- La comissió legislativa de Sanitat ha tancat la llei de drets i deures dels pacients i de la història clínica compartida, pedra angular de la reforma sanitària. La llei es podria votar el 5 d´octubre o el dia 20 a molt estirar, segons han indicat fonts parlamentàries. El text estableix que sigui el metge referent qui introdueixi a l´historial del pacient els actes mèdics fets a l´estranger. - La sisena edició del Festival Ull-Nu comptarà amb una nova categoria, la del llargmetratge. Serà el primer cop que el festival tindrà l´oportunitat de tenir aquest format, que premiarà la millor òpera prima per a menors de 35 anys amb un premi de 1.500 euros. La recepció de propostes s´ acaba el 17 de desembre. - El 12 d´octubre s´estrena a Sant Julià de Lòria una coproducció de l´ENA i l´Animal. Una obra escrita i feta al país que compta amb actors andorrans d´excepció com Oriol Guillem o Pere Tomàs i catalans com Sílvia Forns i Josep Sobrevals. Un aniversari és l´excusa per veure com els membres d´una família viuen de manera diferent el viscut i el pas del temps. - El Centre de recuperació de fauna salvatge ha alliberat dues cries de cabirol. Els animals han passat prop de tres mesos al centre, on han estat alimentats després que els recuperés un ramader. Un cop superat el període d´alletament, ja estan preparats per tornar al medi natural i han estat alliberats. - La tendència positiva en el turisme d´aquest estiu s´ha confirmat a l´agost quan s´ha superat el milió de visitants. El que més ha augmentat són els turistes, és a dir, els que pernocten, que han crescut un 10%. La majoria prové dels dos estats veïns, tot i que també han augmentat els d´altres nacionalitats.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

El Freeride World Tour 2018 serà la primera setmana de març

  Esports   12 de setembre, 2017
www.andorradifusio.ad

Vallnord-Arcalís ja té dates per al Freeride World Tour 2018. La prova andorrana se celebrarà a principi de març i serà la tercera del circuit.

Un any més Andorra té assegurada la presència dels millors especialistes de l'esquí i el surf de neu forapista, amb una de les cinc proves que presenta el circuit internacional per a aquesta temporada. El Freeride World Tour arribarà just a l'equador de la competició, després que es disputin dues competicions noves. A Hakuba, Japó, a final de gener, i a Kicking Horse, Canadà, a principi de febrer. La parada al Principat és prevista entre l'1 i el 7 de març. El circuit continuarà amb Fieberbrunn, Àustria, i la gran final de Verbier, a Suïssa, a l'abril.

Quaranta-cinc especialistes participaran en categoria masculina i femenina en un circuit que viurà la quarta edició al país i és tota una aposta per al Govern i Secnoa. L'any passat Andorra ja va absorbir una segona prova del calendari que es va anul·lar a Chamonix, i per al futur hi ha compromesa l'edició del 2019 i força possibilitats de repetir el 2020.

Informa: David Domingo
Imatges: FWT