- La bona trajectòria del MoraBanc Andorra en el que portem de temporada s´ha vist reconeguda amb un premi per a un dels seus jugadors. Thanasis Antetokounmpo ha estat guardonat com a jugador més espectacular de la lliga en la gala dels premis Gigantes. - Oleguer Pujol, fil petit de l´expresident català, va assegurar davant l´audiència nacional que tan sols visitava Andorra un cop a l´any i que el compte que tenia en una entitat andorrana el va utilitzar per cobrar l´herència del seu avi. Durant la seva declaració el passat dia 12 davant el jutge, a la qual ha tingut accés l´agencia EFE, Oleguer Pujol manté la línia argumental dels seus pares i germans - El pianista francès Alexandre Tharó encetarà la Temporada de música i dansa el 24 de febrer. El cicle també portarà a l´escenari del Centre de Congressos l´espectacle "Rock the Ballet", la lírica de Cecília Bartoli i els tangos més emblemàtics de la mà de "Forever Tango". La Temporada es clourà el 12 de maig amb l´actuació de Rufus Wainwright. - La població estimada se situa en 73.100 habitants el 2016, un increment de l´1,9% respecte de l´exercici anterior. Canillo i Ordino han experimentat el creixement més important. Els andorrans suposen la meitat de la població, mentre que els espanyols són una quarta part. - Una quarantena de famílies rep ajuda del Govern per pal·liar la situació de pobresa energètica en la qual es troben. En posar en marxa el dispotiu especial per les baixes temperatures, Afers Socials ha detectat vuit nous casos. Això ha motivat que la mesura s´ampliï fins al 30 de gener. Molts dels afectats són padrins amb néts a càrrec que tenen dificultats per assumir la despesa extra de calefacció.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Blog d'Andorra Difusió

Quatre consells i una recepta saludable per als àpats de Nadal

  Blog RTVA » Salut   29 de desembre, 2016 Quatre consells i una recepta saludable per als àpats de Nadal

Estem de ple en les festes nadalenques, ha passat una part de la marató d’àpats i encara queden les celebracions de Cap d’Any i Reis. Si us demaneu què podeu fer per no patir massa les conseqüències d’aquests excessos, aquí teniu uns consells.

Si cuineu a casa, podeu fer uns aperitius basats en vegetals: patés de remolatxa, de xampinyons, cremes de verdures, amanides originals i evitar barreges de plats copiosos difícils de digerir. Amb una mica d’imaginació es poden fer platets saludables i festius.

Si esteu convidats i no teniu opció a fer plats més lleugers, podeu ajudar la vostra digestió amb la umeboshi. És una pruna molt àcida i salada que té la capacitat d’ajudar a fer la digestió, alcalinitza l’organisme i és desintoxicant ja que estimula la funció hepàtica. Se n’ha de prendre una petita quantitat, l’equivalent a una ungla petita abans dels àpats. Cal ensalivar-la mínimament.

Un altre remei que us pot ajudar és prendre en dejú un got d’aigua tèbia amb el suc de mitja llimona. És una bona manera de netejar el fetge i depurar l’organisme.

Si entre àpats us sentiu tips i no teniu gana, podeu prendre brous, sucs vegetals i deixar descansar el vostre aparell digestiu. Us ho agrairà!

 

Aquí us deixo una recepta de minidonuts salats, queden molt divertits com a aperitiu i són saludables!

 

DONUTS DE CIGRONS AMB CARBASSA I REDUCCIÓ DE MÒDENA

Ingredients

  • 150 g de farina de cigrons
  • 50 g de fècula de blat de moro bio
  • ½ cc de sal
  • 1 cc de llevat sense químics
  • 1 cc de curri picant
  • 4 ous
  • 4 cs d’oli d’oliva
  • 300 g de carbassa ratllada
  • Reducció de Mòdena

Preparació

Barregeu en un bol la farina de cigrons, la fècula, la sal, el curri i el llevat.

A part, bateu els ous amb l’oli d’oliva. Incorporeu-los a la preparació anterior. Barregeu bé a fi d’obtenir una preparació llisa.

Afegiu la carbassa i barregeu una altra vegada.

Poseu en motlles per minidonuts i coeu al forn a 180 graus durant 25 minuts.

Verifiqueu la cocció punxant amb un ganivet que n’ha de sortir sec. Si en surt humit, coeu uns minuts més.

Deixeu refredar els donuts, desemmotlleu-los i decoreu-los amb la reducció de Mòdena.

Variant amb olivada:

Feu la mateixa preparació, fent servir motlles individuals per savarin.

Quan estiguin cuits i refredats, farciu el centre amb olivada (negra o verda).

cc: cullerada de cafè
cs: cullerada sopera

 

 

Una recepta de Pili Borra, naturòpata especialitzada en nutrició