- El comú d´Andorra la Vella té previst habilitar zones provisionals de càrrega i descàrrega mentre durin les obres de reforma de l´avinguda Meritxell per facilitar el trànsit rodat als repartidors. Un cop finalitzin, el comú ha arribat a un acord amb l´Associació de Transportistes per establir un horari de repartiment. - L´informe de l´agència de qualificació Standard and Poor´s deixa oberta la porta a una millora de ràting d´Andorra, si culmina positivament les negociacions per l´acord d´associació amb la UE. Assenyala que també ajudaria l´aproximació d´Andorra a institucions com l´FMI. Tot plegat, uns indicadors que el Govern interpreta com la confirmació del sanejament de l´economia - Les importacions aquest desembre han estat de 115 milions, xifra que representa una baixada d´un 0,6% de fa un any. En canvi, les compres a l´exterior han pujat un 2,5% i es situen en prop de 9 milions. Si es miren les xifres de tot el 2017 s´observa que les importacions van ser de 1.300 milions d´euros, més d´un 6% que el 2016. - Visita privada del cap de Govern a París per trobar-se amb el representant personal del Copríncep francès. Antoni Martí va reunir-se la setmana passada amb Patrick Strzoda, segons fonts coneixedores de la reunió. La visita va servir per parlar, especialment, del contraban de tabac al Pas de la Casa. - Saetde ha estat l´única empresa que ha presentat una oferta per ser el soci privat que prengui les regnes d´Ordino-Arcalís. Fins a 4 empreses havien retirat el plec de bases, però només Saetde ha formalitzat la candidatura. Aquest dilluns s´ha tancat el termini de presentació d´ofertes.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Andorra la Vella consolida el 2017 l'obertura de nous comerços i arriba a 3.300 establiments

  Noticies » Economia   10 de gener, 2018 Andorra la Vella consolida el 2017 l'obertura de nous comerços i arriba a 3.300 establiments

Continua a l´alça la xifra de nous comerços a Andorra la Vella. Durant el 2017 les obertures van tornar a superar amb escreix els tancaments.

Després que entre el 2008 i el 2012 el balanç fos negatiu, a partir del 2013 la tendència es va començar a invertir per consolidar-se any rere any fins que el 2017 la parròquia va tancar l´any amb 3.300 comerços, amb 339 altes i 212 baixes.

La majoria de nous establiments són del sector serveis, seguits dels de gestió empresarial, immobiliàries i locals de restauració. Per ubicació, on es concentren més nous comerços és, per aquest ordre, el carrer Prat de la Creu, l´avinguda Tarragona, l´avinguda Santa Coloma i el carrer Baixada del Molí.

Informa: Gerard Gort