- El ministre d´Ordenament Territorial, Jordi Torres, i el prefecte de la regió occitana, Pascal Mailhos, han presidit una reunió entre les dues delegacions per a la millora de les carreteres. Entre les actuacions previstes hi ha una desviació en el tram de Tarascó, millores en els trams de revolts i la incorporació de dobles carrils en diferents punts de la xarxa. - Els liberals han donat els seus dos vots favorables a la llei de competències, vots que han permès aprovar-la amb la majoria qualificada necessària, juntament amb el vot de Sílvia Bonet. Igual com ha passat amb les transferències, els grups no han donat suport a les reserves d´esmenes del PS. - Els Liberals han permès finalment la reforma de la llei de transferències. Els Demòcrates tenen majoria en aquesta última, però no entre els consellers nacionals, per la qual cosa necessitaven el vot positiu d´almenys tres membres de l´oposició. Finalment, els liberals Josep Pintat i Joan Carles Camp i la consellera independent Sílvia Bonet hi han votat favorablement i la modificació de la llei ha estat aprovada. - Nova reunió del comitè estratègic francoandorrà per les intervencions a les carreteres RN20, RN22 i RN320. Un projecte que ha de permetre millorar les vies d´accés a Andorra quant a infraestructures, però també per evitar-ne tancaments amb proteccions contra les allaus. - El ´contact center´ ESPIC facturarà aquest 2017 més del doble que l´any passat. I ho farà en el segon any de funcionament i complint les previsions que s´havien marcat. El centre de trucades preveu, a més, ampliar el personal fins a arribar al centenar d´empleats, en previsió d´un increment de clients.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

El Govern, la FAE i ENSISA visiten la FIS per tancar files amb la plataforma de Soldeu i esvair dubtes

  Noticies » Societat   11 d'agost, 2017
www.andorradifusio.ad

El president de la Federació Andorrana d´Esquí s´ha reunit amb el de la Internacional per parlar de la Copa del món. En la reunió, s´hi va explicar l´inici de les obres de la plataforma i la demanda presentada per Viladomat. De fet, el president de la FIS podria haver de declarar-hi a petició de l'accionista majoritari de SAETDE.

La Federació Andorrana d'Esquí informa periòdicament la FIS de qualsevol novetat que afecti les finals de la Copa del Món d´esquí del 2019 a Grandvalira. El trencament de la marca i la polèmica per la plataforma esquiable de Soldeu, on s'han de fer les finals, han fet que Albert Coma demanés reunir-se amb el president de la Federació Internacional, segons ha explicat el mateix president de la FAE.

Coma es va trobar amb Gian Franco Kasper dimarts prop de Zuric. Una reunió en què, a petició de Coma, també hi van ser presents el ministre de Turisme, Francesc Camp, i Conrad Blanch, membre del consell d´administració d´ENSISA en representació de l´estació on es faran les finals. 

Segons ha pogut saber RTVA, la presència de Camp tenia l´objectiu d´explicar a la FIS l´aposta andorrana per l´esquí i per seguir acollint més finals. També, de traslladar un missatge de tranquil·litat i unitat en el projecte de la plataforma I d´aquesta manera assegurar que les finals del 2019 no perillen en cap cas.

A més, es va informar Kasper que les obres de la plataforma ja han començat. Però també que hi ha una demanda de Viladomat a la Batllia contra el projecte. De fet, segons ha pogut saber aquest mitjà, l´accionista majoritari de SAETDE vol que es citi a declarar el president de la FIS, tot i que si el batlle ho aprovés Kasper ho podia fer per escrit. Pel que fa al Govern, l´executiu presentarà la seva defensa al setembre, contestant els punts de la demanda de Viladomat.

Informa: Andrés González-Nandín