Andorra tornarà a escollir el millor jugador d'Europa

Andorra tornarà a escollir el millor jugador d'Europa

Un any més, i ja en van cinc, la UEFA organitza la votació del millor jugador d'Europa de la temporada. Aquest cop, com ja ha passat des que el premi es va crear, Ràdio i Televisió d'Andorra tornarà a ser present a la votació final, que tindrà lloc a Mònaco el 27 d'agost.

Per arribar fins aquí, s'hauran de celebrar fins a dues rondes prèvies. A la primera, els 54 membres del jurat (un per cada federació membre de la UEFA) van haver de presentar un llista amb els cinc millors jugadors d'Europa que haguessin jugat competició UEFA (Lliga de Campions i Europa League). De tots aquests noms, només han quedat 10 escollits: Gianluigi Buffon, Eden Hazard, Leo Messi, Neymar Jr., Paul Pogba, Andrea Pirlo, Cristiano Ronaldo, Luis Suárez, Carlos Tévez i Arturo Vidal. Tots ells, jugadors d'un talent incontestable i amb una carrera futbolística contrastada.

A partir d'aquí, arriba la segona ronda de votacions. Els 54 membres del jurat hauran d'escollir només 3 d'aquests noms (amb 3 punts per al primer, 2 per al segon i només 1 el tercer). D'aquesta manera, quedaran els 3 noms que optaran al premi en la votació final a Mònaco, en la mateixa gala on se sortejarà la propera fase de grups de la Lliga de Campions.

Aquesta és la gran gala de la UEFA de cada temporada. Un esdeveniment on Andorra ocupa una plaça d'excepció, a la mateixa alçada que altres grans federacions d'Europa, com Anglaterra, Alemanya, Itàlia o Espanya. Una cita, seguida per milions de persones cada any. L'elit del futbol del vell continent.

Un article de Xavi Bonet

Comparteix: