- El comú d´Andorra la Vella té previst habilitar zones provisionals de càrrega i descàrrega mentre durin les obres de reforma de l´avinguda Meritxell per facilitar el trànsit rodat als repartidors. Un cop finalitzin, el comú ha arribat a un acord amb l´Associació de Transportistes per establir un horari de repartiment. - L´informe de l´agència de qualificació Standard and Poor´s deixa oberta la porta a una millora de ràting d´Andorra, si culmina positivament les negociacions per l´acord d´associació amb la UE. Assenyala que també ajudaria l´aproximació d´Andorra a institucions com l´FMI. Tot plegat, uns indicadors que el Govern interpreta com la confirmació del sanejament de l´economia - Les importacions aquest desembre han estat de 115 milions, xifra que representa una baixada d´un 0,6% de fa un any. En canvi, les compres a l´exterior han pujat un 2,5% i es situen en prop de 9 milions. Si es miren les xifres de tot el 2017 s´observa que les importacions van ser de 1.300 milions d´euros, més d´un 6% que el 2016. - Visita privada del cap de Govern a París per trobar-se amb el representant personal del Copríncep francès. Antoni Martí va reunir-se la setmana passada amb Patrick Strzoda, segons fonts coneixedores de la reunió. La visita va servir per parlar, especialment, del contraban de tabac al Pas de la Casa. - Saetde ha estat l´única empresa que ha presentat una oferta per ser el soci privat que prengui les regnes d´Ordino-Arcalís. Fins a 4 empreses havien retirat el plec de bases, però només Saetde ha formalitzat la candidatura. Aquest dilluns s´ha tancat el termini de presentació d´ofertes.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Comença una nova campanya de controls d'alcoholèmia per reduir els accidents

  Noticies » Societat   13 de novembre, 2017
www.andorradifusio.ad

Reduir els accidents de trànsit a la xarxa viària. Aquest és l'objectiu principal de la campanya de controls d'alcoholèmia que, fins al 8 de gener, ha posat en marxa la policia. Es preveu que se'n faran uns 2.000.

Com en d´altres anys la campanya de controls d´alcoholèmia pretén evitar les conductes de risc mentre es condueix. Avui, un dels punts de control s'ha situat a l'avinguda de Salou, però fins al 8 de gener es distribuiran de 15 a 20 punts similars diàriament per diferents zones. 

Els conductors consideren que aquest tipus de controls són necessaris per evitar accidents. Altres fins i tot demanen que les mesures preventives siguin més radicals. "Cadascú s'hauria de fer el control d'alcoholèmia i que el cotxe no arrenqui si dona positiu", proposa un conductor.

L'agent de policia Francesc Pacheco recorda que les sancions administratives (econòmiques) per als conductors van dels 0,5 als 0.8 grams d'alcohol per litre de sang. Superar els 0,8 grams suposa la detenció. Per als conductors professionals el llindar és més baix: de 0,2 a 0,5, sanció administrativa, i a partir de 0,5 detenció.

Les conseqüències jurídiques poden arribar a comportar fins a dos anys de presó pels conductors professionals i, en determinats casos, la inhabilitació per exercir.

Es preveu fer un nombre de controls similar al de l'any passat, més de 2.000.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatge: Kevin Ribeiro