- Els veïns de Santa Coloma no poden reciclar paper. Així ho denuncia l´Associació de Veïns del poble. Manifesten que els tres punts de reciclatge que disposa la parròquia són insuficients, cosa que fa que desisteixin i acabin tirant tot al contenidor de rebuig. L´associació demana més contenidors per afavorir el reciclatge. - Una vintena d´infants de Sant Julià de Lòria han pogut gaudir d´una estada de colònies o d´activitats d´estiu gràcies a l´ajuda de Càritas, amb la col·laboració del comú. Aquesta ONG aposta perquè cap nen deixi de gaudir del seu lleure per motius econòmics. Tant Càritas com el comú demanen que totes les famílies interessades i amb necessitats s´adrecin als seus responsables. - El 70% dels menors ingressats a la Gavernera retorna amb les famílies. Els maltractaments, situacions de violència de gènere en l´entorn familiar o no tenir les condicions alimentàries o d´higiene garantides, són alguns dels motius que porten la Batllia a retirar la custòdia als seus progenitors. L´estada mitjana al centre és d´entre 9 mesos i un any. - El Funicamp ha inaugurat avui la temporada d´estiu que s´allargarà fins al 3 de setembre. El comú espera superar les xifres d´usuaris de l´any passat que ja van experimentar un augment respecte del 2015. - Tret de sortida a la tercera edició dels Andorra Outdoor Games. Ho ha fet amb les proves de BTT a Naturlàndia. 312 ciclistes han participat en les dues curses. Al llarg des cap de setmana hi haurà 1200 esportistes competint a Andorra en diferents disciplines.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

El ministre Torres no entén el recurs de Viladomat i diu que no es pot permetre que Grandvalira perilli

  Noticies » Política   15 de maig, 2017
www.andorradifusio.ad

A l'igual que Canillo, el Govern tampoc no entén com Joan Viladomat ha recorregut el projecte de la plataforma de Soldeu, que beneficia el domini del qual ell mateix és soci. El ministre d'Ordenament Territorial, que defensa el projecte, considera que Andorra no es pot permetre que la marca Grandvalira perilli.

Jordi Torres defensa la necessitat de la plataforma de Soldeu per la seguretat que aporta a la pista de l'Avet. També la conveniència de l'aparcament, per donar servei a les exigències que planteja una final de Copa del Món d'esquí. Tot i així, el ministre d'Ordenament Territorial no ha aclarit si aquestes parts del projecte responen a peticions de la FIS. 

En qualsevol cas, el ministre d'Ordenament Territorial no entén el recurs de Joan Viladomat, que perjudica ENSISA, el seu soci dins de Grandvalira. "Estem una mica sorpresos per aquesta situació perquè la cultura de la neu està molt implantada i això no pot fer res més que aportar valor al país". 

Pel que fa al futur del domini esquiable, Torres afirma que seria un problema d'Andorra que la marca Grandvalira perillés. Assegura que "sota cap concepte ningú no pot permetre que aquesta marca perilli". Considera que "seria una pena que desaparegués" i considera que "no s'hauria d'arribar a aquest punt". 

La Comissió Tècnica d'Urbanisme estudiarà demà el recurs de l'accionista majoritari de SAETDE contra el projecte a Soldeu.

Informa: Andrés González-Nandín