- El comú d´Andorra la Vella té previst habilitar zones provisionals de càrrega i descàrrega mentre durin les obres de reforma de l´avinguda Meritxell per facilitar el trànsit rodat als repartidors. Un cop finalitzin, el comú ha arribat a un acord amb l´Associació de Transportistes per establir un horari de repartiment. - L´informe de l´agència de qualificació Standard and Poor´s deixa oberta la porta a una millora de ràting d´Andorra, si culmina positivament les negociacions per l´acord d´associació amb la UE. Assenyala que també ajudaria l´aproximació d´Andorra a institucions com l´FMI. Tot plegat, uns indicadors que el Govern interpreta com la confirmació del sanejament de l´economia - Les importacions aquest desembre han estat de 115 milions, xifra que representa una baixada d´un 0,6% de fa un any. En canvi, les compres a l´exterior han pujat un 2,5% i es situen en prop de 9 milions. Si es miren les xifres de tot el 2017 s´observa que les importacions van ser de 1.300 milions d´euros, més d´un 6% que el 2016. - Visita privada del cap de Govern a París per trobar-se amb el representant personal del Copríncep francès. Antoni Martí va reunir-se la setmana passada amb Patrick Strzoda, segons fonts coneixedores de la reunió. La visita va servir per parlar, especialment, del contraban de tabac al Pas de la Casa. - Saetde ha estat l´única empresa que ha presentat una oferta per ser el soci privat que prengui les regnes d´Ordino-Arcalís. Fins a 4 empreses havien retirat el plec de bases, però només Saetde ha formalitzat la candidatura. Aquest dilluns s´ha tancat el termini de presentació d´ofertes.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

El PS, el més crític amb la reforma laboral: "Alguns articles són un retrocés"

  Noticies » Política   11 d'octubre, 2017
www.andorradifusio.ad

La reforma laboral ja ha tingut les primeres reaccions per part dels grups parlamentaris. Per al PS és més un retrocés en drets econòmics que no pas un avenç, tal com planteja Demòcrates per Andorra. Liberals valora positivament que s'hagi regulat el dret de vaga, però volen fer l'anàlisi abans de pronunciar-se sobre temes com l'acomiadament.

Primeres reaccions als textos que regulen les relacions laborals i que aquest dimarts va entrar a tràmit el grup parlamentari demòcrata.

Els més crítics han estat els Socialdemòcrates, que tot i no haver pogut estudiar a fons els textos, ja que els van rebre dimarts, qüestionen que la reforma laboral sigui un avenç, més enllà d'ordenar algunes qüestions. El president del grup mixt i conseller del PS, Pere López, creu, de fet, que en algunes qüestions es va més enrere respecte als esborranys presentats a la tardor. López també ha dit que la llei d'acció sindical no garanteix un exercici sindical efectiu.

Els Liberals no han volgut tampoc valorar qüestions de fons. Això sí, el conseller Ferran Costa considera positiu que s'hagin tirat endavant regulacions necessàries, com el dret de vaga.

Els liberals sí que han subratllat que calia una reforma del codi de relacions laborals per adaptar-lo al mercat.

Informa: Laia Ferré Marot/A. G-Nandín
Imatges: Anna Ginestà/Keivin Ribeiro