- El Club Vòlei Encamp ha superat al Sabadell per 3 sets a 1. Els de José Garcia fan un pas més de cara a aconseguir un bitllet a les fases d´ascens a Superlliga 2. D´altra banda, el C.V. Andorra ha perdut per 3 a 1 al Pavelló del Lycée davant el Sàndor. - Cristina Llovera no disputarà finalment el Campionat d´Espanya absolut d´atletisme en pista coberta, aquest cap de setmana a València. Les molèsties que l´atleta arrossega a l´isquiotibial l´han fet renunciar a la competició - L´alberg de la Comella es podria convertir en un centre educatiu innovador si prospera el projecte liderat pel grup Bomosa, la Granja i altres col·laboradors. El comú va decidir tancar les instal·lacions al febrer de l´any passat degut, en bona part, a la manca de rendibilitat. - L´associació de transportistes creu que a Andorra caldria aplicar restriccions per a vehicles industrials altament contaminants, com fan la majoria de grans ciutats europees. L´entitat assegura que les mesures aplicades a París o Barcelona no els afecten, ja que la flota de transport de les companyies andorranes és d´última generació. - L’agència d’avaluació Fitch Ratings manté la nota d´Andorra en BBB amb perspectiva positiva, però continua veient com un risc l’important pes del sector financer en l’economia del país i assenyala com a mancança el fet de no disposar d’un prestador d’última instància. L´agència també critica la manca disponibilitat i freqüència de dades econòmiques. - Augmentar els contractes d´arrendament per sobre l´IPC fixat pel Govern és una pràctica il·legal. S´han detectat casos d´aquestes operatives fraudulentes al país. Els advocats recomanen reclamar als gestors immobiliaris i propietaris els sobrecostos abusius. El Servei d´Atenció al Consumidor ha rebut ja consultes sobre aquesta situació.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Andorra la Vella preveu augmentar l'endeutament fins més de 50 milions d'aquí al 2019

  Noticies » Política   06 de desembre, 2017
www.andorradifusio.ad

La minoria al comú d'Andorra la Vella ha criticat el marc pressupostari presentat per la majoria pels propers dos anys, ja que incrementa l'endeutament en 19 milions. La majoria afirma que és una previsió i que han volgut ser prudents i mantenir les inversions promeses al programa.

Pels consellers de CDI+Liberals i el PS l'endeutament previst pel 2018 i 2019 és excessiu ja que preveu passar de 32 milions d'euros de dèficit a prop de 51 i creuen que no és adient. Tampoc pensen que la presentació del marc pressupostari s'adigui al marc legal. "La projecció del deute en els dos anys de mandat que queden creix de manera exponencial", critica el conseller de CDI+Liberals Víctor Pintos. La consellera del PS, Dolors Carmona, per la seva banda, creu que "aquest marc pressupostari implica un increment de despesa. Endeutem l'administració pública. És pa per avui i gana per demà", denuncia.

La cònsol major ha afirmat que només és una previsió i que s'ha volgut evitar que despeses imprevistes desquadrin el pressupost. Conxita Marsol ha insistit que "el que compta és el que quedarà quan liquidarem". També ha reiterat que la presentació d'aquest marc pressupostari està d'acord amb la llei.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Anna Ginestà