- El comú d´Andorra la Vella té previst habilitar zones provisionals de càrrega i descàrrega mentre durin les obres de reforma de l´avinguda Meritxell per facilitar el trànsit rodat als repartidors. Un cop finalitzin, el comú ha arribat a un acord amb l´Associació de Transportistes per establir un horari de repartiment. - L´informe de l´agència de qualificació Standard and Poor´s deixa oberta la porta a una millora de ràting d´Andorra, si culmina positivament les negociacions per l´acord d´associació amb la UE. Assenyala que també ajudaria l´aproximació d´Andorra a institucions com l´FMI. Tot plegat, uns indicadors que el Govern interpreta com la confirmació del sanejament de l´economia - Les importacions aquest desembre han estat de 115 milions, xifra que representa una baixada d´un 0,6% de fa un any. En canvi, les compres a l´exterior han pujat un 2,5% i es situen en prop de 9 milions. Si es miren les xifres de tot el 2017 s´observa que les importacions van ser de 1.300 milions d´euros, més d´un 6% que el 2016. - Visita privada del cap de Govern a París per trobar-se amb el representant personal del Copríncep francès. Antoni Martí va reunir-se la setmana passada amb Patrick Strzoda, segons fonts coneixedores de la reunió. La visita va servir per parlar, especialment, del contraban de tabac al Pas de la Casa. - Saetde ha estat l´única empresa que ha presentat una oferta per ser el soci privat que prengui les regnes d´Ordino-Arcalís. Fins a 4 empreses havien retirat el plec de bases, però només Saetde ha formalitzat la candidatura. Aquest dilluns s´ha tancat el termini de presentació d´ofertes.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

La importació de carburants disminueix un 0,2% durant el 2017

  Noticies » Economia   11 de gener, 2018
www.andorradifusio.ad

La importació de carburants s'estabilitza durant el 2017 amb un total de 177,48 milions de litres, un 0,2% menys que al 2016.

Al lleu descens anual hi han contribuït les dades del desembre. El mes passat la disminució en la importació global de carburants va ser del -4,4% respecte el mateix mes del 2016. Durant el desembre van baixar les importacions de gasoil en un 12% i les de gasolina sense plom en un 2,6%, mentre que tan sols van augmentar les de fuel domèstic en un 4%.

Per contra, en el global de tot el 2017 és justament al revés: han augmentat les importacions de la gasolina sense plom en un 2,2% i les de gasoil de locomoció en un 0,7%, i les de fuel domèstic han caigut un 3%.

La comparativa dels últims anys constata que del 2000 al 2008 les importacions van tocar sostre superant els 200 milions de litres anuals, mentre que a partir del 2009 les importacions van anar a la baixa situant-se per sota dels 180 milions de litres a partir del 2013, sent el 2014 l'any amb menys importacions i remuntant lleugerament en els últims dos anys.

Informa: Gerard Gort