- El Club Vòlei Encamp ha superat al Sabadell per 3 sets a 1. Els de José Garcia fan un pas més de cara a aconseguir un bitllet a les fases d´ascens a Superlliga 2. D´altra banda, el C.V. Andorra ha perdut per 3 a 1 al Pavelló del Lycée davant el Sàndor. - Cristina Llovera no disputarà finalment el Campionat d´Espanya absolut d´atletisme en pista coberta, aquest cap de setmana a València. Les molèsties que l´atleta arrossega a l´isquiotibial l´han fet renunciar a la competició - L´alberg de la Comella es podria convertir en un centre educatiu innovador si prospera el projecte liderat pel grup Bomosa, la Granja i altres col·laboradors. El comú va decidir tancar les instal·lacions al febrer de l´any passat degut, en bona part, a la manca de rendibilitat. - L´associació de transportistes creu que a Andorra caldria aplicar restriccions per a vehicles industrials altament contaminants, com fan la majoria de grans ciutats europees. L´entitat assegura que les mesures aplicades a París o Barcelona no els afecten, ja que la flota de transport de les companyies andorranes és d´última generació. - L’agència d’avaluació Fitch Ratings manté la nota d´Andorra en BBB amb perspectiva positiva, però continua veient com un risc l’important pes del sector financer en l’economia del país i assenyala com a mancança el fet de no disposar d’un prestador d’última instància. L´agència també critica la manca disponibilitat i freqüència de dades econòmiques. - Augmentar els contractes d´arrendament per sobre l´IPC fixat pel Govern és una pràctica il·legal. S´han detectat casos d´aquestes operatives fraudulentes al país. Els advocats recomanen reclamar als gestors immobiliaris i propietaris els sobrecostos abusius. El Servei d´Atenció al Consumidor ha rebut ja consultes sobre aquesta situació.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Els socialdemòcrates lamenten la "hipocresia" del Govern en la qüestió de l'avortament

  Noticies » Política   06 de desembre, 2017
www.andorradifusio.ad

PS i SDP qualifiquen d'hipocresia l'actitud del Govern en el tema de l'avortament perquè obliga a avortar fora i el penalitza al país. Liberals d'Andorra considera que l'avortament està garantit, tot i que sigui fora d'Andorra.

Els socialdemòcrates i Socialdemocràcia i Progrés consideren que l'informe del Consell d´Europa sobre l´avortament reforça els seus posicionaments de despenalitzar l´avortament, com a mínim en els tres supòsits bàsics: violació, malformació del fetus i perill de mort per la mare.

Les dues formacions lamenten la "hipocresia" i la "doble moral" de Demòcrates per Andorra, que amb la seva majoria impedeix que es pugui tornar a obrir el debat. La consellera del PS al grup mixt, Rosa Gili, creu que "és ridícul i absurd que continuem amb aquesta situació" quan "cada any surten xifres de dones d'Andorra que van a avortar fora".

El conseller d'SDP, Víctor Naudi, considera que malgrat que el Copríncep episcopal s´hi posicioni en contra, la Constitució té marge per acceptar els tres supòsits bàsics. Naudi, a més, creu que el debat ha de ser "més profund"."La nostra Constitució defensa el dret a la vida, però en quin moment comença?", planteja. Ha subratllat que el dret a la vida de les dones i de les mares és un dret fonamental que cal respectar.

Pel seu cantó, la consellera de Liberals, Judith Pallarés, creu que l'avortament està garantit, tot i que sigui més enllà de les fronteres perquè "tenen llibertat per fer-ho".

Consideren que si s'ha d'obrir el debat del model d'estat i del coprincipat no ha de ser pel tema de l'avortament.

Informa: Laia Ferré Marot/Andrés González-Nandín/Pere Moliné
Imatges: Anna Ginestà/Anna Romagosa