- La comissió legislativa de Sanitat ha tancat la llei de drets i deures dels pacients i de la història clínica compartida, pedra angular de la reforma sanitària. La llei es podria votar el 5 d´octubre o el dia 20 a molt estirar, segons han indicat fonts parlamentàries. El text estableix que sigui el metge referent qui introdueixi a l´historial del pacient els actes mèdics fets a l´estranger. - La sisena edició del Festival Ull-Nu comptarà amb una nova categoria, la del llargmetratge. Serà el primer cop que el festival tindrà l´oportunitat de tenir aquest format, que premiarà la millor òpera prima per a menors de 35 anys amb un premi de 1.500 euros. La recepció de propostes s´ acaba el 17 de desembre. - El 12 d´octubre s´estrena a Sant Julià de Lòria una coproducció de l´ENA i l´Animal. Una obra escrita i feta al país que compta amb actors andorrans d´excepció com Oriol Guillem o Pere Tomàs i catalans com Sílvia Forns i Josep Sobrevals. Un aniversari és l´excusa per veure com els membres d´una família viuen de manera diferent el viscut i el pas del temps. - El Centre de recuperació de fauna salvatge ha alliberat dues cries de cabirol. Els animals han passat prop de tres mesos al centre, on han estat alimentats després que els recuperés un ramader. Un cop superat el període d´alletament, ja estan preparats per tornar al medi natural i han estat alliberats. - La tendència positiva en el turisme d´aquest estiu s´ha confirmat a l´agost quan s´ha superat el milió de visitants. El que més ha augmentat són els turistes, és a dir, els que pernocten, que han crescut un 10%. La majoria prové dels dos estats veïns, tot i que també han augmentat els d´altres nacionalitats.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Bou no perd l'ambició després del 22è Mundial de trial

  Esports   13 de setembre, 2017
www.andorradifusio.ad

Toni Bou ha fet una breu aturada a Andorra després d´aconseguir el seu 22è Mundial de trial, l´onzè a l´aire lliure. El pilot més llorejat de la història del motor ha parlat amb Ràdio i Televisió d'Andorra abans de marxar cap a Itàlia, on buscarà una altra victòria per posar el millor colofó a la temporada.

Els seus mecànics ja llueixen la samarreta amb el 22, el nombre de títols del millor pilot de trial de la història. El resident català Toni Bou va sumar l´onzè consecutiu a l´aire lliure diumenge passat a la República Txeca, en la penúltima prova de la temporada. "És un dels anys més positius, més bons. Ens hem sentit molt bé sobre la moto. Hem fet canvis que hem encertat i hem pogut millorar", celebra.

Als 30 anys Bou no perd la motivació per continuar col·leccionant títols. A Naturlàndia disposa d´unes instal·lacions fetes a mida, a l´alçada del pilot més llorejat del motor. "Sempre és difícil torbar motivacions amb 30 anys i amb tants títols", reconeix. Però creu que, en aquest sentit "els entrenaments marquen la diferència".

Al Territori Toni Bou, que es va inaugurar el juny passat coincidint amb la mànega andorrana del Mundial, començarà ben aviat l´activitat. La dividirà en tres parts, l'escola dels pilots, on més s'involucrarà ell, la de cursets i la d'excursions amb motos elèctriques.

Abans toca tancar el Mundial. Dijous Bou marxarà cap a Itàlia, on diumenge buscarà una altra victòria per afegir al seu palmarès.

Informa i imatges: Joan López