- El butlletí del Consell General ha publicat la modificació de la llei de competències i transferències que el Govern, els comuns i el Consell han preparat de manera conjunta. Després d´un estira-i-arronsa on cada part ha intentat defensar la seva parcel·la, ara el text arriba al Consell. S´ha tramitat amb caràcter d´urgència i els grups tenen fins a l´1 de setembre per esmenar-la. - La Fundació Crèdit Andorrà ha ampliat la programació d´iniciatives destinades a la gent gran a l´Espai. Entre les novetats s´hi han afegit activitats d´informàtica, un curs de francès o xerrades sobre hàbits saludables. Les inscripcions s´obriran l´1 de setembre. - La millora del peu de pistes del Pas de la Casa haurà d´esperar com a mínim fins que no es debloquegi l´acord d´intencions entre el comú d´encamp i SAETDE. El que sí es podria desenvolupar ja per l´any vinent és un edifici de serveis a la zona de les Abelletes que la societat té projectat i que no estaria tan lligat a l´ampliació de la concessió. - L´oposició lamenta que el Govern hagi trigat tant a reconèixer la manca d´efectius a lapolicia i a voler dur a terme accions. Liberals ha destacat que les prejubilacions ja fa temps que van deixar el cos d´ordre sense els recursos suficients i el PS ha criticat que l´executiu no dugui a terme accions immediatament i per contra, proposi un pacte d´estat. - Demà la Massana celebra els 10 anys de l´orgue de Sant Iscle i Santa Victòria i ho fa amb una activitat pedagògica per als més petits i un concert on poder escoltar les possiblitats de l´instrument amb peces de totes les èpoques per demostrar que l´orgue té una gran sortida dins la música d´avui en dia.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Blog d'Andorra Difusió

Quatre consells i una recepta saludable per als àpats de Nadal

  Blog RTVA » Salut   29 de desembre, 2016 Quatre consells i una recepta saludable per als àpats de Nadal

Estem de ple en les festes nadalenques, ha passat una part de la marató d’àpats i encara queden les celebracions de Cap d’Any i Reis. Si us demaneu què podeu fer per no patir massa les conseqüències d’aquests excessos, aquí teniu uns consells.

Si cuineu a casa, podeu fer uns aperitius basats en vegetals: patés de remolatxa, de xampinyons, cremes de verdures, amanides originals i evitar barreges de plats copiosos difícils de digerir. Amb una mica d’imaginació es poden fer platets saludables i festius.

Si esteu convidats i no teniu opció a fer plats més lleugers, podeu ajudar la vostra digestió amb la umeboshi. És una pruna molt àcida i salada que té la capacitat d’ajudar a fer la digestió, alcalinitza l’organisme i és desintoxicant ja que estimula la funció hepàtica. Se n’ha de prendre una petita quantitat, l’equivalent a una ungla petita abans dels àpats. Cal ensalivar-la mínimament.

Un altre remei que us pot ajudar és prendre en dejú un got d’aigua tèbia amb el suc de mitja llimona. És una bona manera de netejar el fetge i depurar l’organisme.

Si entre àpats us sentiu tips i no teniu gana, podeu prendre brous, sucs vegetals i deixar descansar el vostre aparell digestiu. Us ho agrairà!

 

Aquí us deixo una recepta de minidonuts salats, queden molt divertits com a aperitiu i són saludables!

 

DONUTS DE CIGRONS AMB CARBASSA I REDUCCIÓ DE MÒDENA

Ingredients

  • 150 g de farina de cigrons
  • 50 g de fècula de blat de moro bio
  • ½ cc de sal
  • 1 cc de llevat sense químics
  • 1 cc de curri picant
  • 4 ous
  • 4 cs d’oli d’oliva
  • 300 g de carbassa ratllada
  • Reducció de Mòdena

Preparació

Barregeu en un bol la farina de cigrons, la fècula, la sal, el curri i el llevat.

A part, bateu els ous amb l’oli d’oliva. Incorporeu-los a la preparació anterior. Barregeu bé a fi d’obtenir una preparació llisa.

Afegiu la carbassa i barregeu una altra vegada.

Poseu en motlles per minidonuts i coeu al forn a 180 graus durant 25 minuts.

Verifiqueu la cocció punxant amb un ganivet que n’ha de sortir sec. Si en surt humit, coeu uns minuts més.

Deixeu refredar els donuts, desemmotlleu-los i decoreu-los amb la reducció de Mòdena.

Variant amb olivada:

Feu la mateixa preparació, fent servir motlles individuals per savarin.

Quan estiguin cuits i refredats, farciu el centre amb olivada (negra o verda).

cc: cullerada de cafè
cs: cullerada sopera

 

 

Una recepta de Pili Borra, naturòpata especialitzada en nutrició