- El Govern ha encarregat un estudi sobre el patrimoni gastronòmic. Arran d´aquest projecte, el darrer Observatori del CRES ha presentat el coneixement dels ciutadans d´aquesta qüestió. Els resultats mostren que 3 de cada 10 no sap definir quins serien els plats tradicionals. - Durant el mes de novembre 21 persones es van beneficiar de la prestació per desocupació involuntària. Aquesta xifra representa una disminució del 55,3% respecte al mateix mes del 2016. La majoria dels qui accedeixen a aquest subsidi són homes i tenen 40 anys o més. - El Palau de Gel tindrà el 2018 un pressupost d´1.200.000 euros. Una part es destinarà a millores a la pista de gel, la gestió del fred, la piscina i el gimnàs. El tercer trimestre s´ha tancat amb un superàvit de 151.000€, un 12% més que l´any anterior. L´increment permès augmentar l´autofinançament fins a un 83% - 5 de cada 100 adolescents d´Andorra pateixen algun tipus de trastorn de la conducta alimentària. La bulímia afecta un 3% dels joves mentre que un 1% de la població adolescent pateix anorèxia. Des del 2014 el SAAS disposa de les eines per tractar els casos més greus - El MoraBanc Andorra vol mantenir la bona ratxa i sumar la quarta victòria consecutiva. Diumenge rebrà la visita a partir de dos quarts de set d´un Baskonia en línia ascendent. A banda de l´absència de Burjanadze, el nord-americà Chris Copeland continua amb problemes en un dit.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Els socialdemòcrates lamenten la "hipocresia" del Govern en la qüestió de l'avortament

  Noticies » Política   06 de desembre, 2017
www.andorradifusio.ad

PS i SDP qualifiquen d'hipocresia l'actitud del Govern en el tema de l'avortament perquè obliga a avortar fora i el penalitza al país. Liberals d'Andorra considera que l'avortament està garantit, tot i que sigui fora d'Andorra.

Els socialdemòcrates i Socialdemocràcia i Progrés consideren que l'informe del Consell d´Europa sobre l´avortament reforça els seus posicionaments de despenalitzar l´avortament, com a mínim en els tres supòsits bàsics: violació, malformació del fetus i perill de mort per la mare.

Les dues formacions lamenten la "hipocresia" i la "doble moral" de Demòcrates per Andorra, que amb la seva majoria impedeix que es pugui tornar a obrir el debat. La consellera del PS al grup mixt, Rosa Gili, creu que "és ridícul i absurd que continuem amb aquesta situació" quan "cada any surten xifres de dones d'Andorra que van a avortar fora".

El conseller d'SDP, Víctor Naudi, considera que malgrat que el Copríncep episcopal s´hi posicioni en contra, la Constitució té marge per acceptar els tres supòsits bàsics. Naudi, a més, creu que el debat ha de ser "més profund"."La nostra Constitució defensa el dret a la vida, però en quin moment comença?", planteja. Ha subratllat que el dret a la vida de les dones i de les mares és un dret fonamental que cal respectar.

Pel seu cantó, la consellera de Liberals, Judith Pallarés, creu que l'avortament està garantit, tot i que sigui més enllà de les fronteres perquè "tenen llibertat per fer-ho".

Consideren que si s'ha d'obrir el debat del model d'estat i del coprincipat no ha de ser pel tema de l'avortament.

Informa: Laia Ferré Marot/Andrés González-Nandín/Pere Moliné
Imatges: Anna Ginestà/Anna Romagosa