- El comú d´Andorra la Vella té previst habilitar zones provisionals de càrrega i descàrrega mentre durin les obres de reforma de l´avinguda Meritxell per facilitar el trànsit rodat als repartidors. Un cop finalitzin, el comú ha arribat a un acord amb l´Associació de Transportistes per establir un horari de repartiment. - L´informe de l´agència de qualificació Standard and Poor´s deixa oberta la porta a una millora de ràting d´Andorra, si culmina positivament les negociacions per l´acord d´associació amb la UE. Assenyala que també ajudaria l´aproximació d´Andorra a institucions com l´FMI. Tot plegat, uns indicadors que el Govern interpreta com la confirmació del sanejament de l´economia - Les importacions aquest desembre han estat de 115 milions, xifra que representa una baixada d´un 0,6% de fa un any. En canvi, les compres a l´exterior han pujat un 2,5% i es situen en prop de 9 milions. Si es miren les xifres de tot el 2017 s´observa que les importacions van ser de 1.300 milions d´euros, més d´un 6% que el 2016. - Visita privada del cap de Govern a París per trobar-se amb el representant personal del Copríncep francès. Antoni Martí va reunir-se la setmana passada amb Patrick Strzoda, segons fonts coneixedores de la reunió. La visita va servir per parlar, especialment, del contraban de tabac al Pas de la Casa. - Saetde ha estat l´única empresa que ha presentat una oferta per ser el soci privat que prengui les regnes d´Ordino-Arcalís. Fins a 4 empreses havien retirat el plec de bases, però només Saetde ha formalitzat la candidatura. Aquest dilluns s´ha tancat el termini de presentació d´ofertes.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Els sindicats portaran la reforma de la funció pública a la justícia

  Noticies » Política   12 de gener, 2018
www.andorradifusio.ad

Els sindicats faran tot el que estigui a les seves mans per frenar la reforma de la funció pública i ja estan reuninnt-se amb els seus advocats per portar la llei a la justícia. Denuncien que el Govern no ha respectat l´espai de negociació que, segons la justícia, és la comissió consultiva, i segueixen insistint en què la retallada de drets és molt important.

Els sindicats de la funció pública volen evitar per totes les vies que la reforma de la llei de la funció pública tiri endavant. Els respresentants ja han començat a parlar amb els assessors legals per portar el text a la justícia.

Asseguren que l´espai de negociació és la comissió consultiva, i que la ministra Eva Descarrega no l´ha respectat. El secretari general de L'USdA, Gabriel Ubach, afirma que tenen "una sentència del Tribunal Superior que diu totalment el contrari". "Això ens dona a entendre que ens haurem de querellar i no hi ha hagut cap negociació, el que hi ha hagut és una imposició de línies vermelles per part de la ministra", afegeix.

No estan d'acord amb les formes, ni tampoc amb el contingut de la llei. Denuncia "retallades brutals per justificar els pressupostos". Explica que "abans l'administració costava 60 milions i després de 10 anys de congelació a la funció pública estem a 100 milions"; per tant, "40 milions han passat a càrrecs de confiança i assessors".

Han demanat al síndic que no accepti la llei a tràmit i la setmana que ve tenen l´assemblea general per estudiar les diferens accions a dur a terme.

Informa: Laia Ferré Marot
Imatges: Carla Sales