- El comú d´Andorra la Vella té previst habilitar zones provisionals de càrrega i descàrrega mentre durin les obres de reforma de l´avinguda Meritxell per facilitar el trànsit rodat als repartidors. Un cop finalitzin, el comú ha arribat a un acord amb l´Associació de Transportistes per establir un horari de repartiment. - L´informe de l´agència de qualificació Standard and Poor´s deixa oberta la porta a una millora de ràting d´Andorra, si culmina positivament les negociacions per l´acord d´associació amb la UE. Assenyala que també ajudaria l´aproximació d´Andorra a institucions com l´FMI. Tot plegat, uns indicadors que el Govern interpreta com la confirmació del sanejament de l´economia - Les importacions aquest desembre han estat de 115 milions, xifra que representa una baixada d´un 0,6% de fa un any. En canvi, les compres a l´exterior han pujat un 2,5% i es situen en prop de 9 milions. Si es miren les xifres de tot el 2017 s´observa que les importacions van ser de 1.300 milions d´euros, més d´un 6% que el 2016. - Visita privada del cap de Govern a París per trobar-se amb el representant personal del Copríncep francès. Antoni Martí va reunir-se la setmana passada amb Patrick Strzoda, segons fonts coneixedores de la reunió. La visita va servir per parlar, especialment, del contraban de tabac al Pas de la Casa. - Saetde ha estat l´única empresa que ha presentat una oferta per ser el soci privat que prengui les regnes d´Ordino-Arcalís. Fins a 4 empreses havien retirat el plec de bases, però només Saetde ha formalitzat la candidatura. Aquest dilluns s´ha tancat el termini de presentació d´ofertes.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Els bancs donen un 50% més d'hipoteques

  Noticies » Economia   12 de gener, 2018
www.andorradifusio.ad

La compra de pisos impulsa la recuperació econòmica. És la reflexió de les entitats bancàries després que en alguns casos hagin autoritzat un 50% més d´hipoteques aquest 2017. Els interessos baixos i l´increment del preu dels lloguers són algunes de les raons d´aquest creixement.

El conseller-director general del Banc Sabadell d´Andorra, Josep Segura, afirma que "hi ha una recuperació econòmica progressiva que potser ha culminat al 2017 després de la davallada de 2007-2008".

Un dels símptomes ha estat l'augment de les autoritzacions d´hipoteques aquest 2017. En alguns casos, per sobre del 60% respecte del 2016, segons el director de Banca Comercial de MoraBanc, Xavier Riestra. La recuperació econòmica ha engrescat el consum i l´accés al crèdit per la compra d'habitatges. En el cas del Banc de Sabadell d'Andorra, n'ha autoritzat un 50% més que l'any passat. 

L'elevat preu dels lloguers ha motivat que més famílies optin per comprar un pis. Un entorn d´interessos baixos ha afavorit les hipoteques a tipus fix i mensualitats més econòmiques que un lloguer, explica Riestra.

Pel que fa a Andbank, l'entitat ha atorgat una quarantena d'hipoteques per un valor superior als 4 milions d'euros. L'euríbor ha tancat el 2017 amb un mínim històric. La previsió és que els interessos baixos es mantinguin aquest 2018, fet que afavorirà la contractació d'hipoteques. De moment, la resta d´entitats bancàries no han facilitat dades sobre autoritzacions hipotecaries.

Informa: Marc Guadilla
Imatge: R. Calvo / E. Fernández