- L´equip masculí d´Andorra de bàsquet 3x3 ha caigut eliminat en el classificatori per a l´Europeu d´Amsterdam. Els de Xavi Galera no han pogut aprofitar la darrera oportunitat de classificació després de caure clarament contra la República Txeca. Les noies han acabat el torneig amb quatre derrotes - La Unió Hotelera preveu una ocupació rècord en els mesos de juliol i agost, d´un 71% i un 80%, respectivament. Els motius, asseguren des de l´entitat, poden ser la millora econòmica, els efectes de la promoció turística i la incipient inseguretat al centre d´Europa amb motiu del terrorisme. - L´Andosinoi, el primer festival de recreació històrica d´Andorra, tanca la primera edició amb un balanç més que positiu. Mil persones han visitat el jaciment de la Roureda de la Margineda al llarg del cap de setmana. Amb un viatge en el temps, s´ha pogut gaudir de diversos tallers ambientats en l´època medieval. El que més expectació ha generat, sense dubte, ha estat la recreació de combats meviedals - Primer cap de setmana de les rebaixes amb força afluència de turistes, Les compres continuen sent un atractiu per als visitants. Tot i no ser la motivació principal, aprofiten l´estada per buscar productes com roba, tabac, begudes i electrònica. - Oliver Stevic continuarà al MoraBanc Andorra una temporada de més. Així ho ha anunciat el club aquest matí. La bona aportació del pivot serbi la passada campanya amb una mitjana de 17 minuts, 9 punts i 4 rebots per partit i l´àmplia experiència en competicions europees han seduït el club - Joan Viladomat reconeix que, un cop decidida la dissolució de Grandvalira, toca encarar l´acord d´intencions amb el comú d´Encamp. L´accionista majoritari de SAETDE reconeix que la demora per tancar l´acord és, en bona part, responsabilitat seva. L´acord preveu una ampliació dels anys de concessió a canvi d´inversions al peu de pistes del Pas de la Casa.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Blog d'Andorra Difusió

Quatre consells i una recepta saludable per als àpats de Nadal

  Blog RTVA » Salut   29 de desembre, 2016 Quatre consells i una recepta saludable per als àpats de Nadal

Estem de ple en les festes nadalenques, ha passat una part de la marató d’àpats i encara queden les celebracions de Cap d’Any i Reis. Si us demaneu què podeu fer per no patir massa les conseqüències d’aquests excessos, aquí teniu uns consells.

Si cuineu a casa, podeu fer uns aperitius basats en vegetals: patés de remolatxa, de xampinyons, cremes de verdures, amanides originals i evitar barreges de plats copiosos difícils de digerir. Amb una mica d’imaginació es poden fer platets saludables i festius.

Si esteu convidats i no teniu opció a fer plats més lleugers, podeu ajudar la vostra digestió amb la umeboshi. És una pruna molt àcida i salada que té la capacitat d’ajudar a fer la digestió, alcalinitza l’organisme i és desintoxicant ja que estimula la funció hepàtica. Se n’ha de prendre una petita quantitat, l’equivalent a una ungla petita abans dels àpats. Cal ensalivar-la mínimament.

Un altre remei que us pot ajudar és prendre en dejú un got d’aigua tèbia amb el suc de mitja llimona. És una bona manera de netejar el fetge i depurar l’organisme.

Si entre àpats us sentiu tips i no teniu gana, podeu prendre brous, sucs vegetals i deixar descansar el vostre aparell digestiu. Us ho agrairà!

 

Aquí us deixo una recepta de minidonuts salats, queden molt divertits com a aperitiu i són saludables!

 

DONUTS DE CIGRONS AMB CARBASSA I REDUCCIÓ DE MÒDENA

Ingredients

  • 150 g de farina de cigrons
  • 50 g de fècula de blat de moro bio
  • ½ cc de sal
  • 1 cc de llevat sense químics
  • 1 cc de curri picant
  • 4 ous
  • 4 cs d’oli d’oliva
  • 300 g de carbassa ratllada
  • Reducció de Mòdena

Preparació

Barregeu en un bol la farina de cigrons, la fècula, la sal, el curri i el llevat.

A part, bateu els ous amb l’oli d’oliva. Incorporeu-los a la preparació anterior. Barregeu bé a fi d’obtenir una preparació llisa.

Afegiu la carbassa i barregeu una altra vegada.

Poseu en motlles per minidonuts i coeu al forn a 180 graus durant 25 minuts.

Verifiqueu la cocció punxant amb un ganivet que n’ha de sortir sec. Si en surt humit, coeu uns minuts més.

Deixeu refredar els donuts, desemmotlleu-los i decoreu-los amb la reducció de Mòdena.

Variant amb olivada:

Feu la mateixa preparació, fent servir motlles individuals per savarin.

Quan estiguin cuits i refredats, farciu el centre amb olivada (negra o verda).

cc: cullerada de cafè
cs: cullerada sopera

 

 

Una recepta de Pili Borra, naturòpata especialitzada en nutrició