- El comú d´Andorra la Vella té previst habilitar zones provisionals de càrrega i descàrrega mentre durin les obres de reforma de l´avinguda Meritxell per facilitar el trànsit rodat als repartidors. Un cop finalitzin, el comú ha arribat a un acord amb l´Associació de Transportistes per establir un horari de repartiment. - L´informe de l´agència de qualificació Standard and Poor´s deixa oberta la porta a una millora de ràting d´Andorra, si culmina positivament les negociacions per l´acord d´associació amb la UE. Assenyala que també ajudaria l´aproximació d´Andorra a institucions com l´FMI. Tot plegat, uns indicadors que el Govern interpreta com la confirmació del sanejament de l´economia - Les importacions aquest desembre han estat de 115 milions, xifra que representa una baixada d´un 0,6% de fa un any. En canvi, les compres a l´exterior han pujat un 2,5% i es situen en prop de 9 milions. Si es miren les xifres de tot el 2017 s´observa que les importacions van ser de 1.300 milions d´euros, més d´un 6% que el 2016. - Visita privada del cap de Govern a París per trobar-se amb el representant personal del Copríncep francès. Antoni Martí va reunir-se la setmana passada amb Patrick Strzoda, segons fonts coneixedores de la reunió. La visita va servir per parlar, especialment, del contraban de tabac al Pas de la Casa. - Saetde ha estat l´única empresa que ha presentat una oferta per ser el soci privat que prengui les regnes d´Ordino-Arcalís. Fins a 4 empreses havien retirat el plec de bases, però només Saetde ha formalitzat la candidatura. Aquest dilluns s´ha tancat el termini de presentació d´ofertes.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

4.000 passatgers menys a l'aeroport de Lleida-Alguaire

  Noticies » Economia   10 de gener, 2018
www.andorradifusio.ad

L´aeroport de Lleida-Alguaire ha tancat el 2017 amb una disminució del 14% de passatgers respecte de l´any anterior. Aeroports de Catalunya ho atribueix a les condicions meteorològiques de gener, febrer i desembre, que van impedir l´aterratge de vols que transportaven esquiadors.

El 2017 no ha estat un bon any per a l´aeroport lleidatà, que tancava l'exercici amb 4.348 passatgers menys que el 2016. La raó principal del descens s´atribueix als vols d´esquiadors britànics que durant la temporada d´esquí passada, gener i febrer, i l´actual, al desembre, es van desviar a Reus a causa de la boira. També hi ha influït que Setmana Santa de l´any passat fos tard, un fet que va perjudicar el mercat britànic, així com la cancel·lació aquesta temporada dels vols de l´aerolínia israeliana Arkia al·legant raons operatives.

Febrer va ser el mes de més activitat a l´aeroport, superant els 5.800 passatgers, mentre que novembre només va registrar 964. L´operativitat comercial de la instal·lació el 2016 es va basar sobretot en els vols d´hivern per a esquiadors organitzats per la companyia britànica Neilson i Arkia, a més de la connexió que Air Nostrum ofereix tot l´any amb Palma de Mallorca, i que s´amplia a l´estiu amb Menorca i Eivissa. La novetat per a aquesta temporada seran els vols que per primera vegada organitzarà el majorista Quality Travel a partir del 4 de febrer fins al 25 de març, que portaran esquiadors de Suècia.

Informa: Joan A. Sarmiento