- El ministre d´Ordenament Territorial, Jordi Torres, i el prefecte de la regió occitana, Pascal Mailhos, han presidit una reunió entre les dues delegacions per a la millora de les carreteres. Entre les actuacions previstes hi ha una desviació en el tram de Tarascó, millores en els trams de revolts i la incorporació de dobles carrils en diferents punts de la xarxa. - Els liberals han donat els seus dos vots favorables a la llei de competències, vots que han permès aprovar-la amb la majoria qualificada necessària, juntament amb el vot de Sílvia Bonet. Igual com ha passat amb les transferències, els grups no han donat suport a les reserves d´esmenes del PS. - Els Liberals han permès finalment la reforma de la llei de transferències. Els Demòcrates tenen majoria en aquesta última, però no entre els consellers nacionals, per la qual cosa necessitaven el vot positiu d´almenys tres membres de l´oposició. Finalment, els liberals Josep Pintat i Joan Carles Camp i la consellera independent Sílvia Bonet hi han votat favorablement i la modificació de la llei ha estat aprovada. - Nova reunió del comitè estratègic francoandorrà per les intervencions a les carreteres RN20, RN22 i RN320. Un projecte que ha de permetre millorar les vies d´accés a Andorra quant a infraestructures, però també per evitar-ne tancaments amb proteccions contra les allaus. - El ´contact center´ ESPIC facturarà aquest 2017 més del doble que l´any passat. I ho farà en el segon any de funcionament i complint les previsions que s´havien marcat. El centre de trucades preveu, a més, ampliar el personal fins a arribar al centenar d´empleats, en previsió d´un increment de clients.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Les asseguradores preveuen una llarga guerra jurídica per l'incendi de l'edifici Tiffany's

  Noticies » Societat   11 d'agost, 2017
www.andorradifusio.ad

Des de les companyies asseguradores es preveu una intensa guerra jurídica per les indemnitzacions als afectats de l´incendi a l´edifici Tiffany´s de la Massana. De fet, des d'una de les companyies s'informa que ja hi ha una demanda contra el Govern per la mala actuació dels bombers en el sinistre.

El sinistre de l´edifici Tiffany´s va tenir lloc el 29 de març de l´any passat i va provocar que 170 persones fossin desallotjades. L´únic que es va haver de lamentar van ser danys materials. Els veïns encara no han pogut tornar a casa, però la companyia asseguradora d´un dels perjudicats creu que hi haurà, previsiblement, un conflicte jurídic que acabarà a la Batllia. Àngels Hernández, directora de màrqueting de Patrimoine Assegurances, afirma que "és un sinistre molt important i abans de pagar a tothom s'agafaran a qualsevol cosa perquè el pagament sigui mínim". 

Afirma que hi ha una altra companyia d´assegurances que ja ha presentat una demanda contra l´executiu perquè considera que els bombers no van fer una actuació correcta. Hernández diu també que l'informe dels bombers sobre el sinistre va assegurar que l´origen de l´incendi va ser una imprudència greu d´un veí de l´edifici a la llar de foc. Segons explica Hernández, "els bombers van recomanar a la persona que vivia al pis que no tornés a encendre la llar de foc, que primer la netegés a través d'una empresa especialitzada; però 17 hores després van començar a trucar els veïns dient que hi havia flama". "S'intueix que va fer cas omís als bombers i va tornar a encendre la llar de foc", afegeix.

Per altra banda, els veïns creuen que podrien començar a tornar a casa entre octubre i desembre.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Cristina Jubete/Anna Romagosa