- Falten poques hores perquè Irineu Esteve tanqui la participació andorrana als Jocs d´hivern. Ho farà amb la prova de 50 quilòmetres estil clàssic. L´esquiador de fons i els seus tècnics són prudents perquè mai s´han enfrontat a aquesta prova. Amb tot, hi ha confiança de fer un bon paper. - Crítiques al Govern per les dificultats que de nou es troben per poder portar aquest estiu nens sahrauís. Des de l´Associació d´Amics Solidaris amb el Poble Sahrauí asseguren que la situació es resoldria amb un conveni amb Espanya. Reiteren que el projecte Vacances en pau perilla. - Només tres empreses s´han presentat al concurs per a l´embelliment de l´avinguda Meritxell. Això suposa un incovenient per al desenvolupament de l´obra, ja que es van licitar quatre trams, que a més s´han d´executar al mateix temps. El comú estudiarà una possible solució. Els constructors ja havien alertat de la dificultat del plec de bases. - Un noi de 16 anys i el seu pare, de 45, han perdut la vida en un accident de motocicleta. El sinistre ha tingut lloc aquesta nit passada a l´avinguda Salou. Per causes que s´investiguen, la moto amb què viatjaven va sortir de la via i va xocar contra un arbre. A causa de l´impacte, el menor va morir a l´acte. El seu pare no ha pogut superar les lesions i ha mort aquesta matinada a l´hospital.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Els advocats dels processats en el cas BPA recorreran la decisió de Corts de mantenir el Govern en el judici

  Noticies » Societat   13 de febrer, 2018
www.andorradifusio.ad

Els advocats dels processats per la causa BPA tenen previst presentar dimecres un recurs conjunt contra l´aute del Tribunal de Corts que determina que els anomenats actors civils i el Govern poden estar presents com a acusació particular. També contra el fet que no hi hagi un pronuciament sobre les altres qüestions prèvies. En les properes hores haurien de prendre una decisió.

Els advocats de la vintena de processats per la causa BPA estan decidint si entren un incident conjunt de nul·litat, o nou de particulars, contra l´aute del Tribunal de Corts que determina que el Govern està legitimat per estar en la causa en considerar que representa l´interès general i que s´ha vist afectat pels fets que s´estan jutjant. Fonts vinculades a la defensa apunten que el més probable és que sigui un recurs conjunt i que estaria motivat perquè creuen que se´ls ha vulnerat el dret a la defensa i a la jurisdicció, entre altres.

També volen recórrer que els anomenats actors civils, els accionistes minoritaris de BPA i els minoritaris estiguin presents. A més, creuen que el fet que el tribunal no s´hagi pronunciat sobre la resta de qüestions prèvies no està prou fonamentat jurídicament.

A partir que es presenti, les parts haurien de contestar i el tribunal resoldre. Si la resposta no convencés els advocats de la defensa, és probable que es presentés un recurs d´empara al Tribunal Constitucional. Això podria fer que la vista oral del judici tardi setmanes o mesos a reprendre's.

Informa: Pere Moliné