- El comú d´Andorra la Vella té previst habilitar zones provisionals de càrrega i descàrrega mentre durin les obres de reforma de l´avinguda Meritxell per facilitar el trànsit rodat als repartidors. Un cop finalitzin, el comú ha arribat a un acord amb l´Associació de Transportistes per establir un horari de repartiment. - L´informe de l´agència de qualificació Standard and Poor´s deixa oberta la porta a una millora de ràting d´Andorra, si culmina positivament les negociacions per l´acord d´associació amb la UE. Assenyala que també ajudaria l´aproximació d´Andorra a institucions com l´FMI. Tot plegat, uns indicadors que el Govern interpreta com la confirmació del sanejament de l´economia - Les importacions aquest desembre han estat de 115 milions, xifra que representa una baixada d´un 0,6% de fa un any. En canvi, les compres a l´exterior han pujat un 2,5% i es situen en prop de 9 milions. Si es miren les xifres de tot el 2017 s´observa que les importacions van ser de 1.300 milions d´euros, més d´un 6% que el 2016. - Visita privada del cap de Govern a París per trobar-se amb el representant personal del Copríncep francès. Antoni Martí va reunir-se la setmana passada amb Patrick Strzoda, segons fonts coneixedores de la reunió. La visita va servir per parlar, especialment, del contraban de tabac al Pas de la Casa. - Saetde ha estat l´única empresa que ha presentat una oferta per ser el soci privat que prengui les regnes d´Ordino-Arcalís. Fins a 4 empreses havien retirat el plec de bases, però només Saetde ha formalitzat la candidatura. Aquest dilluns s´ha tancat el termini de presentació d´ofertes.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Bou no perd l'ambició després del 22è Mundial de trial

  Esports   13 de setembre, 2017
www.andorradifusio.ad

Toni Bou ha fet una breu aturada a Andorra després d´aconseguir el seu 22è Mundial de trial, l´onzè a l´aire lliure. El pilot més llorejat de la història del motor ha parlat amb Ràdio i Televisió d'Andorra abans de marxar cap a Itàlia, on buscarà una altra victòria per posar el millor colofó a la temporada.

Els seus mecànics ja llueixen la samarreta amb el 22, el nombre de títols del millor pilot de trial de la història. El resident català Toni Bou va sumar l´onzè consecutiu a l´aire lliure diumenge passat a la República Txeca, en la penúltima prova de la temporada. "És un dels anys més positius, més bons. Ens hem sentit molt bé sobre la moto. Hem fet canvis que hem encertat i hem pogut millorar", celebra.

Als 30 anys Bou no perd la motivació per continuar col·leccionant títols. A Naturlàndia disposa d´unes instal·lacions fetes a mida, a l´alçada del pilot més llorejat del motor. "Sempre és difícil torbar motivacions amb 30 anys i amb tants títols", reconeix. Però creu que, en aquest sentit "els entrenaments marquen la diferència".

Al Territori Toni Bou, que es va inaugurar el juny passat coincidint amb la mànega andorrana del Mundial, començarà ben aviat l´activitat. La dividirà en tres parts, l'escola dels pilots, on més s'involucrarà ell, la de cursets i la d'excursions amb motos elèctriques.

Abans toca tancar el Mundial. Dijous Bou marxarà cap a Itàlia, on diumenge buscarà una altra victòria per afegir al seu palmarès.

Informa i imatges: Joan López