- Els bars, discoteques i sales de festes tindran prohibit vendre alcohol els darrers trenta minuts d´obertura. El Govern pretén així reduir els aldarulls i afavorir la sortida dels locals. La mesura només serà aplicable els dies que els locals tanquin entre les cinc o les sis del matí, per evitar problemes amb els veïns de les zones properes. D´aquesta manera es modifica el decret del 2011 i es posen eines per resoldre conflictes a zones com el Pas de la Casa. - La part alta de l´avinguda Meritxell mantindrà finalment el doble sentit de circulació, tot i reduir l´amplada de la calçada i canviar el paviment per induir a una circulació més lenta. Ho ha explicat el cap d´equip encarregat del projecte, que també ha exposat els elements d´Smart City que s´hi introduiran. - L´autòpsia del bomber que va patir un accident d´ala delta aquest dilluns a Lanzarote demostra que la causa de la mort va ser l´impacte de la caiguda. Toni Gràcia Armengol, de 49 anys, es trobava a Lanzarote on la setmana anterior havia participat en una competició internacional d´ala delta. - Els tres consellers que continuen al grup liberal qüestionen els arguments de Josep Pintat i els seus afins per trencar el grup parlamentari. Jordi Gallardo, Judit Pallarés i Ferran Costa creuen que les divergències per la reforma comunal era un tema tancat. Gallardo assegura que el partit no ha volgut excloure ningú del procés d´elecció de candidat.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Les asseguradores preveuen una llarga guerra jurídica per l'incendi de l'edifici Tiffany's

  Noticies » Societat   11 d'agost, 2017
www.andorradifusio.ad

Des de les companyies asseguradores es preveu una intensa guerra jurídica per les indemnitzacions als afectats de l´incendi a l´edifici Tiffany´s de la Massana. De fet, des d'una de les companyies s'informa que ja hi ha una demanda contra el Govern per la mala actuació dels bombers en el sinistre.

El sinistre de l´edifici Tiffany´s va tenir lloc el 29 de març de l´any passat i va provocar que 170 persones fossin desallotjades. L´únic que es va haver de lamentar van ser danys materials. Els veïns encara no han pogut tornar a casa, però la companyia asseguradora d´un dels perjudicats creu que hi haurà, previsiblement, un conflicte jurídic que acabarà a la Batllia. Àngels Hernández, directora de màrqueting de Patrimoine Assegurances, afirma que "és un sinistre molt important i abans de pagar a tothom s'agafaran a qualsevol cosa perquè el pagament sigui mínim". 

Afirma que hi ha una altra companyia d´assegurances que ja ha presentat una demanda contra l´executiu perquè considera que els bombers no van fer una actuació correcta. Hernández diu també que l'informe dels bombers sobre el sinistre va assegurar que l´origen de l´incendi va ser una imprudència greu d´un veí de l´edifici a la llar de foc. Segons explica Hernández, "els bombers van recomanar a la persona que vivia al pis que no tornés a encendre la llar de foc, que primer la netegés a través d'una empresa especialitzada; però 17 hores després van començar a trucar els veïns dient que hi havia flama". "S'intueix que va fer cas omís als bombers i va tornar a encendre la llar de foc", afegeix.

Per altra banda, els veïns creuen que podrien començar a tornar a casa entre octubre i desembre.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Cristina Jubete/Anna Romagosa