- El comú d´Andorra la Vella té previst habilitar zones provisionals de càrrega i descàrrega mentre durin les obres de reforma de l´avinguda Meritxell per facilitar el trànsit rodat als repartidors. Un cop finalitzin, el comú ha arribat a un acord amb l´Associació de Transportistes per establir un horari de repartiment. - L´informe de l´agència de qualificació Standard and Poor´s deixa oberta la porta a una millora de ràting d´Andorra, si culmina positivament les negociacions per l´acord d´associació amb la UE. Assenyala que també ajudaria l´aproximació d´Andorra a institucions com l´FMI. Tot plegat, uns indicadors que el Govern interpreta com la confirmació del sanejament de l´economia - Les importacions aquest desembre han estat de 115 milions, xifra que representa una baixada d´un 0,6% de fa un any. En canvi, les compres a l´exterior han pujat un 2,5% i es situen en prop de 9 milions. Si es miren les xifres de tot el 2017 s´observa que les importacions van ser de 1.300 milions d´euros, més d´un 6% que el 2016. - Visita privada del cap de Govern a París per trobar-se amb el representant personal del Copríncep francès. Antoni Martí va reunir-se la setmana passada amb Patrick Strzoda, segons fonts coneixedores de la reunió. La visita va servir per parlar, especialment, del contraban de tabac al Pas de la Casa. - Saetde ha estat l´única empresa que ha presentat una oferta per ser el soci privat que prengui les regnes d´Ordino-Arcalís. Fins a 4 empreses havien retirat el plec de bases, però només Saetde ha formalitzat la candidatura. Aquest dilluns s´ha tancat el termini de presentació d´ofertes.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Enllestida la primera fase de la millora del passeig del riu Arieja al Pas de la Casa

  Noticies » Societat   14 de novembre, 2017
www.andorradifusio.ad

Enllestida la primera fase dels treballs del passeig del riu Arieja al Pas de la Casa que s'ha presentat aquest dimarts. Uns treballs que han costat 500.000 euros i que estan pendents d'una segona fase que en costarà 900.000. Aquest projecte, amb el de l'embelliment de l'avinguda del Consell General, són les prioritats que s'ha marcat l'executiu per impulsar la localitat i que es vol que estiguin enllestits abans de final de legislatura.

La primera fase del passeig va des del pont de l´Arieja al carrer de l'abeurador. S´hi ha instal·lat una passarel·la de fusta que combina zones obertes al riu amb d´altres més separades amb bancs per descansar. El conjunt del projecte un cop estigui finalitzat haurà costat 1,4 milions d´euros. El ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, ha explicat que la segona fase s'iniciarà "quan marxin les primeres nevades i està previst que estigui acabada a mitjans de l'hivern vinent".

El passeig s´emmarca en un seguit d´accions per embellir el Pas de la Casa i l´entrada al país pel costa francès. Es vol donar nou impuls a la població. En aquest sentit s'ha manifestat el cap de Govern. Antoni Martí ha destacat que "el Pas de la Casa no és només un símbol econòmic, sinó d'integració i cohesió social". Ha recordat com "els primers immigrants del Pas eren d'Andalusia" i ha posat en relleu la necessitat de "tornar a donar un nou impuls a un motor econòmic de la vida andorrana". El cònsol major d'Encamp, Jordi Torres, ha assegurat que "el sector públic i privat estem en la bona línia, i la voluntat és que això es manifesti amb reformes i edificis nous".

Informa: Judit Pedrós
Imatge: Jordi Seabra