- El comú d´Andorra la Vella té previst habilitar zones provisionals de càrrega i descàrrega mentre durin les obres de reforma de l´avinguda Meritxell per facilitar el trànsit rodat als repartidors. Un cop finalitzin, el comú ha arribat a un acord amb l´Associació de Transportistes per establir un horari de repartiment. - L´informe de l´agència de qualificació Standard and Poor´s deixa oberta la porta a una millora de ràting d´Andorra, si culmina positivament les negociacions per l´acord d´associació amb la UE. Assenyala que també ajudaria l´aproximació d´Andorra a institucions com l´FMI. Tot plegat, uns indicadors que el Govern interpreta com la confirmació del sanejament de l´economia - Les importacions aquest desembre han estat de 115 milions, xifra que representa una baixada d´un 0,6% de fa un any. En canvi, les compres a l´exterior han pujat un 2,5% i es situen en prop de 9 milions. Si es miren les xifres de tot el 2017 s´observa que les importacions van ser de 1.300 milions d´euros, més d´un 6% que el 2016. - Visita privada del cap de Govern a París per trobar-se amb el representant personal del Copríncep francès. Antoni Martí va reunir-se la setmana passada amb Patrick Strzoda, segons fonts coneixedores de la reunió. La visita va servir per parlar, especialment, del contraban de tabac al Pas de la Casa. - Saetde ha estat l´única empresa que ha presentat una oferta per ser el soci privat que prengui les regnes d´Ordino-Arcalís. Fins a 4 empreses havien retirat el plec de bases, però només Saetde ha formalitzat la candidatura. Aquest dilluns s´ha tancat el termini de presentació d´ofertes.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Hongria dona ple suport a Andorra en la negociació amb la UE

  Noticies » Política   14 de novembre, 2017
www.andorradifusio.ad

Ple suport d´Hongria a l´acord d´associació que Andorra negocia amb la Unió Europea. El ministre d´Exteriors hongarès, de visita oficial, deixa clar que el seu país és un ferm defensor de l´ampliació de la Unió. Això sí, amb uns estats forts, sobirans i als quals se'ls respecti les particularitats. Tots dos estats han acordat negociar un CDI i un acord en matèria turística.

La visita oficial del ministre d´Afers Exteriors d´Hongria ha servit perquè el país centre-europeu expressi el ple suport a l´associació d´Andorra amb la Unió Europea.

Peter Szijjártó ha deixat clar, després de reunir-se amb el cap de Govern i la ministra d´Exteriors, que el seu país és partidari d´ampliar la Unió. Això sí, amb uns estats forts a qui se´ls respecti les particularitats nacionals. D´aquí que entengui perfectament les demandes que Andorra fa a Brussel·les de períodes transitoris i respecte a les especificitats. Ha assegurat estar interessat "a incloure una Andorra forta a la família europea en lloc d'una Andorra feble en la integració europea". Per tant, ha afegit,"sempre donarem suport a aquest enfoc en les negociacions". En aquest sentit ha anunciat que "pressionarem per accelerar-les i pressionarem les institucions europees perquè respectin les especificitats nacionals".

Una de les particularitats que entén és la demanda andorrana de limitar la lliure circulació de persones. En aquest punt, ha aprofitat per fer un discurs molt dur contra la immigració il·legal, que ha vinculat amb el terrorisme islamista a Europa.

D´altra banda, Andorra i Hongria han acordat negociar un conveni per evitar la doble imposició. De fet, el ministre hongarès ha dit que tots dos estats són aliats pel que fa a les polítiques de baixa tributació. I ha aplaudit l'obertura econòmica del Principat. En aquest sentit, ha rebutjat qualsevol intenció de Brussel·les d´harmonitzar fiscalment els estats membres.

Informa: Andrés González-Nandín
Imatge: Anna Romagosa/Cristina Jubete