- El setembre s´ha registrat la xifra més alta en set anys d´afiliats a la CASS. En concret han crescut un 2,9% aquest setembre respecte de l´any passat i s´han situat en 36.631. Segons el Govern la xifra corrobora la recuperació del mercat laboral. - Durant el mes de novembre 21 persones es van beneficiar de la prestació per desocupació involuntària. Aquesta xifra representa una disminució del 55,3% respecte al mateix mes del 2016. La majoria dels qui accedeixen a aquest subsidi són homes i tenen mes de 40 anys. - El Palau de Gel tindrà el 2018 un pressupost d´1.200.000 euros. Una part es destinarà a millores a la pista de gel, la gestió del fred, la piscina i el gimnàs. El tercer trimestre s´ha tancat amb un superàvit de 151.000€, un 12% més que l´any anterior. L´increment permès augmentar l´autofinançament fins a un 83% - 5 de cada 100 adolescents d´Andorra pateixen algun tipus de trastorn de la conducta alimentària. La bulímia afecta un 3% dels joves mentre que un 1% de la població adolescent pateix anorèxia. Des del 2014 el SAAS disposa de les eines per tractar els casos més greus - El MoraBanc Andorra vol mantenir la bona ratxa i sumar la quarta victòria consecutiva. Aquesta tarda rebrà la visita a partir de dos quarts de set d´un Baskonia en línia ascendent. A banda de l´absència de Burjanadze, el nord-americà Chris Copeland continua amb problemes en un dit.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Gallardo preveu eleccions al juny i reconeix divergències entre Liberals d'Andorra i Unió Laurediana

  Noticies » Política   07 de desembre, 2017
www.andorradifusio.ad

Poc després de la compareixença en què ha anunciat que participarà en les primàries dels Liberals d'Andorra, Jordi Gallardo ha parlat de la situació del partit. Al programa "La Rèplica" ha negat que hi hagi una crisi interna, tot i reconèixer que les opinions divergents sobre pactes electorals podrien provocar el trencament de l´aliança entre Liberals i Unió Laurediana. 

Jordi Gallardo ha deixat clar que l'"únic partit" amb el qual Liberals d'Andorra no farà un pacte electoral és amb DA. "Si Unió Laurediana, com a partit independent, creu oportú presentar-se de la mà de Demòcrates per Andorra és una decisió que farà Unió Laurediana", ha insistit. Però ha deixat clar, que si així fos hi hauria un trencament.

També ha negat que el distanciament que es viu entre totes dues formacions hagi d´afectar la continuïtat del grup parlamentari liberal. Almenys diu que no voldria que es trenqués. "Pot haver-hi un tarannà diferent, però sota cap concepte crec que això afectarà a la feina i compromisos que tenim com a grup parlamentari", ha insistit.

Ha afegit que el partit que presideix treballa en un possible avançament de les eleccions pel juny del 2018 i que per això s´ha engegat la maquinària interna. Diu que el macrojudici sobre BPA i el pressupost del 2019 que creu que difícilment complirà la regla d´or en són les principals raons. "Crec que el Govern no tindrà prou mecanismes per complir-lo i, per tant, haurà de presentar uns pressupostos que políticament poden suposar un desgast important, perquè o rebaixarà la inversió, o augmentarà la fiscalitat o s'haurà d'acomiadar gent", assegura.

Sobre les reunions sobre l´acord d´associació. Ha dit que creu que Josep Pintat aportarà la visió que el grup liberal comparteix a les reunions a Brussel·les.

Informa: Anna Pifarré