- El comú d´Andorra la Vella té previst habilitar zones provisionals de càrrega i descàrrega mentre durin les obres de reforma de l´avinguda Meritxell per facilitar el trànsit rodat als repartidors. Un cop finalitzin, el comú ha arribat a un acord amb l´Associació de Transportistes per establir un horari de repartiment. - L´informe de l´agència de qualificació Standard and Poor´s deixa oberta la porta a una millora de ràting d´Andorra, si culmina positivament les negociacions per l´acord d´associació amb la UE. Assenyala que també ajudaria l´aproximació d´Andorra a institucions com l´FMI. Tot plegat, uns indicadors que el Govern interpreta com la confirmació del sanejament de l´economia - Les importacions aquest desembre han estat de 115 milions, xifra que representa una baixada d´un 0,6% de fa un any. En canvi, les compres a l´exterior han pujat un 2,5% i es situen en prop de 9 milions. Si es miren les xifres de tot el 2017 s´observa que les importacions van ser de 1.300 milions d´euros, més d´un 6% que el 2016. - Visita privada del cap de Govern a París per trobar-se amb el representant personal del Copríncep francès. Antoni Martí va reunir-se la setmana passada amb Patrick Strzoda, segons fonts coneixedores de la reunió. La visita va servir per parlar, especialment, del contraban de tabac al Pas de la Casa. - Saetde ha estat l´única empresa que ha presentat una oferta per ser el soci privat que prengui les regnes d´Ordino-Arcalís. Fins a 4 empreses havien retirat el plec de bases, però només Saetde ha formalitzat la candidatura. Aquest dilluns s´ha tancat el termini de presentació d´ofertes.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

El PS proposa modificar el reglament del Consell perquè UL i CC tinguin grup propi

  Noticies » Política   10 de gener, 2018
www.andorradifusio.ad

Modificant l´article 24 del reglament del Consell General es podria resoldre la situació de bloqueig al grup mixt. Així ho asseguren els consellers socialdemòcrates. La modificació permetria que Unió Lauredina i Ciutadans Compromesos poguessin formar grup propi i d'aquesta manera manetenir la representació de les minories.

Els consellers socialdemòcrates del grup mixt continuen lluitant per no perdre la representativitat acordada incialment. Després que dimarts Sílvia Bonet i Víctor Naudi anunciessin que donarien suport a una presidència del grup mixt a Josep Pintat, aquest dimecres els socialdemòcrates fan una altra proposta: modificar l´article del reglament del Consell referent a la creació de grups parlamentaris permetent que es puguin crear al llarg de la legislatura. Això permetria, segons la consellera Rosa Gili, que els de Pintat tinguessin grup propi i que el mixt es quedés com està. Si no és possible, Gili insisteix en la presidència rotatòria.

El PS ha denunciat que Unió Laurediana i Ciutadans Compromesos ja tenen un secretari de Sindicatura, i que si es queden també amb la presidència, el PS perdrà representativitat. Han recordat que van rebre més del 23% dels vots en les últimes eleccions, i que els cinc consellers que s'han separat dels Liberals, representarien poc més del 17% dels vots.

Els socialdemòcrates s'han mostrat en desacord amb les decisions que ha pres Sindicatura, i han assegurat que si finalment se'ls obliga a dur a terme la votació sense estar-hi d'acord, no descarten accions legals.

Informa: Laia Ferré Marot
Imatges: Kevin ribeiro