- El ministre d´Ordenament Territorial, Jordi Torres, i el prefecte de la regió occitana, Pascal Mailhos, han presidit una reunió entre les dues delegacions per a la millora de les carreteres. Entre les actuacions previstes hi ha una desviació en el tram de Tarascó, millores en els trams de revolts i la incorporació de dobles carrils en diferents punts de la xarxa. - Els liberals han donat els seus dos vots favorables a la llei de competències, vots que han permès aprovar-la amb la majoria qualificada necessària, juntament amb el vot de Sílvia Bonet. Igual com ha passat amb les transferències, els grups no han donat suport a les reserves d´esmenes del PS. - Els Liberals han permès finalment la reforma de la llei de transferències. Els Demòcrates tenen majoria en aquesta última, però no entre els consellers nacionals, per la qual cosa necessitaven el vot positiu d´almenys tres membres de l´oposició. Finalment, els liberals Josep Pintat i Joan Carles Camp i la consellera independent Sílvia Bonet hi han votat favorablement i la modificació de la llei ha estat aprovada. - Nova reunió del comitè estratègic francoandorrà per les intervencions a les carreteres RN20, RN22 i RN320. Un projecte que ha de permetre millorar les vies d´accés a Andorra quant a infraestructures, però també per evitar-ne tancaments amb proteccions contra les allaus. - El ´contact center´ ESPIC facturarà aquest 2017 més del doble que l´any passat. I ho farà en el segon any de funcionament i complint les previsions que s´havien marcat. El centre de trucades preveu, a més, ampliar el personal fins a arribar al centenar d´empleats, en previsió d´un increment de clients.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Blog d'Andorra Difusió

Quatre consells i una recepta saludable per als àpats de Nadal

  Blog RTVA » Salut   29 de desembre, 2016 Quatre consells i una recepta saludable per als àpats de Nadal

Estem de ple en les festes nadalenques, ha passat una part de la marató d’àpats i encara queden les celebracions de Cap d’Any i Reis. Si us demaneu què podeu fer per no patir massa les conseqüències d’aquests excessos, aquí teniu uns consells.

Si cuineu a casa, podeu fer uns aperitius basats en vegetals: patés de remolatxa, de xampinyons, cremes de verdures, amanides originals i evitar barreges de plats copiosos difícils de digerir. Amb una mica d’imaginació es poden fer platets saludables i festius.

Si esteu convidats i no teniu opció a fer plats més lleugers, podeu ajudar la vostra digestió amb la umeboshi. És una pruna molt àcida i salada que té la capacitat d’ajudar a fer la digestió, alcalinitza l’organisme i és desintoxicant ja que estimula la funció hepàtica. Se n’ha de prendre una petita quantitat, l’equivalent a una ungla petita abans dels àpats. Cal ensalivar-la mínimament.

Un altre remei que us pot ajudar és prendre en dejú un got d’aigua tèbia amb el suc de mitja llimona. És una bona manera de netejar el fetge i depurar l’organisme.

Si entre àpats us sentiu tips i no teniu gana, podeu prendre brous, sucs vegetals i deixar descansar el vostre aparell digestiu. Us ho agrairà!

 

Aquí us deixo una recepta de minidonuts salats, queden molt divertits com a aperitiu i són saludables!

 

DONUTS DE CIGRONS AMB CARBASSA I REDUCCIÓ DE MÒDENA

Ingredients

  • 150 g de farina de cigrons
  • 50 g de fècula de blat de moro bio
  • ½ cc de sal
  • 1 cc de llevat sense químics
  • 1 cc de curri picant
  • 4 ous
  • 4 cs d’oli d’oliva
  • 300 g de carbassa ratllada
  • Reducció de Mòdena

Preparació

Barregeu en un bol la farina de cigrons, la fècula, la sal, el curri i el llevat.

A part, bateu els ous amb l’oli d’oliva. Incorporeu-los a la preparació anterior. Barregeu bé a fi d’obtenir una preparació llisa.

Afegiu la carbassa i barregeu una altra vegada.

Poseu en motlles per minidonuts i coeu al forn a 180 graus durant 25 minuts.

Verifiqueu la cocció punxant amb un ganivet que n’ha de sortir sec. Si en surt humit, coeu uns minuts més.

Deixeu refredar els donuts, desemmotlleu-los i decoreu-los amb la reducció de Mòdena.

Variant amb olivada:

Feu la mateixa preparació, fent servir motlles individuals per savarin.

Quan estiguin cuits i refredats, farciu el centre amb olivada (negra o verda).

cc: cullerada de cafè
cs: cullerada sopera

 

 

Una recepta de Pili Borra, naturòpata especialitzada en nutrició