Dieta post-festes: com recuperar-se dels excessos nadalencs

Dieta post-festes: com recuperar-se dels excessos nadalencs

Ara que ja han passat les festes nadalenques, molts de vosaltres pensareu "ara toca fer una mica de dieta" o "ara toca de depurar-se". Després d´'haver fet excessos a taula, el nostre cos necessita un descans i una alimentació més lleugera. Per poder-ho fer, us proposo una recepta d'una crema de verdures molt fàcil de fer i molt bona. Tots els ingredients tenen propietats depuratives i diürètiques. Podeu consumir aquesta crema varies vegades a la setmana. És un bé per al cos i un plaer per al paladar!

CREMA DEPURATIVA D’API I FONOLL AMB SHIITAKES

Ingredients:

  • 2 porros
  • 2 naps
  • 1 fonoll
  • 5 shiitakes secs
  • 1 tros de 2 cm de gingebre
  • Sal marina no refinada
  • Oli de coco
  • 1 fulla de llorer
  • La pell ratllada de ½ llimona
  • 100 ml de crema de llet vegetal
  • Julivert fresc picat

Preparació:

  1. Posar els shiitakes en remull en un bol amb aigua calenta i reservar.
  2. Tallar els porros a mitges llunes i fer-los daurar en una cassola amb una cullerada d’oli de coco i un pessic de sal durant 15 minuts. Afegir el fonoll picat, els naps tallats a daus, el gingebre pelat, la fulla de llorer i un pessic de sal. Cobrir amb un fons d’aigua (es pot aprofitar l’aigua de remull dels shiitakes) i coure 15 minuts més.
  3. Treure el gingebre, la fulla de llorer i una part de l’aigua de cocció (servirà per ajustar la consistència de la crema). Afegir la crema vegetal  i la pell de llimona. Batre fins que quedi una crema fina. Rectificar de sal si cal.
  4. Laminar els shiitakes i saltejar-los en una paella amb una cullerada d’oli de coco durant 5 minuts.
  5. Finalment, servir la crema amb els shiitakes i el julivert picat.

Bon profit!

Un article de Pili Borra, naturòpata especialitzada en nutrició.

Comparteix: