- El Club Vòlei Encamp ha superat al Sabadell per 3 sets a 1. Els de José Garcia fan un pas més de cara a aconseguir un bitllet a les fases d´ascens a Superlliga 2. D´altra banda, el C.V. Andorra ha perdut per 3 a 1 al Pavelló del Lycée davant el Sàndor. - Cristina Llovera no disputarà finalment el Campionat d´Espanya absolut d´atletisme en pista coberta, aquest cap de setmana a València. Les molèsties que l´atleta arrossega a l´isquiotibial l´han fet renunciar a la competició - L´alberg de la Comella es podria convertir en un centre educatiu innovador si prospera el projecte liderat pel grup Bomosa, la Granja i altres col·laboradors. El comú va decidir tancar les instal·lacions al febrer de l´any passat degut, en bona part, a la manca de rendibilitat. - L´associació de transportistes creu que a Andorra caldria aplicar restriccions per a vehicles industrials altament contaminants, com fan la majoria de grans ciutats europees. L´entitat assegura que les mesures aplicades a París o Barcelona no els afecten, ja que la flota de transport de les companyies andorranes és d´última generació. - L’agència d’avaluació Fitch Ratings manté la nota d´Andorra en BBB amb perspectiva positiva, però continua veient com un risc l’important pes del sector financer en l’economia del país i assenyala com a mancança el fet de no disposar d’un prestador d’última instància. L´agència també critica la manca disponibilitat i freqüència de dades econòmiques. - Augmentar els contractes d´arrendament per sobre l´IPC fixat pel Govern és una pràctica il·legal. S´han detectat casos d´aquestes operatives fraudulentes al país. Els advocats recomanen reclamar als gestors immobiliaris i propietaris els sobrecostos abusius. El Servei d´Atenció al Consumidor ha rebut ja consultes sobre aquesta situació.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Andorra supera la cinquena avaluació del Moneyval de lluita contra el blanqueig

  Noticies » Política   26 d'octubre, 2017
www.andorradifusio.ad

Andorra ha superat la cinquena avaluació del Moneyval i ja ha començat la sisena. Des de la UIFAND han valorat positivament l´evolució que està fent el país, tenint en compte que cada vegada reben més avisos de sospita de blanqueig i finançament del terrorisme, sobretot del sector bancari.

El comitè del Consell d´Europa que avalua les mesures dels països contra el blanqueig de diners i el finançament del terrorisme, el Moneyval, ha aprovat Andorra en la seva cinquena avaluació. Fiñana assegura que “les notes han sigut molt bones”. Indica que Andorra ha estat el sisè país en presentar l’informe de la cinquena avaluació “i ha estat el país que fins ara ha tret les millors anotacions”.

Andorra haurà de presentar un nou informe de seguiment a l'organisme europeu el desembre del 2018. Segons Fiñana, les notes del pròxim informe encara seran més bones, ja que llavors l'equip avaluador tindrà en compte la tipificació del delicte fiscal.

El sector financer és el que ha d'implementar més mesures, segons l'estudi nacional de riscos. De tota manera, Fiñana ha dit que el sector està cada vegada més conscienciat i ha valorat positivament l'increment de les declaracions de sospita.

La UIFAND preveu arribar a finals d'any amb 140 expedients de sospita de blanqueig, que significaria pràcticament triplicar els oberts el 2016.

Informa: Pere Moline / Laia Ferré Marot
Imatges: Anna Romagosa