- El setembre s´ha registrat la xifra més alta en set anys d´afiliats a la CASS. En concret han crescut un 2,9% aquest setembre respecte de l´any passat i s´han situat en 36.631. Segons el Govern la xifra corrobora la recuperació del mercat laboral. - Durant el mes de novembre 21 persones es van beneficiar de la prestació per desocupació involuntària. Aquesta xifra representa una disminució del 55,3% respecte al mateix mes del 2016. La majoria dels qui accedeixen a aquest subsidi són homes i tenen mes de 40 anys. - El Palau de Gel tindrà el 2018 un pressupost d´1.200.000 euros. Una part es destinarà a millores a la pista de gel, la gestió del fred, la piscina i el gimnàs. El tercer trimestre s´ha tancat amb un superàvit de 151.000€, un 12% més que l´any anterior. L´increment permès augmentar l´autofinançament fins a un 83% - 5 de cada 100 adolescents d´Andorra pateixen algun tipus de trastorn de la conducta alimentària. La bulímia afecta un 3% dels joves mentre que un 1% de la població adolescent pateix anorèxia. Des del 2014 el SAAS disposa de les eines per tractar els casos més greus - El MoraBanc Andorra vol mantenir la bona ratxa i sumar la quarta victòria consecutiva. Aquesta tarda rebrà la visita a partir de dos quarts de set d´un Baskonia en línia ascendent. A banda de l´absència de Burjanadze, el nord-americà Chris Copeland continua amb problemes en un dit.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Àngel Plana vol convertir Andorra en centre de formació per a especialistes de cinema

  Noticies » Cultura   07 de desembre, 2017
www.andorradifusio.ad

Caigudes d´alçada, baralles o cremar-se. Són algunes de les feines de l'especialista de cinema, una formació que l´any vinent es podrà fer a Andorra gràcies al reconegut doblador Ángel Plana. La seva intenció és convertir Andorra en base per a especialistes i formacions especifiques aplicades a l'esquí, la conducció o la BTT i amb base d'entrenament al 360 Extrem.

Al maig del 2018 es vol començar la primera formació d´especialistes de cinema de la mà de dos especialistes, Gerard Miralles i Ángel Plana.

Esgrima, parcour i interpretació són altres de les formacions bàsiques d'aquest curs de 6 mesos. En un segon estadi de perfeccionament persecussions, caigudes o lluita s´aplicarien a l´ampli ventall d´activitats que ofereix el país. L'especialista Ángel Plana pensa ja en l'escola de conduccio sobre gel, el recorregut de BTT i l'escola de submarinisme. Un dels espais per a ells imprescindibles és el 360 Extrem. "És espectacular, no hi ha res igual a España", explica.

A tot això s'hi afegeix un element que no falta en les millors escenes d´acció, el foc. Gerard Miralles és especialsta en la matèria i podria completar les formacions perfeccionant-los en aquest aspecte.

La idea és que Andorra es converteixi en centre d´especialització també per a aquells alumnes que estudien a les filials de l´escola que hi ha a Barcelona i Madrid.

Un últim pas és l´homologació del curs de riscos laborals específic de la professió a través de la Universitat d´Andorra.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Xavi Fajardo /Escola d´Especialistes Ángel Plana.