- Els hotelers celebren les xifres d´ocupació que han tingut en els darrers 3 mesos, on han assolit pràcticament el 100% de les reserves durant tots els caps de setmana i festivitats. A banda del turisme francès i català, també es percep una remuntada del turisme rus. - El cap de Govern demana un codi deontològic per als partits polítics. Antoni Martí també demana una llei clara que reguli les incompatibilitats dels polítics més enllà del Govern. - L´agència de qualificació Fitch manté la nota de triple B a Andorra, però millora la perspectiva d´estable a positiva. S´explica per l´estat de les finances públiques, la resistència a la crisi de BPA i l´aplicació de l´intercanvi automàtic. Per contra, Fitch constata que la manca d´un prestador d´última instància suposa un risc. L´agència preveu que enguany el PIB creixi un punt i mig per cent i dos punts el 2018. - Andorra i França estan enllestint els darrers detalls del protocol de millora integral de la RN20, la carretera que uneix el Principat amb la ciutat de Tolosa. El pla preveu una inversió de 160 milions d´euros. Tal com va acordar recentment el Govern a Foix, Andorra n´assumirà 10 milions i mig per assegurar el corredor d´allaus H2 - L´ocupació durant la festivitat de Carnestoltes està fregant el 100% a totes les parròquies. Una xifra que s´ha mantingut durant tots els caps de setmana d´ençà que es va donar el tret de sortida a la temporada de neu.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Blog d'Andorra Difusió

Quatre consells i una recepta saludable per als àpats de Nadal

  Blog RTVA » Salut   29 de desembre, 2016 Quatre consells i una recepta saludable per als àpats de Nadal

Estem de ple en les festes nadalenques, ha passat una part de la marató d’àpats i encara queden les celebracions de Cap d’Any i Reis. Si us demaneu què podeu fer per no patir massa les conseqüències d’aquests excessos, aquí teniu uns consells.

Si cuineu a casa, podeu fer uns aperitius basats en vegetals: patés de remolatxa, de xampinyons, cremes de verdures, amanides originals i evitar barreges de plats copiosos difícils de digerir. Amb una mica d’imaginació es poden fer platets saludables i festius.

Si esteu convidats i no teniu opció a fer plats més lleugers, podeu ajudar la vostra digestió amb la umeboshi. És una pruna molt àcida i salada que té la capacitat d’ajudar a fer la digestió, alcalinitza l’organisme i és desintoxicant ja que estimula la funció hepàtica. Se n’ha de prendre una petita quantitat, l’equivalent a una ungla petita abans dels àpats. Cal ensalivar-la mínimament.

Un altre remei que us pot ajudar és prendre en dejú un got d’aigua tèbia amb el suc de mitja llimona. És una bona manera de netejar el fetge i depurar l’organisme.

Si entre àpats us sentiu tips i no teniu gana, podeu prendre brous, sucs vegetals i deixar descansar el vostre aparell digestiu. Us ho agrairà!

 

Aquí us deixo una recepta de minidonuts salats, queden molt divertits com a aperitiu i són saludables!

 

DONUTS DE CIGRONS AMB CARBASSA I REDUCCIÓ DE MÒDENA

Ingredients

  • 150 g de farina de cigrons
  • 50 g de fècula de blat de moro bio
  • ½ cc de sal
  • 1 cc de llevat sense químics
  • 1 cc de curri picant
  • 4 ous
  • 4 cs d’oli d’oliva
  • 300 g de carbassa ratllada
  • Reducció de Mòdena

Preparació

Barregeu en un bol la farina de cigrons, la fècula, la sal, el curri i el llevat.

A part, bateu els ous amb l’oli d’oliva. Incorporeu-los a la preparació anterior. Barregeu bé a fi d’obtenir una preparació llisa.

Afegiu la carbassa i barregeu una altra vegada.

Poseu en motlles per minidonuts i coeu al forn a 180 graus durant 25 minuts.

Verifiqueu la cocció punxant amb un ganivet que n’ha de sortir sec. Si en surt humit, coeu uns minuts més.

Deixeu refredar els donuts, desemmotlleu-los i decoreu-los amb la reducció de Mòdena.

Variant amb olivada:

Feu la mateixa preparació, fent servir motlles individuals per savarin.

Quan estiguin cuits i refredats, farciu el centre amb olivada (negra o verda).

cc: cullerada de cafè
cs: cullerada sopera

 

 

Una recepta de Pili Borra, naturòpata especialitzada en nutrició