- El setembre s´ha registrat la xifra més alta en set anys d´afiliats a la CASS. En concret han crescut un 2,9% aquest setembre respecte de l´any passat i s´han situat en 36.631. Segons el Govern la xifra corrobora la recuperació del mercat laboral. - Durant el mes de novembre 21 persones es van beneficiar de la prestació per desocupació involuntària. Aquesta xifra representa una disminució del 55,3% respecte al mateix mes del 2016. La majoria dels qui accedeixen a aquest subsidi són homes i tenen mes de 40 anys. - El Palau de Gel tindrà el 2018 un pressupost d´1.200.000 euros. Una part es destinarà a millores a la pista de gel, la gestió del fred, la piscina i el gimnàs. El tercer trimestre s´ha tancat amb un superàvit de 151.000€, un 12% més que l´any anterior. L´increment permès augmentar l´autofinançament fins a un 83% - 5 de cada 100 adolescents d´Andorra pateixen algun tipus de trastorn de la conducta alimentària. La bulímia afecta un 3% dels joves mentre que un 1% de la població adolescent pateix anorèxia. Des del 2014 el SAAS disposa de les eines per tractar els casos més greus - El MoraBanc Andorra vol mantenir la bona ratxa i sumar la quarta victòria consecutiva. Aquesta tarda rebrà la visita a partir de dos quarts de set d´un Baskonia en línia ascendent. A banda de l´absència de Burjanadze, el nord-americà Chris Copeland continua amb problemes en un dit.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Els protagonistes de l'obra "Aniversari" parlen de la vocació i l'actitud de la professió d'actor

  Noticies » Cultura   07 de desembre, 2017
www.andorradifusio.ad

Després d´estrenar-se a Sant julià de Lòria aquest dijous "Aniversari" es representa a les Fontetes, a la Massana. Aquest dimecres alguns dels protagonistes de l´obra han parlat sobre la professió d´actor davant d´un públic d'aficionats.

Josep Sobrevals va treballar al "Cor de la ciutat"; Sílvia Forns, a "La riera", i Oriol Guillem va estar fent gira després de guanyar "Oh Happy Day". Projectes que els van donar una fama que sovint no es correspon del tot a la vida de l´actor.

Els actors d´"Aniversari" expliquen la importància que la vocació passi per sobre dels flaixos mediàtics. La feina i els valors que hi ha al darrere sorprenen els assistents. Un d'ells, Marc Cuen, explica que "no veia la part del darrera, com la experiència, els estudis i l'esforç que fan". Txell Dilmé destaca "la bona actitud" que han de tenir, mentre que Guerau Vergara posa en relleu "que no s'ha de perdre la il·lusió". Toni Zamora, que també s'hi vol dedicar, s'ha mostrat sorprès per com en alguns casos "els hi ha costat desfer-se del personatge".

De la interpretació aprenen que si l´actor no és capaç de plorar hi ha tècniques com el mentol i que no és el mateix l´escalf del públic que la càmera. Els assistents han après molt i es reafirmen en allò que ja sabien: que si vols ser actor has d'anar "a per totes".

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Jordi Seabra