- El comú d´Andorra la Vella té previst habilitar zones provisionals de càrrega i descàrrega mentre durin les obres de reforma de l´avinguda Meritxell per facilitar el trànsit rodat als repartidors. Un cop finalitzin, el comú ha arribat a un acord amb l´Associació de Transportistes per establir un horari de repartiment. - L´informe de l´agència de qualificació Standard and Poor´s deixa oberta la porta a una millora de ràting d´Andorra, si culmina positivament les negociacions per l´acord d´associació amb la UE. Assenyala que també ajudaria l´aproximació d´Andorra a institucions com l´FMI. Tot plegat, uns indicadors que el Govern interpreta com la confirmació del sanejament de l´economia - Les importacions aquest desembre han estat de 115 milions, xifra que representa una baixada d´un 0,6% de fa un any. En canvi, les compres a l´exterior han pujat un 2,5% i es situen en prop de 9 milions. Si es miren les xifres de tot el 2017 s´observa que les importacions van ser de 1.300 milions d´euros, més d´un 6% que el 2016. - Visita privada del cap de Govern a París per trobar-se amb el representant personal del Copríncep francès. Antoni Martí va reunir-se la setmana passada amb Patrick Strzoda, segons fonts coneixedores de la reunió. La visita va servir per parlar, especialment, del contraban de tabac al Pas de la Casa. - Saetde ha estat l´única empresa que ha presentat una oferta per ser el soci privat que prengui les regnes d´Ordino-Arcalís. Fins a 4 empreses havien retirat el plec de bases, però només Saetde ha formalitzat la candidatura. Aquest dilluns s´ha tancat el termini de presentació d´ofertes.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Els germans Casal preparen la penúltima batalla a Escòcia amb l'objectiu del Top-10

  Esports   12 de setembre, 2017
www.andorradifusio.ad

Marc i Òscar Casal afronten el final de temporada en un gran moment de forma i amb el repte d´acabar entre els 10 primers a la general de la Copa del Món de curses de muntanya en la categoria sky. Dissabte coincidiran a Escòcia en la Ring of Steall Skyrace.

Marc Casal explica que serà una cursa "amb molt fang i molta pluja, en un terreny al qual no estem acostumats". Tot i això, "hi hagi el que hi hagi, anirem a córrer", assegura.

Marc ocupa el tercer lloc a la general després de cinc curses, mentre que el seu germà Òscar, és onzè. La seva intenció és "obtenir un bon resultat perquè només tinc quatre carreres i em falta una per tenir els cinc resultats per puntuar a la classificació final". Auguren "una cursa molt disputada perquè és de Copa del Món i hi seran els millors".

L´experiència és una de les claus que expliquen la bona temporada dels canillencs. Òscar Casal explica que abans en un moment crucial de la cursa optaven per jugar-se-la. Ara, en canvi, intenten ser "més conservadors i no sortir amb el ganivet entre les dents". "Ens ajuda a ser més regulars durant la temporada", afegeix.

Dissabte els esperen 29 quilòmetres i 2.500 metres de desnivell. L´última prova arribarà el 14 d´octubre a Limone, Itàlia, en una cursa que puntuarà un 20% més que la resta.

Informa/ imatge: Joan López