- Arran de l´augment de ciclistes a les carreteres, el Govern prepara una modificació del codi de circulació perquè se´ls pugui sotmetre a controls d´alcoholèmia. Fins ara, la normativa se centra només en els conductors dels vehicles de motor. De moment, l´executiu encara treballa en aquest nou projecte de llei. Una modificació que es podria aprovar en les properes setmanes pel consell de ministres - Unes 10.000 persones, aproximadament, han visitat el Museu Thyssen, des que va començar a funcionar el passat març. Des del comú d´Escaldes-Engordany es valora positivament aquesta instal·lació ja que està ajudant a revitalitzar la part alta de la parròquia. - El Govern reconeix que falta una unitat policial de lluita antiterrorista i anuncia que es reforçarà la seguretat a les zones turístiques, tenint en compte que els atemptats, aquesta vegada a Barcelona i Cambrils, són en zones properes. Per reforçar la seguretat de la Vuelta, s´ha incrementat la contractació de companyies privades. - L´ambaixada d´Espanya ha posat a disposició dels ciutadants pels atemptats a Barcelona i Cambrils un llibre de condols. L´espai de signatures restarà obert fins demà a les 12 del migdia.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

El Govern, la FAE i ENSISA visiten la FIS per tancar files amb la plataforma de Soldeu i esvair dubtes

  Noticies » Societat   11 d'agost, 2017
www.andorradifusio.ad

El president de la Federació Andorrana d´Esquí s´ha reunit amb el de la Internacional per parlar de la Copa del món. En la reunió, s´hi va explicar l´inici de les obres de la plataforma i la demanda presentada per Viladomat. De fet, el president de la FIS podria haver de declarar-hi a petició de l'accionista majoritari de SAETDE.

La Federació Andorrana d'Esquí informa periòdicament la FIS de qualsevol novetat que afecti les finals de la Copa del Món d´esquí del 2019 a Grandvalira. El trencament de la marca i la polèmica per la plataforma esquiable de Soldeu, on s'han de fer les finals, han fet que Albert Coma demanés reunir-se amb el president de la Federació Internacional, segons ha explicat el mateix president de la FAE.

Coma es va trobar amb Gian Franco Kasper dimarts prop de Zuric. Una reunió en què, a petició de Coma, també hi van ser presents el ministre de Turisme, Francesc Camp, i Conrad Blanch, membre del consell d´administració d´ENSISA en representació de l´estació on es faran les finals. 

Segons ha pogut saber RTVA, la presència de Camp tenia l´objectiu d´explicar a la FIS l´aposta andorrana per l´esquí i per seguir acollint més finals. També, de traslladar un missatge de tranquil·litat i unitat en el projecte de la plataforma I d´aquesta manera assegurar que les finals del 2019 no perillen en cap cas.

A més, es va informar Kasper que les obres de la plataforma ja han començat. Però també que hi ha una demanda de Viladomat a la Batllia contra el projecte. De fet, segons ha pogut saber aquest mitjà, l´accionista majoritari de SAETDE vol que es citi a declarar el president de la FIS, tot i que si el batlle ho aprovés Kasper ho podia fer per escrit. Pel que fa al Govern, l´executiu presentarà la seva defensa al setembre, contestant els punts de la demanda de Viladomat.

Informa: Andrés González-Nandín