- El comú d´Andorra la Vella té previst habilitar zones provisionals de càrrega i descàrrega mentre durin les obres de reforma de l´avinguda Meritxell per facilitar el trànsit rodat als repartidors. Un cop finalitzin, el comú ha arribat a un acord amb l´Associació de Transportistes per establir un horari de repartiment. - L´informe de l´agència de qualificació Standard and Poor´s deixa oberta la porta a una millora de ràting d´Andorra, si culmina positivament les negociacions per l´acord d´associació amb la UE. Assenyala que també ajudaria l´aproximació d´Andorra a institucions com l´FMI. Tot plegat, uns indicadors que el Govern interpreta com la confirmació del sanejament de l´economia - Les importacions aquest desembre han estat de 115 milions, xifra que representa una baixada d´un 0,6% de fa un any. En canvi, les compres a l´exterior han pujat un 2,5% i es situen en prop de 9 milions. Si es miren les xifres de tot el 2017 s´observa que les importacions van ser de 1.300 milions d´euros, més d´un 6% que el 2016. - Visita privada del cap de Govern a París per trobar-se amb el representant personal del Copríncep francès. Antoni Martí va reunir-se la setmana passada amb Patrick Strzoda, segons fonts coneixedores de la reunió. La visita va servir per parlar, especialment, del contraban de tabac al Pas de la Casa. - Saetde ha estat l´única empresa que ha presentat una oferta per ser el soci privat que prengui les regnes d´Ordino-Arcalís. Fins a 4 empreses havien retirat el plec de bases, però només Saetde ha formalitzat la candidatura. Aquest dilluns s´ha tancat el termini de presentació d´ofertes.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Així treballa l'ambaixada d'Andorra a Lisboa

  Noticies » Política   12 de gener, 2018
www.andorradifusio.ad

Prèviament a la visita de Martí a Costa, el cap de Govern ha visitat l'ambaixada d'Andorra a la capital portuguesa, una delegació que es va obrir el 2005. A més de les tasques representatives i consulars, l'ambaixada té la prioritat d'intensificar els contactes empresarials i donar a conèixer els atractius del país. L'entrada en vigor del CDI l'abril passat ha obert noves perspectives.

L'ambaixada d'Andorra a Lisboa es va obrir al 2005, tot i que les relacions diplomàtiques entre ambdós països es van iniciar al 1994. Actualment, l'ambaixador no resident és Jaume Serra, qui es desplaça al país un cop al mes. Aquest divendres, Antoni Martí ha aprofitat la visita oficial per visitar les instal·lacions de la seu diplomàtica, ubicada a l'emblemàtic edifici de la capital portuguesa.

En el seu dia a dia, la delegació diplomàtica s'encarrega principalment del seguiment de les relacions bilaterals i polítiques en qüestions com ara les educatives, de seguretat social o econòmiques. Aquest últim és un dels àmbits en els quals s'ha treballat més intensament. Amb la signatura del CDI al 2015 i l'entrada en vigor el mes d'abril passat, un dels objectius de l'ambaixada és ara intensificar els contactes empresarials als dos països i donar a conèixer els atractius per invertir a Andorra.

Amb tot, l'ambaixada també treballa per donar a conèixer la cultura del país. Per aquest motiu, organitza dues activitats a l'any amb artistes andorrans. Les tasques consulars són diferents de les obligacions de l'ambaixada. Principalment, s'encarrega de l'assistència a residents portuguesos retornats i d'oferir ajuda als que desitgen treballar al país.


Informa: Ana Alamán