- El comú d´Andorra la Vella té previst habilitar zones provisionals de càrrega i descàrrega mentre durin les obres de reforma de l´avinguda Meritxell per facilitar el trànsit rodat als repartidors. Un cop finalitzin, el comú ha arribat a un acord amb l´Associació de Transportistes per establir un horari de repartiment. - L´informe de l´agència de qualificació Standard and Poor´s deixa oberta la porta a una millora de ràting d´Andorra, si culmina positivament les negociacions per l´acord d´associació amb la UE. Assenyala que també ajudaria l´aproximació d´Andorra a institucions com l´FMI. Tot plegat, uns indicadors que el Govern interpreta com la confirmació del sanejament de l´economia - Les importacions aquest desembre han estat de 115 milions, xifra que representa una baixada d´un 0,6% de fa un any. En canvi, les compres a l´exterior han pujat un 2,5% i es situen en prop de 9 milions. Si es miren les xifres de tot el 2017 s´observa que les importacions van ser de 1.300 milions d´euros, més d´un 6% que el 2016. - Visita privada del cap de Govern a París per trobar-se amb el representant personal del Copríncep francès. Antoni Martí va reunir-se la setmana passada amb Patrick Strzoda, segons fonts coneixedores de la reunió. La visita va servir per parlar, especialment, del contraban de tabac al Pas de la Casa. - Saetde ha estat l´única empresa que ha presentat una oferta per ser el soci privat que prengui les regnes d´Ordino-Arcalís. Fins a 4 empreses havien retirat el plec de bases, però només Saetde ha formalitzat la candidatura. Aquest dilluns s´ha tancat el termini de presentació d´ofertes.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

El Govern regularà el dret de reunió i manifestació

  Noticies » Política   13 de gener, 2018
www.andorradifusio.ad

DA prepara una regulació dels drets de reunió i manifestació. El ministre de Justícia deixa clar que l´objectiu és garantir els drets i donar-los seguretat jurídica. No pas restringir-los. La regulació s´emmarca dins la futura llei de seguretat ciutadana, que ha d´actualitzar la normativa preconstitucional i actualitzar-la. Per exemple, regulant la videovigilància.

A dia d´avui, a Andorra els drets de manifestació i reunió estan reconeguts a la Constitució, però no estan regulats. Un fet que canviarà amb la llei de seguretat ciutadana que prepara el Govern. El ministre de Justícia deixa clar que no es pretén restringir-los, sinó regular-los per ampliar-ne la seguretat jurídica. També es regularà en quines situacions es poden restringir les manifestacions.

La llei de seguretat ciutadana també regularà altres aspectes: els controls d´identitat, les autoritzacions per a esdeveniments molt concorreguts, l´oci nocturn i la venda d´alcohol, la seguretat d´armeries, joieries i bancs, o la videovigilància en llocs públics.

Informa: Andrés González-Nandín
Imatge: Anna Ginestà