- El comú d´Andorra la Vella té previst habilitar zones provisionals de càrrega i descàrrega mentre durin les obres de reforma de l´avinguda Meritxell per facilitar el trànsit rodat als repartidors. Un cop finalitzin, el comú ha arribat a un acord amb l´Associació de Transportistes per establir un horari de repartiment. - L´informe de l´agència de qualificació Standard and Poor´s deixa oberta la porta a una millora de ràting d´Andorra, si culmina positivament les negociacions per l´acord d´associació amb la UE. Assenyala que també ajudaria l´aproximació d´Andorra a institucions com l´FMI. Tot plegat, uns indicadors que el Govern interpreta com la confirmació del sanejament de l´economia - Les importacions aquest desembre han estat de 115 milions, xifra que representa una baixada d´un 0,6% de fa un any. En canvi, les compres a l´exterior han pujat un 2,5% i es situen en prop de 9 milions. Si es miren les xifres de tot el 2017 s´observa que les importacions van ser de 1.300 milions d´euros, més d´un 6% que el 2016. - Visita privada del cap de Govern a París per trobar-se amb el representant personal del Copríncep francès. Antoni Martí va reunir-se la setmana passada amb Patrick Strzoda, segons fonts coneixedores de la reunió. La visita va servir per parlar, especialment, del contraban de tabac al Pas de la Casa. - Saetde ha estat l´única empresa que ha presentat una oferta per ser el soci privat que prengui les regnes d´Ordino-Arcalís. Fins a 4 empreses havien retirat el plec de bases, però només Saetde ha formalitzat la candidatura. Aquest dilluns s´ha tancat el termini de presentació d´ofertes.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Álvarez troba la fórmula perquè la llei de reproducció assistida respecti el dret a la vida i sigui homologable

  Noticies » Política   14 de novembre, 2017
www.andorradifusio.ad

El Govern ha redactat la llei de reproducció assistida de manera que respecti el dret a la vida, com estableix la Constitució, i sigui homologable amb els països veïns. Així ho ha assegurat el ministre de Salut, que també ha afegit que volen tirar endavant un registre de voluntats anticipades dels pacients.

En una entrevista al programa "Ara i Aquí", de Ràdio Nacional, Carles Álvarez ha informat que han trobat la manera de fer que la llei de reproducció humana assistida respecti el dret a la vida i sigui homologable als estats veïns. També ha assegurat que vol que entri a tràmit parlamentari en aquest període de sessions, abans que acabi l´any.

A més, ha dit que es vol desenvolupar un reglament de voluntats anticipades a través d´un reglament per si "en un moment donat no pots expressar-les". D'aquesta manera, ha explicat, podran quedar registrades de manera que el pacient podrà indicar com vol que se'l tracti.

Incidint sobre la reforma sanitària, ha afirmat que la intenció del Govern és "incentivar que tinguem aquí el màxim de serveis". Ha afegit que s'afavorirà que els actes mèdics es facin a Andorra i, en aquest sentit,"es pot penalitzar i incentivar". La fórmula, però, encara s'està estudiant. Ha remarcat "la qualitat i l'atenció" com a prioritats. "Tenim clar que ha de ser un sistema solidari, que permeti la lliure elecció i lliure implantació de professionals i de copagament”, ha assegurat afegint que "volem una reforma, no una revolució, i que els canvis siguin progressius".

Entrevista completa al ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany, a l'Ara i Aquí:

Informa: Pere Moliné
Imatges: Cristina Jubete