- Falten poques hores perquè Irineu Esteve tanqui la participació andorrana als Jocs d´hivern. Ho farà amb la prova de 50 quilòmetres estil clàssic. L´esquiador de fons i els seus tècnics són prudents perquè mai s´han enfrontat a aquesta prova. Amb tot, hi ha confiança de fer un bon paper. - Crítiques al Govern per les dificultats que de nou es troben per poder portar aquest estiu nens sahrauís. Des de l´Associació d´Amics Solidaris amb el Poble Sahrauí asseguren que la situació es resoldria amb un conveni amb Espanya. Reiteren que el projecte Vacances en pau perilla. - Només tres empreses s´han presentat al concurs per a l´embelliment de l´avinguda Meritxell. Això suposa un incovenient per al desenvolupament de l´obra, ja que es van licitar quatre trams, que a més s´han d´executar al mateix temps. El comú estudiarà una possible solució. Els constructors ja havien alertat de la dificultat del plec de bases. - Un noi de 16 anys i el seu pare, de 45, han perdut la vida en un accident de motocicleta. El sinistre ha tingut lloc aquesta nit passada a l´avinguda Salou. Per causes que s´investiguen, la moto amb què viatjaven va sortir de la via i va xocar contra un arbre. A causa de l´impacte, el menor va morir a l´acte. El seu pare no ha pogut superar les lesions i ha mort aquesta matinada a l´hospital.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

La Unió Hotelera valora la diversificació del mercat d'esquí amb l'arribada d'uns 10.000 suecs

  Noticies » Economia   13 de febrer, 2018
www.andorradifusio.ad

Andorra rebrà, durant tota la temporada d'hivern, uns 10.000 esquiadors suecs. Una xifra força superior a la de les campanyes anteriors i que la Unió Hotelera valora molt positivament perquè implica la diversificació del mercat.

Entre els que arriben al país per Lleida-Alguaire utilitzant els paquets de Quality Travel i i els que ho fan per lliure, es calcula que durant els mesos d'esquí visitaran el Principat uns 10.000 suecs. L'any passat en van ser 7.000, per la qual cosa l'augment seria del 30%. 

La bona meteorologia i el gran nombre de quilòmetres esquiables fan que es decantin, cada cop més, per Andorra. Són parelles de mitjana edat o famílies que s'estan una setmana al país. Segons el president de la Unió Hotelera, són bones notícies perquè permeten diversificar el tipus de clients i no dependre tant d'un sol mercat. Destaca el turisme provinent del nord d'Europa "i la promoció que es podria fer a la Xina". En aquest sentit, creu que es va "per bon camí". 

2.500 d'aquests suecs arribaran en els vols setmanals que aterren a Lleida-Alguaire procedents de ciutats com Malmö, Göteborg o Estocolm fins al març. Se sumen així als esquiadors britànics que també hi arriben a través del majorista de viatges Neilson. 

Informa: Agència ANA / Judit Pedrós