- La Federació de Rugbi ha encetat una nova etapa amb David Ferré al capdavant. El nou dirigent ha estat al plató del "Dia E" acompanyat del president sortint, Xavier Vilasetrú. Ferré ha criticat Andorra Turisme per no tenir en compte la federació en l´estada de l´Stade Toulousain. - Josep Pintat va ser el primer a qui l´executiva liberal va demanar si volia ser cap de llista a les generals. Per això, segons el conseller general Ferran Costa, els han decebut les paraules de Pintat que els liberals no tenen estructura. - La CASS reitera que cal augmentar la cotització a la branca de jubilació per garantir la sostenibilitat de les pensions. El president del consell d´administració també ha apuntat un augment de les cotitzacions a la branca general progressiva i cada any. - Dels candidats a cap de Govern també n´ha parlat aquest dilluns Antoni Martí. Creu que han de tenir experiència de gestió dins el món de la política i considera que DA és qui pot aportar aquest perfil, tot i que assegura que encara no s´ha escollit candidat. - FEDA s´ha marcat com a objectiu pels propers anys incrementar, encara més, la millora de l´estalvi energètic. També ha informat que es preveu que el consum elèctric baixarà un 1% aquest 2017. - Els accionistes majoritaris de BPA volen portar al tribunal de justícia europeu l´anomenada llei BPA. Text aprovat el 2015 arran de la crisi del banc i que transposa una directiva europea. Els germans Cierco consideren que la directiva no s´ha aplicat correctament.Demanen 360 milions d´euros per danys i perjudicis. - El 35è aniversari de la creació de Pal ha dut la inauguració d´un nou edifici de serveis al coll de Botella. L´espai disposa de 1.500 metres quadrats en dues plantes i acollirà, per exemple, tres punts gastronòmics i venda de forfets. Els 2,3 milions d´euros que costa els ha sufragat el comú de la Massana amb excedents de tresoreria.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Blog d'Andorra Difusió

Quatre consells i una recepta saludable per als àpats de Nadal

  Blog RTVA » Salut   29 de desembre, 2016 Quatre consells i una recepta saludable per als àpats de Nadal

Estem de ple en les festes nadalenques, ha passat una part de la marató d’àpats i encara queden les celebracions de Cap d’Any i Reis. Si us demaneu què podeu fer per no patir massa les conseqüències d’aquests excessos, aquí teniu uns consells.

Si cuineu a casa, podeu fer uns aperitius basats en vegetals: patés de remolatxa, de xampinyons, cremes de verdures, amanides originals i evitar barreges de plats copiosos difícils de digerir. Amb una mica d’imaginació es poden fer platets saludables i festius.

Si esteu convidats i no teniu opció a fer plats més lleugers, podeu ajudar la vostra digestió amb la umeboshi. És una pruna molt àcida i salada que té la capacitat d’ajudar a fer la digestió, alcalinitza l’organisme i és desintoxicant ja que estimula la funció hepàtica. Se n’ha de prendre una petita quantitat, l’equivalent a una ungla petita abans dels àpats. Cal ensalivar-la mínimament.

Un altre remei que us pot ajudar és prendre en dejú un got d’aigua tèbia amb el suc de mitja llimona. És una bona manera de netejar el fetge i depurar l’organisme.

Si entre àpats us sentiu tips i no teniu gana, podeu prendre brous, sucs vegetals i deixar descansar el vostre aparell digestiu. Us ho agrairà!

 

Aquí us deixo una recepta de minidonuts salats, queden molt divertits com a aperitiu i són saludables!

 

DONUTS DE CIGRONS AMB CARBASSA I REDUCCIÓ DE MÒDENA

Ingredients

  • 150 g de farina de cigrons
  • 50 g de fècula de blat de moro bio
  • ½ cc de sal
  • 1 cc de llevat sense químics
  • 1 cc de curri picant
  • 4 ous
  • 4 cs d’oli d’oliva
  • 300 g de carbassa ratllada
  • Reducció de Mòdena

Preparació

Barregeu en un bol la farina de cigrons, la fècula, la sal, el curri i el llevat.

A part, bateu els ous amb l’oli d’oliva. Incorporeu-los a la preparació anterior. Barregeu bé a fi d’obtenir una preparació llisa.

Afegiu la carbassa i barregeu una altra vegada.

Poseu en motlles per minidonuts i coeu al forn a 180 graus durant 25 minuts.

Verifiqueu la cocció punxant amb un ganivet que n’ha de sortir sec. Si en surt humit, coeu uns minuts més.

Deixeu refredar els donuts, desemmotlleu-los i decoreu-los amb la reducció de Mòdena.

Variant amb olivada:

Feu la mateixa preparació, fent servir motlles individuals per savarin.

Quan estiguin cuits i refredats, farciu el centre amb olivada (negra o verda).

cc: cullerada de cafè
cs: cullerada sopera

 

 

Una recepta de Pili Borra, naturòpata especialitzada en nutrició