- Falten poques hores perquè Irineu Esteve tanqui la participació andorrana als Jocs d´hivern. Ho farà amb la prova de 50 quilòmetres estil clàssic. L´esquiador de fons i els seus tècnics són prudents perquè mai s´han enfrontat a aquesta prova. Amb tot, hi ha confiança de fer un bon paper. - Crítiques al Govern per les dificultats que de nou es troben per poder portar aquest estiu nens sahrauís. Des de l´Associació d´Amics Solidaris amb el Poble Sahrauí asseguren que la situació es resoldria amb un conveni amb Espanya. Reiteren que el projecte Vacances en pau perilla. - Només tres empreses s´han presentat al concurs per a l´embelliment de l´avinguda Meritxell. Això suposa un incovenient per al desenvolupament de l´obra, ja que es van licitar quatre trams, que a més s´han d´executar al mateix temps. El comú estudiarà una possible solució. Els constructors ja havien alertat de la dificultat del plec de bases. - Un noi de 16 anys i el seu pare, de 45, han perdut la vida en un accident de motocicleta. El sinistre ha tingut lloc aquesta nit passada a l´avinguda Salou. Per causes que s´investiguen, la moto amb què viatjaven va sortir de la via i va xocar contra un arbre. A causa de l´impacte, el menor va morir a l´acte. El seu pare no ha pogut superar les lesions i ha mort aquesta matinada a l´hospital.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Baixa el nombre d'avortaments d'andorranes a Catalunya, especialment entre les més joves

  Noticies » Societat   12 de febrer, 2018
www.andorradifusio.ad

114 dones andorranes van avortar a Catalunya el 2016. Es tracta d'un 5% menys que les que van decidir interrompre l'embaràs l'any anterior. De les dades recollides per la Generalitat destaca el descens dels avortaments entre les més joves. D´una vintena el 2015 es va passar a 6 l´any següent.

Baixa el nombre de dones que van decidir avortar en clíniques de Catalunya el 2016. Segons les dades fetes públiques pel departament de salut de la Generalitat, l´any passat van interrompre l´embaràs de manera voluntària 114 dones d'Andorra. Són sis menys que el 2015.

Les dades de l'administració catalana reflecteixen un fort descens de l'avortament entre les joves menors de 20 anys. El 2016 en van ser 6, una xifra a molta distància de la vintena de l´any anterior. Tanmateix, es mantenen les dones de mitjana edat que van avortar a Catalunya. Concretament entre 20 i 29 anys van ser 41 i entre 30 i 39 anys, 48. Les residents més grans de 39 anys van ser 19.

La majoria de dones que van interrompre voluntàriament l'embaràs eren solteres; el 65%, tenia estudis de segon grau, set de cada deu, i eren assalariades el 80%.

Informa: Ana Alamán