- El comú d´Andorra la Vella té previst habilitar zones provisionals de càrrega i descàrrega mentre durin les obres de reforma de l´avinguda Meritxell per facilitar el trànsit rodat als repartidors. Un cop finalitzin, el comú ha arribat a un acord amb l´Associació de Transportistes per establir un horari de repartiment. - L´informe de l´agència de qualificació Standard and Poor´s deixa oberta la porta a una millora de ràting d´Andorra, si culmina positivament les negociacions per l´acord d´associació amb la UE. Assenyala que també ajudaria l´aproximació d´Andorra a institucions com l´FMI. Tot plegat, uns indicadors que el Govern interpreta com la confirmació del sanejament de l´economia - Les importacions aquest desembre han estat de 115 milions, xifra que representa una baixada d´un 0,6% de fa un any. En canvi, les compres a l´exterior han pujat un 2,5% i es situen en prop de 9 milions. Si es miren les xifres de tot el 2017 s´observa que les importacions van ser de 1.300 milions d´euros, més d´un 6% que el 2016. - Visita privada del cap de Govern a París per trobar-se amb el representant personal del Copríncep francès. Antoni Martí va reunir-se la setmana passada amb Patrick Strzoda, segons fonts coneixedores de la reunió. La visita va servir per parlar, especialment, del contraban de tabac al Pas de la Casa. - Saetde ha estat l´única empresa que ha presentat una oferta per ser el soci privat que prengui les regnes d´Ordino-Arcalís. Fins a 4 empreses havien retirat el plec de bases, però només Saetde ha formalitzat la candidatura. Aquest dilluns s´ha tancat el termini de presentació d´ofertes.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

L'aeroport d'Andorra-la Seu multiplica per cinc els vols comercials el 2017

  Noticies » Economia   10 de gener, 2018
www.andorradifusio.ad

Els vols comercials de l´aeroport d´Andorra-la Seu es multipliquen per cinc el darrer any. La instal·lació ha registrat 3.642 operacions el 2017.

L´aeroport d´Andorra-la Seu fa tres anys aquest gener amb dades positives de creixement respecte del 2016. La xifra més destacada és l'increment de l´aviació corporativa i comercial. Segons les dades facilitades pel departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, les operacions comercials s´han multiplicat per cinc. De 26 vols el 2016 s´ha passat a 165 el 2017.

Unes xifres que també tenen números positius pel que fa als totals. L´any passat s´han fet 3.642 operacions, unes 56 més que el 2016, quan n´hi va haver 3.586. Entrant més en detall, els darrers sis mesos de l´any han estat els més moguts, amb 1.921 operacions, per les 1.721 del primer semestre.

Unes dades que es preveu que s´incrementin un cop es disposi de la certificació per fer vols instrumentals amb GPS. Tot i que encara no hi ha data definitiva d´implantació, els estudis estan fets i presentats a Aesa i Enaire.

Informa: Joel Romero