- Un jove de 17 anys ha mort en un accident a l´avinguda Salou aquest dijous cap a un quart de nou de la nit. El noi viatjava d´acompanyant en una motocicleta que ha sortit de la via per causes que, de moment, es desconeixen i ha acabat impactant al lateral de la via. La persona que conduïa la motocicleta ha resultat ferida de gravetat i ha estat traslladada a l´hospital Nostra Senyora de Meritxell. - Constituir un grup d´opinió crític amb l´acció del Govern, que aplegui persones de diversos sectors econòmics i socials i polítics que no estan en actiu i que pugui esdevenir un nou partit polític. Ho ha explicat al programa "La Rèplica", d´Andorra Televisió, l´ordinenc Josep Duró. Ha assenyalat que la intenció del grup, d´entre 20 i 30 persones de totes les parròquies, és participar en el debat polític i oferir la seva opinió. - Univers Bomosa ha signat diversos acords amb diferents empreses del món de l´espectacle per col·laborar-hi si guanya el concurs pel casino. Així, ha signat acords amb Live Nation, Doctor Music, una promotora que prepara sopars amb cuiners d´estrella Michelin i Focus Espectacles. - El comitè liberal d´Escaldes vol que els cònsols mostrin el rebuig que el futur heliport nacional s´ubiqui a la zona de les Tresoles. Els liberals han encarregat un informe a una empresa catalana que determina que amb els tipus d´helicòpters previstos per operar a la infraestructura es preveu uns nivells de decibels inacceptables. - Govern i funcionaris continuen les negociacions per la reforma de la Funció Pública. A primera hora hi ha hagut la primera reunió per tornar a negociar la reforma. Tot i la descofiança mútua, els sindicats s´avenen a parlar d´alguns aspectes de la llei i el Govern planteja introduir millores en temes com els horaris. La vaga, però, no es desconvoca.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

El Govern, la FAE i ENSISA visiten la FIS per tancar files amb la plataforma de Soldeu i esvair dubtes

  Noticies » Societat   11 d'agost, 2017
www.andorradifusio.ad

El president de la Federació Andorrana d´Esquí s´ha reunit amb el de la Internacional per parlar de la Copa del món. En la reunió, s´hi va explicar l´inici de les obres de la plataforma i la demanda presentada per Viladomat. De fet, el president de la FIS podria haver de declarar-hi a petició de l'accionista majoritari de SAETDE.

La Federació Andorrana d'Esquí informa periòdicament la FIS de qualsevol novetat que afecti les finals de la Copa del Món d´esquí del 2019 a Grandvalira. El trencament de la marca i la polèmica per la plataforma esquiable de Soldeu, on s'han de fer les finals, han fet que Albert Coma demanés reunir-se amb el president de la Federació Internacional, segons ha explicat el mateix president de la FAE.

Coma es va trobar amb Gian Franco Kasper dimarts prop de Zuric. Una reunió en què, a petició de Coma, també hi van ser presents el ministre de Turisme, Francesc Camp, i Conrad Blanch, membre del consell d´administració d´ENSISA en representació de l´estació on es faran les finals. 

Segons ha pogut saber RTVA, la presència de Camp tenia l´objectiu d´explicar a la FIS l´aposta andorrana per l´esquí i per seguir acollint més finals. També, de traslladar un missatge de tranquil·litat i unitat en el projecte de la plataforma I d´aquesta manera assegurar que les finals del 2019 no perillen en cap cas.

A més, es va informar Kasper que les obres de la plataforma ja han començat. Però també que hi ha una demanda de Viladomat a la Batllia contra el projecte. De fet, segons ha pogut saber aquest mitjà, l´accionista majoritari de SAETDE vol que es citi a declarar el president de la FIS, tot i que si el batlle ho aprovés Kasper ho podia fer per escrit. Pel que fa al Govern, l´executiu presentarà la seva defensa al setembre, contestant els punts de la demanda de Viladomat.

Informa: Andrés González-Nandín