- El setembre s´ha registrat la xifra més alta en set anys d´afiliats a la CASS. En concret han crescut un 2,9% aquest setembre respecte de l´any passat i s´han situat en 36.631. Segons el Govern la xifra corrobora la recuperació del mercat laboral. - Durant el mes de novembre 21 persones es van beneficiar de la prestació per desocupació involuntària. Aquesta xifra representa una disminució del 55,3% respecte al mateix mes del 2016. La majoria dels qui accedeixen a aquest subsidi són homes i tenen mes de 40 anys. - El Palau de Gel tindrà el 2018 un pressupost d´1.200.000 euros. Una part es destinarà a millores a la pista de gel, la gestió del fred, la piscina i el gimnàs. El tercer trimestre s´ha tancat amb un superàvit de 151.000€, un 12% més que l´any anterior. L´increment permès augmentar l´autofinançament fins a un 83% - 5 de cada 100 adolescents d´Andorra pateixen algun tipus de trastorn de la conducta alimentària. La bulímia afecta un 3% dels joves mentre que un 1% de la població adolescent pateix anorèxia. Des del 2014 el SAAS disposa de les eines per tractar els casos més greus - El MoraBanc Andorra vol mantenir la bona ratxa i sumar la quarta victòria consecutiva. Aquesta tarda rebrà la visita a partir de dos quarts de set d´un Baskonia en línia ascendent. A banda de l´absència de Burjanadze, el nord-americà Chris Copeland continua amb problemes en un dit.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Andorra la Vella preveu augmentar l'endeutament fins més de 50 milions d'aquí al 2019

  Noticies » Política   06 de desembre, 2017
www.andorradifusio.ad

La minoria al comú d'Andorra la Vella ha criticat el marc pressupostari presentat per la majoria pels propers dos anys, ja que incrementa l'endeutament en 19 milions. La majoria afirma que és una previsió i que han volgut ser prudents i mantenir les inversions promeses al programa.

Pels consellers de CDI+Liberals i el PS l'endeutament previst pel 2018 i 2019 és excessiu ja que preveu passar de 32 milions d'euros de dèficit a prop de 51 i creuen que no és adient. Tampoc pensen que la presentació del marc pressupostari s'adigui al marc legal. "La projecció del deute en els dos anys de mandat que queden creix de manera exponencial", critica el conseller de CDI+Liberals Víctor Pintos. La consellera del PS, Dolors Carmona, per la seva banda, creu que "aquest marc pressupostari implica un increment de despesa. Endeutem l'administració pública. És pa per avui i gana per demà", denuncia.

La cònsol major ha afirmat que només és una previsió i que s'ha volgut evitar que despeses imprevistes desquadrin el pressupost. Conxita Marsol ha insistit que "el que compta és el que quedarà quan liquidarem". També ha reiterat que la presentació d'aquest marc pressupostari està d'acord amb la llei.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Anna Ginestà