- El comú d´Andorra la Vella té previst habilitar zones provisionals de càrrega i descàrrega mentre durin les obres de reforma de l´avinguda Meritxell per facilitar el trànsit rodat als repartidors. Un cop finalitzin, el comú ha arribat a un acord amb l´Associació de Transportistes per establir un horari de repartiment. - L´informe de l´agència de qualificació Standard and Poor´s deixa oberta la porta a una millora de ràting d´Andorra, si culmina positivament les negociacions per l´acord d´associació amb la UE. Assenyala que també ajudaria l´aproximació d´Andorra a institucions com l´FMI. Tot plegat, uns indicadors que el Govern interpreta com la confirmació del sanejament de l´economia - Les importacions aquest desembre han estat de 115 milions, xifra que representa una baixada d´un 0,6% de fa un any. En canvi, les compres a l´exterior han pujat un 2,5% i es situen en prop de 9 milions. Si es miren les xifres de tot el 2017 s´observa que les importacions van ser de 1.300 milions d´euros, més d´un 6% que el 2016. - Visita privada del cap de Govern a París per trobar-se amb el representant personal del Copríncep francès. Antoni Martí va reunir-se la setmana passada amb Patrick Strzoda, segons fonts coneixedores de la reunió. La visita va servir per parlar, especialment, del contraban de tabac al Pas de la Casa. - Saetde ha estat l´única empresa que ha presentat una oferta per ser el soci privat que prengui les regnes d´Ordino-Arcalís. Fins a 4 empreses havien retirat el plec de bases, però només Saetde ha formalitzat la candidatura. Aquest dilluns s´ha tancat el termini de presentació d´ofertes.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Marc Pons és el nou director de la Fundació ActuaTech

  Noticies » Societat   12 de gener, 2018 Marc Pons és el nou director de la Fundació ActuaTech

El patronat de la Fundació ActuaTech (Govern d’Andorra, Andorra Telecom, FEDA i Universitat d’Andorra) ha nomenat Marc Pons com a nou director de l’entitat. Pons és enginyer en telecomunicacions, màster en Enginyeria Ambiental i Energies Renovables i doctor en Ciència i Tecnologia per la UPC i la Universitat McGill de Mont-real. També dirigeix l’Observatori de la Sostenibilitat d’Andorra (OBSA), càrrec que va adoptar en substitució de l'ara ministre d’Educació i Enseyament Superior, Eric Jover.

Al llarg de la seva trajectòria professional, Marc Pons s’ha especialitzat en la recerca i la innovació en l’àmbit de la neu i la muntanya i en la modelització de sistemes en diferents àmbits com l’energia, la mobilitat, les dinàmiques del turisme i l’aigua. També ha treballat i col·laborat en diversos projectes internacionals (al Canadà, els Estats Units, Àustria, Suïssa, França i Itàlia), és investigador associat de la Universitat Politècnica de Catalunya, cap d'àrea al Centre d'Estudis de la Neu i la Muntanya (CENMA) i cofundador de Nivorisk Innovation.

A l’OBSA ha desenvolupat diversos projectes en l’àmbit del canvi climàtic i l’energia. Entre els projectes destaquen l’estudi conjunt amb la Universitat de Waterloo i la Universitat d’Innsbruck per avaluar la vulnerabilitat del turisme de neu i dissenyar estratègies d’adaptació a la variabilitat climàtica pels Pirineus, algunes regions del Canadà i Àustria. També avalua el potencial solar tèrmic i fotovoltaic de les cobertes dels edificis d’Andorra. Pons és conseller d'Agricultura, Medi Ambient i Sosteniblitat del comú d'Ordino.

Informa/foto: Agència ANA