- El Club Vòlei Encamp ha superat al Sabadell per 3 sets a 1. Els de José Garcia fan un pas més de cara a aconseguir un bitllet a les fases d´ascens a Superlliga 2. D´altra banda, el C.V. Andorra ha perdut per 3 a 1 al Pavelló del Lycée davant el Sàndor. - Cristina Llovera no disputarà finalment el Campionat d´Espanya absolut d´atletisme en pista coberta, aquest cap de setmana a València. Les molèsties que l´atleta arrossega a l´isquiotibial l´han fet renunciar a la competició - L´alberg de la Comella es podria convertir en un centre educatiu innovador si prospera el projecte liderat pel grup Bomosa, la Granja i altres col·laboradors. El comú va decidir tancar les instal·lacions al febrer de l´any passat degut, en bona part, a la manca de rendibilitat. - L´associació de transportistes creu que a Andorra caldria aplicar restriccions per a vehicles industrials altament contaminants, com fan la majoria de grans ciutats europees. L´entitat assegura que les mesures aplicades a París o Barcelona no els afecten, ja que la flota de transport de les companyies andorranes és d´última generació. - L’agència d’avaluació Fitch Ratings manté la nota d´Andorra en BBB amb perspectiva positiva, però continua veient com un risc l’important pes del sector financer en l’economia del país i assenyala com a mancança el fet de no disposar d’un prestador d’última instància. L´agència també critica la manca disponibilitat i freqüència de dades econòmiques. - Augmentar els contractes d´arrendament per sobre l´IPC fixat pel Govern és una pràctica il·legal. S´han detectat casos d´aquestes operatives fraudulentes al país. Els advocats recomanen reclamar als gestors immobiliaris i propietaris els sobrecostos abusius. El Servei d´Atenció al Consumidor ha rebut ja consultes sobre aquesta situació.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

El Govern no despenalitzarà l'avortament però acceptaria un debat general sobre els tres supòsits

  Noticies » Política   06 de desembre, 2017
www.andorradifusio.ad

El Govern es nega a reobrir el debat de la despenalització de l´avortament, malgrat la nova denúncia del Consell d´Europa, però el ministre portaveu no tanca la porta a un debat general amb totes les forces sobre els tres supòsits.

L´executiu insisteix que les restriccions estan lligades a la seva realitat institucional, amb el Copríncep episcopal. Tot i això, ha dit que si l´oposició posa sobre la taula la interpretació de la Constitució pel que fa al dret a la vida, s´estudiarà. "Vista la realitat institucional, em sembla una bona manera d'abordar aquest debat. Des d'un debat general, on participin totes les forces polítiques, sense ànim de polemitzar i una actitud per part de tothom constructiva per poder avançar fins allà on es pugui, en el sentit que ens diu el Consell d'Europa", ha insistit el ministre portaveu, Jordi Cinca.

Informa: Laia Ferré Marot