- Falten poques hores perquè Irineu Esteve tanqui la participació andorrana als Jocs d´hivern. Ho farà amb la prova de 50 quilòmetres estil clàssic. L´esquiador de fons i els seus tècnics són prudents perquè mai s´han enfrontat a aquesta prova. Amb tot, hi ha confiança de fer un bon paper. - Crítiques al Govern per les dificultats que de nou es troben per poder portar aquest estiu nens sahrauís. Des de l´Associació d´Amics Solidaris amb el Poble Sahrauí asseguren que la situació es resoldria amb un conveni amb Espanya. Reiteren que el projecte Vacances en pau perilla. - Només tres empreses s´han presentat al concurs per a l´embelliment de l´avinguda Meritxell. Això suposa un incovenient per al desenvolupament de l´obra, ja que es van licitar quatre trams, que a més s´han d´executar al mateix temps. El comú estudiarà una possible solució. Els constructors ja havien alertat de la dificultat del plec de bases. - Un noi de 16 anys i el seu pare, de 45, han perdut la vida en un accident de motocicleta. El sinistre ha tingut lloc aquesta nit passada a l´avinguda Salou. Per causes que s´investiguen, la moto amb què viatjaven va sortir de la via i va xocar contra un arbre. A causa de l´impacte, el menor va morir a l´acte. El seu pare no ha pogut superar les lesions i ha mort aquesta matinada a l´hospital.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

El Govern inspeccionarà i avaluarà totes les guarderies

  Noticies » Societat   13 de febrer, 2018
www.andorradifusio.ad

Durant el 2018 el Govern inspeccionarà totes les guarderies amb l'objectiu d'avaluar la qualitat del servei, les instal·lacions, el menjar i fins i tot el projecte pedagògic. A més de garantir que es compleixi la normativa, els controls serviran per analitzar si cal una actualització de la normativa vigent. Actualment hi ha una trentena d'escoles bressol públiques i privades.

La inspecció es farà des de l'àrea de control governamental creada a partir de la llei de serveis socials i sociosanitaris. Les inspeccions seran amb preavís, es demanarà tota la documentació i s'analitzarà un ampli ventall d'aspectes. El ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha posat en relleu que s'estudiaran "tots els aspectes globals, que abasten els relatius als recursos humans, les intal·lacions, la ràtio de professionals i les condicions d'habitabilitat" i es farà abans que acabi l'any.

Aquestes inspeccions també serviran per analitzar si cal una revisió de la normativa de les escoles bressol, que data dels anys 90. Més endavant també s'estudiarà amb els comuns la unificació de preus públics, una qüestió que fa temps que es va posar sobre la taula amb bona predisposició, en principi, per part dels comuns. Espot ha explicat que s'inicien les inspeccions per les guarderies perquè es tracta d'un servei molt sensible i amb un gran nombre d'usuaris.

Informa: Ana Alamán
Imatge: Anna Romagosa