Tot sobre el revolucionari mètode KonMari per simplificar, organitzar i emmagatzemar

Tot sobre el revolucionari mètode KonMari per simplificar, organitzar i emmagatzemar

És Japonesa, té 31 anys i s'ha fet mundialment coneguda per explicar a la societat com posar ordre a casa seva.

Aquesta jove autora, ha venut milions d'exemplars del seu últim llibre, "La màgia de l'ordre", on exposa de manera simple, un mètode eficaç i infal·lible per tenir els espais que habitem en harmonia. El motiu principal del llibre va més enllà de la intenció de simplificar, organitzar i emmagatzemar. La finalitat és l'estratègia de l'ordre per tal d'aconseguir viure en harmonia i felicitat en un mateix.

Marie ha sabut parlar d'una problemàtica que a tots nosaltres ens afecta en major o menor grau i que fins a l'actualitat ningú s'havia plantejat com un conflicte modern. Ha entès que al primer món, les persones cada cop tenim més i més objectes, i al mateix temps, els espais que habitem són més i més petits. D'entrada sembla un equilibri impossible de resoldre, se'ns planteja com un repte a l'abast de molt poques persones. Com resoldre aquest desequilibri?

La solució màgica que ens proposa és igualar l'equació i equilibrar el nombre d'objectes que acumulem en l'espai que tenim per viure.

Traslladat a la nostra professió, la creació d'espais, les seves aportacions són veritats absolutes. És a dir, quan inicialment es projecta un espai es fa pensant en les diferents zones que conviuran juntes, les accions, interaccions i amb tot això el mobiliari i objectes decoratius que acabaran de conformar-lo. En la gran majoria d'ocasions s'idea l'espai perfecte, amb harmonia i equilibri, un espai que compleixi els criteris estètics, sigui còmode i pràctic, on la mateixa arquitectura sigui la que crea i decora l'espai tot fent-lo identificatiu per si sol.

I és aquí on intervé i apareix el revolucionari mètode KonMari. Sentir-se a casa teva implica moltes coses, iniciant per totes aquelles que la conformin et facin purament feliç, les miris i et sentis realitzat, tranquil, relaxat, i pensis ''amb això ja en tinc prou''.

Del que ens parla Kondo, és d'aprendre a viure en espais en harmonia, de deixar d'entendre les habitacions d'un habitatge com a simples contenidors d'objectes, llocs on empatxem la nostra ment d'inputs innecessaris i on no se'ns permet pensar amb netedat sobre allò que ens és útil.

El veritable luxe és passar d'una habitació contenidor, a una habitació habitable, on aquest luxe no sigui l'acumulació exagerada d'objectes, sinó tenir un espai suficientment buit i harmònic amb els inputs mínims i necessaris, com per poder omplir-lo únicament amb la nostra presència.

 

Un article de Marta Jara i Elisenda Troguet

www.m31estudi.com

Comparteix: