- Falten poques hores perquè Irineu Esteve tanqui la participació andorrana als Jocs d´hivern. Ho farà amb la prova de 50 quilòmetres estil clàssic. L´esquiador de fons i els seus tècnics són prudents perquè mai s´han enfrontat a aquesta prova. Amb tot, hi ha confiança de fer un bon paper. - Crítiques al Govern per les dificultats que de nou es troben per poder portar aquest estiu nens sahrauís. Des de l´Associació d´Amics Solidaris amb el Poble Sahrauí asseguren que la situació es resoldria amb un conveni amb Espanya. Reiteren que el projecte Vacances en pau perilla. - Només tres empreses s´han presentat al concurs per a l´embelliment de l´avinguda Meritxell. Això suposa un incovenient per al desenvolupament de l´obra, ja que es van licitar quatre trams, que a més s´han d´executar al mateix temps. El comú estudiarà una possible solució. Els constructors ja havien alertat de la dificultat del plec de bases. - Un noi de 16 anys i el seu pare, de 45, han perdut la vida en un accident de motocicleta. El sinistre ha tingut lloc aquesta nit passada a l´avinguda Salou. Per causes que s´investiguen, la moto amb què viatjaven va sortir de la via i va xocar contra un arbre. A causa de l´impacte, el menor va morir a l´acte. El seu pare no ha pogut superar les lesions i ha mort aquesta matinada a l´hospital.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Andorra la Vella torna a reviure el robatori de les olles

  Noticies » Societat   13 de febrer, 2018
www.andorradifusio.ad

Andorra la Vella ha tornat a reviure el robatori de les olles, una festa que es va recuperar fa quatre anys.

En l'inici, els joves entraven a les llars a robar les olles. Mentre uns despisten amb cançons i xerrades, els altres vigilen els moviments de les mestresses per endur-se el recipient i gaudir del contingut.

Ara es fa una representació perquè els més petits es facin una idea d'aquesta tradició que data dels primers anys del segle passat i es canvien les cases pels locals de restauració del centre històric, on els dansaires són obsequiats amb algun tast. Ha explicat la recreació la directora de l'Esbart Dansaire, Maria Àngels Velando.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Carla Sales