- La comissió legislativa de Sanitat ha tancat la llei de drets i deures dels pacients i de la història clínica compartida, pedra angular de la reforma sanitària. La llei es podria votar el 5 d´octubre o el dia 20 a molt estirar, segons han indicat fonts parlamentàries. El text estableix que sigui el metge referent qui introdueixi a l´historial del pacient els actes mèdics fets a l´estranger. - La sisena edició del Festival Ull-Nu comptarà amb una nova categoria, la del llargmetratge. Serà el primer cop que el festival tindrà l´oportunitat de tenir aquest format, que premiarà la millor òpera prima per a menors de 35 anys amb un premi de 1.500 euros. La recepció de propostes s´ acaba el 17 de desembre. - El 12 d´octubre s´estrena a Sant Julià de Lòria una coproducció de l´ENA i l´Animal. Una obra escrita i feta al país que compta amb actors andorrans d´excepció com Oriol Guillem o Pere Tomàs i catalans com Sílvia Forns i Josep Sobrevals. Un aniversari és l´excusa per veure com els membres d´una família viuen de manera diferent el viscut i el pas del temps. - El Centre de recuperació de fauna salvatge ha alliberat dues cries de cabirol. Els animals han passat prop de tres mesos al centre, on han estat alimentats després que els recuperés un ramader. Un cop superat el període d´alletament, ja estan preparats per tornar al medi natural i han estat alliberats. - La tendència positiva en el turisme d´aquest estiu s´ha confirmat a l´agost quan s´ha superat el milió de visitants. El que més ha augmentat són els turistes, és a dir, els que pernocten, que han crescut un 10%. La majoria prové dels dos estats veïns, tot i que també han augmentat els d´altres nacionalitats.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Els germans Casal preparen la penúltima batalla a Escòcia amb l'objectiu del Top-10

  Esports   12 de setembre, 2017
www.andorradifusio.ad

Marc i Òscar Casal afronten el final de temporada en un gran moment de forma i amb el repte d´acabar entre els 10 primers a la general de la Copa del Món de curses de muntanya en la categoria sky. Dissabte coincidiran a Escòcia en la Ring of Steall Skyrace.

Marc Casal explica que serà una cursa "amb molt fang i molta pluja, en un terreny al qual no estem acostumats". Tot i això, "hi hagi el que hi hagi, anirem a córrer", assegura.

Marc ocupa el tercer lloc a la general després de cinc curses, mentre que el seu germà Òscar, és onzè. La seva intenció és "obtenir un bon resultat perquè només tinc quatre carreres i em falta una per tenir els cinc resultats per puntuar a la classificació final". Auguren "una cursa molt disputada perquè és de Copa del Món i hi seran els millors".

L´experiència és una de les claus que expliquen la bona temporada dels canillencs. Òscar Casal explica que abans en un moment crucial de la cursa optaven per jugar-se-la. Ara, en canvi, intenten ser "més conservadors i no sortir amb el ganivet entre les dents". "Ens ajuda a ser més regulars durant la temporada", afegeix.

Dissabte els esperen 29 quilòmetres i 2.500 metres de desnivell. L´última prova arribarà el 14 d´octubre a Limone, Itàlia, en una cursa que puntuarà un 20% més que la resta.

Informa/ imatge: Joan López