- Els bars, discoteques i sales de festes tindran prohibit vendre alcohol els darrers trenta minuts d´obertura. El Govern pretén així reduir els aldarulls i afavorir la sortida dels locals. La mesura només serà aplicable els dies que els locals tanquin entre les cinc o les sis del matí, per evitar problemes amb els veïns de les zones properes. D´aquesta manera es modifica el decret del 2011 i es posen eines per resoldre conflictes a zones com el Pas de la Casa. - La part alta de l´avinguda Meritxell mantindrà finalment el doble sentit de circulació, tot i reduir l´amplada de la calçada i canviar el paviment per induir a una circulació més lenta. Ho ha explicat el cap d´equip encarregat del projecte, que també ha exposat els elements d´Smart City que s´hi introduiran. - L´autòpsia del bomber que va patir un accident d´ala delta aquest dilluns a Lanzarote demostra que la causa de la mort va ser l´impacte de la caiguda. Toni Gràcia Armengol, de 49 anys, es trobava a Lanzarote on la setmana anterior havia participat en una competició internacional d´ala delta. - Els tres consellers que continuen al grup liberal qüestionen els arguments de Josep Pintat i els seus afins per trencar el grup parlamentari. Jordi Gallardo, Judit Pallarés i Ferran Costa creuen que les divergències per la reforma comunal era un tema tancat. Gallardo assegura que el partit no ha volgut excloure ningú del procés d´elecció de candidat.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

El Govern, la FAE i ENSISA visiten la FIS per tancar files amb la plataforma de Soldeu i esvair dubtes

  Noticies » Societat   11 d'agost, 2017
www.andorradifusio.ad

El president de la Federació Andorrana d´Esquí s´ha reunit amb el de la Internacional per parlar de la Copa del món. En la reunió, s´hi va explicar l´inici de les obres de la plataforma i la demanda presentada per Viladomat. De fet, el president de la FIS podria haver de declarar-hi a petició de l'accionista majoritari de SAETDE.

La Federació Andorrana d'Esquí informa periòdicament la FIS de qualsevol novetat que afecti les finals de la Copa del Món d´esquí del 2019 a Grandvalira. El trencament de la marca i la polèmica per la plataforma esquiable de Soldeu, on s'han de fer les finals, han fet que Albert Coma demanés reunir-se amb el president de la Federació Internacional, segons ha explicat el mateix president de la FAE.

Coma es va trobar amb Gian Franco Kasper dimarts prop de Zuric. Una reunió en què, a petició de Coma, també hi van ser presents el ministre de Turisme, Francesc Camp, i Conrad Blanch, membre del consell d´administració d´ENSISA en representació de l´estació on es faran les finals. 

Segons ha pogut saber RTVA, la presència de Camp tenia l´objectiu d´explicar a la FIS l´aposta andorrana per l´esquí i per seguir acollint més finals. També, de traslladar un missatge de tranquil·litat i unitat en el projecte de la plataforma I d´aquesta manera assegurar que les finals del 2019 no perillen en cap cas.

A més, es va informar Kasper que les obres de la plataforma ja han començat. Però també que hi ha una demanda de Viladomat a la Batllia contra el projecte. De fet, segons ha pogut saber aquest mitjà, l´accionista majoritari de SAETDE vol que es citi a declarar el president de la FIS, tot i que si el batlle ho aprovés Kasper ho podia fer per escrit. Pel que fa al Govern, l´executiu presentarà la seva defensa al setembre, contestant els punts de la demanda de Viladomat.

Informa: Andrés González-Nandín