anomenar en grec el caixonet de les almoines, on es barrejaven diferents tipus de rosegons (d'aquí la frase “una almoina de pa”). Per això, n'hi ha de calents i de freds, però tots porten rosegons, com el que ja aprenen a fer “guiris” de tot el món. Només s'han de barrejar els ingredients a la batedora i triturar...

Ingredients: pa, verdures (pebrot, tomàquet, ceba, cogombre, segons la versió), oli d'oliva, all, sal i aigua. No confondre amb l'”ajoblanco” o el “salmorejo”.

 

Polos

Els gelats de gel, o “polos”, són un clàssic de l'estiu. Estan fets bàsicament d'aigua, però en esta sòlid, així és que refresquen d'allò més bé! A les xarxes circulen infinitat de receptes amb fruites naturals fresques, però que siguin madures. Molt fàcil de fer: tritura la fruita amb suc de llimona i iogurt natural. Posa-ho en un motlle, clava-li un palet i al congelador. Si el vols transparent, com el de l'exemple, pots fer un almívar molt suau i líquid amb la fruita a dins.

Ingredients: fruita, suc de llimona, iogurt (opcional), sucre (opcional).

 

KIWI ? LIME POPSICLES So refreshing ????

A post shared by Sisters | Sydney (@ourholistickitchen) on

 

Carpaccio

Un altre plat fred per intentar suportar la calor. La cosa es complica, a no ser que demanem el tall a un professional. El carpaccio és una tècnica per fer llesques d'aliments crus (normalment carns i peixos, però també fruites, per exemple). Com més primes millor. El responsable és en Vittore Carpaccio de Venècia i la clau està en l'amaniment… N'hem seleccionat un de tonyina.

Ingredients: ventresca de tonyina, escopinyes, sal, oli d'oliva verge extra, fonoll, i altres opcions per fer més complet el plat (pa torrat, ou, espàrrecs,…).

 

Suc complet de fruita

La fruita, sempre és millor completa i amb pela. Però hi ha batuts o sucs que inclouen tota la fibra, com aquest que et proposem de síndria. La gràcia, per això el públic s'està apuntant la idea per fer-ho a les festes i bauxes estiuenques, és que aquí la síndria fa de continent i contingut. El vídeo s'explica per si sol.

Ingredients: una síndria, mig got d'aigua, llima, menta i una aixeta (molt important).

 

Bol Poke

Després dels bols d'”açaí” (si no saps de què va, t'ha passat per alt) arriba la nova febre gastronòmica dels “poke bowl”. És una amanida provinent de Hawaii que, com totes les febres gastronòmiques dels joves del segle XXI, s'ha enlairat a través d'Instagram. Inclou principalment peix cru (tonyina, salmó, pop) sempre marinat, arròs o cereals, vegetals, brots, fruita, alga wakame i molts més. N'hem seleccionat un d'un restaurant de Barcelona, on ja va arribar la moda a la tardor. Tot i això, creiem que és un plat molt estiuenc.

Ingredients: salmó, alvocat, carrota, pèsols, rave, col llombarda.

 

Un article de Jordi Domingo, gestor de continguts web i xarxes socials a RTVA