- El comú d´Andorra la Vella té previst habilitar zones provisionals de càrrega i descàrrega mentre durin les obres de reforma de l´avinguda Meritxell per facilitar el trànsit rodat als repartidors. Un cop finalitzin, el comú ha arribat a un acord amb l´Associació de Transportistes per establir un horari de repartiment. - L´informe de l´agència de qualificació Standard and Poor´s deixa oberta la porta a una millora de ràting d´Andorra, si culmina positivament les negociacions per l´acord d´associació amb la UE. Assenyala que també ajudaria l´aproximació d´Andorra a institucions com l´FMI. Tot plegat, uns indicadors que el Govern interpreta com la confirmació del sanejament de l´economia - Les importacions aquest desembre han estat de 115 milions, xifra que representa una baixada d´un 0,6% de fa un any. En canvi, les compres a l´exterior han pujat un 2,5% i es situen en prop de 9 milions. Si es miren les xifres de tot el 2017 s´observa que les importacions van ser de 1.300 milions d´euros, més d´un 6% que el 2016. - Visita privada del cap de Govern a París per trobar-se amb el representant personal del Copríncep francès. Antoni Martí va reunir-se la setmana passada amb Patrick Strzoda, segons fonts coneixedores de la reunió. La visita va servir per parlar, especialment, del contraban de tabac al Pas de la Casa. - Saetde ha estat l´única empresa que ha presentat una oferta per ser el soci privat que prengui les regnes d´Ordino-Arcalís. Fins a 4 empreses havien retirat el plec de bases, però només Saetde ha formalitzat la candidatura. Aquest dilluns s´ha tancat el termini de presentació d´ofertes.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

La vall del Madriu explora un agermanament amb Causses-et-Cevennes

  Noticies » Cultura   14 de novembre, 2017 La vall del Madriu explora un agermanament amb Causses-et-Cevennes

Una delegació de l’Entente des Causses-et-Cevennes es troba al país per avaluar la possibilitat d'un agermanament amb la vall del Madriu-Perafita-Claror que es podria fer efectiu el 2018.

L'objectiu és intercanviar experiències amb dues zones que estan catalogades com a patrimoni de la humanitat, fomentar l’assistència tècnica mútua i, sobretot, establir llaços de gran força.

Els agermanaments entre béns catalogats com a Patrimoni de la Humanitat és habitual, ja que la Unesco promou l'associació o l'agermanament com una manera de fomentar l'intercanvi d'informació i experiència, entre països que sovint, però no sempre, tenen configuracions i reptes similars. Causses-i-Cevennes són dos territoris del sud del massís central francès que s’estenen sobre més de 302.319 hectàrees. Configuren paisatges de muntanya i valls profundes representatives de la relació entre els sistemes agropastorals i el seu entorn, especialment a través de les rutes de la transhumància.

Tal com posen en relleu des de la comissió de gestió de la vall del Madriu, un possible agermanament permetria compartir experiències i models de gestió en matèria cultural i patrimonial, crear una xarxa de cooperació i solidaritat amb la qual es poguessin impulsar camps de treball o accions conjuntes de voluntariat, i crear sinergies d’intercanvi turístic, científic i cultural. Això es materialitzaria a través d’intercanvis tècnics, de personal o, fins i tot, de joves entre escoles, amb la creació de projectes d’investigació, publicacions conjuntes o exposicions itinerants, entre d'altres.

Nova senyalització de la vall del Madriu

Durant la visita ambé s'ha presentat la senyalització interpretativa i de les entrades en tot el territori, per la qual s'ha fet un concurs nacional. En total s'instal·laran nou senyals a les entrades de la vall i tretze senyals interpretatius a l’interior del territori protegit, en llocs clau com Ràmio, l’Estall Serrer, Perafita o la presa de l’Illa.

Es començaran a instal·lar la propera primavera, quan la climatologia ho permeti. Els alumnes del Lycée Comte de Foix participaran en l'elaboració de dos d’aquests senyals.Informa: Agència ANA
Imatge: Vall del Madriu-Perafita-Claror