- El comú d´Andorra la Vella té previst habilitar zones provisionals de càrrega i descàrrega mentre durin les obres de reforma de l´avinguda Meritxell per facilitar el trànsit rodat als repartidors. Un cop finalitzin, el comú ha arribat a un acord amb l´Associació de Transportistes per establir un horari de repartiment. - L´informe de l´agència de qualificació Standard and Poor´s deixa oberta la porta a una millora de ràting d´Andorra, si culmina positivament les negociacions per l´acord d´associació amb la UE. Assenyala que també ajudaria l´aproximació d´Andorra a institucions com l´FMI. Tot plegat, uns indicadors que el Govern interpreta com la confirmació del sanejament de l´economia - Les importacions aquest desembre han estat de 115 milions, xifra que representa una baixada d´un 0,6% de fa un any. En canvi, les compres a l´exterior han pujat un 2,5% i es situen en prop de 9 milions. Si es miren les xifres de tot el 2017 s´observa que les importacions van ser de 1.300 milions d´euros, més d´un 6% que el 2016. - Visita privada del cap de Govern a París per trobar-se amb el representant personal del Copríncep francès. Antoni Martí va reunir-se la setmana passada amb Patrick Strzoda, segons fonts coneixedores de la reunió. La visita va servir per parlar, especialment, del contraban de tabac al Pas de la Casa. - Saetde ha estat l´única empresa que ha presentat una oferta per ser el soci privat que prengui les regnes d´Ordino-Arcalís. Fins a 4 empreses havien retirat el plec de bases, però només Saetde ha formalitzat la candidatura. Aquest dilluns s´ha tancat el termini de presentació d´ofertes.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

La vídua de David Guasch dona part del ric fons bibliogràfic a Andorra la Vella

  Noticies » Cultura   12 de gener, 2018 La vídua de David Guasch dona part del ric fons bibliogràfic a Andorra la Vella

L’Arxiu comunal d’Andorra la Vella ha rebut la donació de part del fons particular de llibres de David Guasch Dalmau, veí de la parròquia ja difunt. L’entrega s’ha oficialitzat aquest divendres en una trobada entre la vídua de Guasch, Josepa Prat, i la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, a les dependències de l’arxiu. Entre els documents cedits a la corporació es poden trobar llibres d’història andorrana, com els primers exemplars dels Quaderns d’Estudis Andorrans, i altres d’arxivística, dret i història general. Una part del fons es podrà consultar al mateix Arxiu comunal mentre que l’altra es troba a l’aula d’informàtica del departament de Social a disposició dels usuaris de la Casa Pairal que desitgin accedir-hi.

Part del fons particular de llibres de David Guasch Dalmau ha estat donat per la seva vídua, Josepa Prat, a l'Arxiu comunal d'Andorra la Vella. L’entrega s’ha oficialitzat aquest divendres en una trobada entre la vídua de Guasch, Josepa Prat, i la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, a les dependències de l’arxiu. Entre els documents cedits a la corporació es poden trobar llibres d’història andorrana, com els primers exemplars dels Quaderns d’Estudis Andorrans, i altres d’arxivística, dret i història general. Una part del fons es podrà consultar al mateix Arxiu comunal mentre que l’altra es troba a l’aula d’informàtica del departament de Social a disposició dels usuaris de la Casa Pairal que desitgin accedir-hi.

David Guasch Dalmau era un apassionat de l'arqueologia i de la història i va publicar diversos estudis i llibres com el del mil·lenari de Sant Just Desvern. Va treballar de periodista al semanari Poble Andorrà. Nascut a Sant Just Desvern, fill dels masovers de can Oliveres, va ser el promotor, juntament amb Josep Barberà, de les excavacions al poblat ibèric de la Penya del Moro, a la serra de Collserola. Va fundar i presidir el Centre d'Estudis Santjustencs. L'any 2014, la seva vídua va donar a l'Arxiu Històric de Sant Just Desvern una làpida dedicada per Marcus Iulius a la seva filla Iulia Quieta, que va morir quan tenia tres anys. És una inscripció epigràfica sobre gres de Montjuïc que data del segle I. David Guasch Dalmau va ser el descobridor d'aquesta peça funerària de l'era romana a l'excavació de les restes localitzades a la Riba (terreny entre la masia de Can Oliveres i la riera) a finals dels anys 50. David Guasch va morir el 2010 a Mataró.

Informa: Agència ANA
Foto: Comú d'Andorra la Vella / T. Lara