- El comú d´Andorra la Vella té previst habilitar zones provisionals de càrrega i descàrrega mentre durin les obres de reforma de l´avinguda Meritxell per facilitar el trànsit rodat als repartidors. Un cop finalitzin, el comú ha arribat a un acord amb l´Associació de Transportistes per establir un horari de repartiment. - L´informe de l´agència de qualificació Standard and Poor´s deixa oberta la porta a una millora de ràting d´Andorra, si culmina positivament les negociacions per l´acord d´associació amb la UE. Assenyala que també ajudaria l´aproximació d´Andorra a institucions com l´FMI. Tot plegat, uns indicadors que el Govern interpreta com la confirmació del sanejament de l´economia - Les importacions aquest desembre han estat de 115 milions, xifra que representa una baixada d´un 0,6% de fa un any. En canvi, les compres a l´exterior han pujat un 2,5% i es situen en prop de 9 milions. Si es miren les xifres de tot el 2017 s´observa que les importacions van ser de 1.300 milions d´euros, més d´un 6% que el 2016. - Visita privada del cap de Govern a París per trobar-se amb el representant personal del Copríncep francès. Antoni Martí va reunir-se la setmana passada amb Patrick Strzoda, segons fonts coneixedores de la reunió. La visita va servir per parlar, especialment, del contraban de tabac al Pas de la Casa. - Saetde ha estat l´única empresa que ha presentat una oferta per ser el soci privat que prengui les regnes d´Ordino-Arcalís. Fins a 4 empreses havien retirat el plec de bases, però només Saetde ha formalitzat la candidatura. Aquest dilluns s´ha tancat el termini de presentació d´ofertes.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Els comerciants atribueixen l'estancament de les vendes al canvi en els hàbits de consum

  Noticies » Economia   11 de gener, 2018
www.andorradifusio.ad

Els comerciants de l'avinguda Meritxell i de Riberaygua i Travesseres culpen  de l'estancament en les vendes la manca d'homogeneïtzació en l'oferta. També en responsabilitzen el canvi en els hàbits de consum.

Prop del 20% de les compres s'efectuen a través d'Internet, una situació que afecta directament els botiguers, que veuen un descens en les vendes presencials i, a més, els resulta difícil competir amb aquests preus. El canvi en els hàbits de consum és un dels motius que expliquen que l'elevada ocupació durant les festes de Nadal no s'hagi traduït en un augment exponencial de vendes. Així ho han explicat els representants de les associacions de comerciants aquest dijous al programa Ara i Aquí de Ràdio Nacional. Antoni Miralles, apunta que "la gent ha canviat l'hàbit de compra i està buscant alternatives que li donen una resposta quan i com la necessiten", sobretot per internet. "El fet és que la demanda ha baixat", afegeix la vicepresidenta de l´associació de comerciants de l´avinguda Meritxell, Rosa Pons, qui ha constatat "que ve molta gent, no és un problema d'afluència, sinó potser de poder adquisitiu i models de conducta".

També consideren necessari homogeneïtzar l'oferta comercial entre tots els comerços, així com fer accions conjuntes que puguin beneficiar tots els establiments. Els comerciants confien que les accions que es duguin a terme en el marc del pla estratègic de turisme de compres puguin solucionar bona part de les mancances del sector, i es puguin beneficiar de la recuperació econòmica que ja es percep a la resta de sectors del país. 

Tertúlia completa sobre comerç amb Antoni Miralles i Rosa Pons a l'Ara i AquíInforma: Hèctor Romance