- Arran de l´augment de ciclistes a les carreteres, el Govern prepara una modificació del codi de circulació perquè se´ls pugui sotmetre a controls d´alcoholèmia. Fins ara, la normativa se centra només en els conductors dels vehicles de motor. De moment, l´executiu encara treballa en aquest nou projecte de llei. Una modificació que es podria aprovar en les properes setmanes pel consell de ministres - Unes 10.000 persones, aproximadament, han visitat el Museu Thyssen, des que va començar a funcionar el passat març. Des del comú d´Escaldes-Engordany es valora positivament aquesta instal·lació ja que està ajudant a revitalitzar la part alta de la parròquia. - El Govern reconeix que falta una unitat policial de lluita antiterrorista i anuncia que es reforçarà la seguretat a les zones turístiques, tenint en compte que els atemptats, aquesta vegada a Barcelona i Cambrils, són en zones properes. Per reforçar la seguretat de la Vuelta, s´ha incrementat la contractació de companyies privades. - L´ambaixada d´Espanya ha posat a disposició dels ciutadants pels atemptats a Barcelona i Cambrils un llibre de condols. L´espai de signatures restarà obert fins demà a les 12 del migdia.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Les asseguradores preveuen una llarga guerra jurídica per l'incendi de l'edifici Tiffany's

  Noticies » Societat   11 d'agost, 2017
www.andorradifusio.ad

Des de les companyies asseguradores es preveu una intensa guerra jurídica per les indemnitzacions als afectats de l´incendi a l´edifici Tiffany´s de la Massana. De fet, des d'una de les companyies s'informa que ja hi ha una demanda contra el Govern per la mala actuació dels bombers en el sinistre.

El sinistre de l´edifici Tiffany´s va tenir lloc el 29 de març de l´any passat i va provocar que 170 persones fossin desallotjades. L´únic que es va haver de lamentar van ser danys materials. Els veïns encara no han pogut tornar a casa, però la companyia asseguradora d´un dels perjudicats creu que hi haurà, previsiblement, un conflicte jurídic que acabarà a la Batllia. Àngels Hernández, directora de màrqueting de Patrimoine Assegurances, afirma que "és un sinistre molt important i abans de pagar a tothom s'agafaran a qualsevol cosa perquè el pagament sigui mínim". 

Afirma que hi ha una altra companyia d´assegurances que ja ha presentat una demanda contra l´executiu perquè considera que els bombers no van fer una actuació correcta. Hernández diu també que l'informe dels bombers sobre el sinistre va assegurar que l´origen de l´incendi va ser una imprudència greu d´un veí de l´edifici a la llar de foc. Segons explica Hernández, "els bombers van recomanar a la persona que vivia al pis que no tornés a encendre la llar de foc, que primer la netegés a través d'una empresa especialitzada; però 17 hores després van començar a trucar els veïns dient que hi havia flama". "S'intueix que va fer cas omís als bombers i va tornar a encendre la llar de foc", afegeix.

Per altra banda, els veïns creuen que podrien començar a tornar a casa entre octubre i desembre.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Cristina Jubete/Anna Romagosa