- El comú d´Andorra la Vella té previst habilitar zones provisionals de càrrega i descàrrega mentre durin les obres de reforma de l´avinguda Meritxell per facilitar el trànsit rodat als repartidors. Un cop finalitzin, el comú ha arribat a un acord amb l´Associació de Transportistes per establir un horari de repartiment. - L´informe de l´agència de qualificació Standard and Poor´s deixa oberta la porta a una millora de ràting d´Andorra, si culmina positivament les negociacions per l´acord d´associació amb la UE. Assenyala que també ajudaria l´aproximació d´Andorra a institucions com l´FMI. Tot plegat, uns indicadors que el Govern interpreta com la confirmació del sanejament de l´economia - Les importacions aquest desembre han estat de 115 milions, xifra que representa una baixada d´un 0,6% de fa un any. En canvi, les compres a l´exterior han pujat un 2,5% i es situen en prop de 9 milions. Si es miren les xifres de tot el 2017 s´observa que les importacions van ser de 1.300 milions d´euros, més d´un 6% que el 2016. - Visita privada del cap de Govern a París per trobar-se amb el representant personal del Copríncep francès. Antoni Martí va reunir-se la setmana passada amb Patrick Strzoda, segons fonts coneixedores de la reunió. La visita va servir per parlar, especialment, del contraban de tabac al Pas de la Casa. - Saetde ha estat l´única empresa que ha presentat una oferta per ser el soci privat que prengui les regnes d´Ordino-Arcalís. Fins a 4 empreses havien retirat el plec de bases, però només Saetde ha formalitzat la candidatura. Aquest dilluns s´ha tancat el termini de presentació d´ofertes.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Els monitors d'esquí denuncien irregularitats en les noves condicions laborals

  Noticies » Societat   13 de gener, 2018
www.andorradifusio.ad

L´AAME reconeix que ha rebut queixes per part d´alguns monitors relacionades amb un presumpte incompliment, per part de les estacions, de les noves condicions laborals que van prometre. Tot i això, l´entitat es mostra prudent i ha recomanat als afectats demanar explicacions a les seves empreses abans de prendre cap decisió.

Durant les reunions que l´entitat va mantenir amb les estacions d´esquí, aquestes es van comprometre a millorar les condicions econòmiques dels monitors per a la nova temporada acabada d´estrenar. Tot i reconèixer que es tracta d´un pas endavant, l´entitat recorda que la proposta era unilateral, imposada per les estacions, i que no han tingut capacitat de negociar. Ara, una vegada s´ha fet efectiva la primera nòmina, corresponent a desembre, han detectat casos puntuals d´irregularitats.

L´AAME ha anunciat que convocarà una assemblea durant les pròximes setmanes per conèixer el parer dels associats en relació al compliment per part de les estacions de les noves condicions laborals que es van comprometre a aplicar.

Informa: Joan Antoni Sarmiento