- El comú d´Andorra la Vella té previst habilitar zones provisionals de càrrega i descàrrega mentre durin les obres de reforma de l´avinguda Meritxell per facilitar el trànsit rodat als repartidors. Un cop finalitzin, el comú ha arribat a un acord amb l´Associació de Transportistes per establir un horari de repartiment. - L´informe de l´agència de qualificació Standard and Poor´s deixa oberta la porta a una millora de ràting d´Andorra, si culmina positivament les negociacions per l´acord d´associació amb la UE. Assenyala que també ajudaria l´aproximació d´Andorra a institucions com l´FMI. Tot plegat, uns indicadors que el Govern interpreta com la confirmació del sanejament de l´economia - Les importacions aquest desembre han estat de 115 milions, xifra que representa una baixada d´un 0,6% de fa un any. En canvi, les compres a l´exterior han pujat un 2,5% i es situen en prop de 9 milions. Si es miren les xifres de tot el 2017 s´observa que les importacions van ser de 1.300 milions d´euros, més d´un 6% que el 2016. - Visita privada del cap de Govern a París per trobar-se amb el representant personal del Copríncep francès. Antoni Martí va reunir-se la setmana passada amb Patrick Strzoda, segons fonts coneixedores de la reunió. La visita va servir per parlar, especialment, del contraban de tabac al Pas de la Casa. - Saetde ha estat l´única empresa que ha presentat una oferta per ser el soci privat que prengui les regnes d´Ordino-Arcalís. Fins a 4 empreses havien retirat el plec de bases, però només Saetde ha formalitzat la candidatura. Aquest dilluns s´ha tancat el termini de presentació d´ofertes.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

El Moneyval felicita Andorra per les reformes antiblanqueig però demana millores

  Noticies » Política   14 de novembre, 2017
www.andorradifusio.ad

Andorra ha de passar properament una nova avaluació del Moneyval, l'organisme del Consell d'Europa que lluita contra el blanqueig de diners i el finançament del terrorisme. De moment, ha fet públic un resum de les mesures que ja s'apliquen. El Moneyval felicita Andorra per les reformes fetes en matèria d'antiblanqueig, però demana millores.

El Moneyval afirma que és evident que a Andorra hi ha hagut un compromís polític per canviar la legislació en aquesta matèria. També que les autoritats tenen una comprensió raonable dels riscos que té el país. Ara bé, demana una supervisió política de com s'apliquen els plans per reduir aquests riscos.

Segons el resum de l'organisme, les autoritats fan un ús sistemàtic de la informació que proporciona la UIFAND per a la investigació dels casos de blanqueig. Ara bé, el resultat és una relació "modesta" entre el nombre d'investigacions i el de condemnes.

El Consell d´Europa també demana una sèrie de millores en la lluita contra el blanqueig i fa algun retret a Andorra. Per exemple, té la sensació que les institucions financeres menystenen en certa mesura els riscos de blanqueig. I diu que professionals com ara advocats i comptables semblen estar menys conscienciats.

A més, considera que el límit de recursos de la UIFAND ha obstruït la seva capacitat de supervisió. El Moneyval subratlla també que cal enfortir l'estratègia i la coordinació amb l'INAF. Per últim, demana a Andorra que sigui proactiva per donar assistència legal a d'altres jurisdiccions i recomana eliminar el requisit de la doble incriminació per poder cooperar.

Informa: Andrés González-Nandín