- El comú d´Andorra la Vella té previst habilitar zones provisionals de càrrega i descàrrega mentre durin les obres de reforma de l´avinguda Meritxell per facilitar el trànsit rodat als repartidors. Un cop finalitzin, el comú ha arribat a un acord amb l´Associació de Transportistes per establir un horari de repartiment. - L´informe de l´agència de qualificació Standard and Poor´s deixa oberta la porta a una millora de ràting d´Andorra, si culmina positivament les negociacions per l´acord d´associació amb la UE. Assenyala que també ajudaria l´aproximació d´Andorra a institucions com l´FMI. Tot plegat, uns indicadors que el Govern interpreta com la confirmació del sanejament de l´economia - Les importacions aquest desembre han estat de 115 milions, xifra que representa una baixada d´un 0,6% de fa un any. En canvi, les compres a l´exterior han pujat un 2,5% i es situen en prop de 9 milions. Si es miren les xifres de tot el 2017 s´observa que les importacions van ser de 1.300 milions d´euros, més d´un 6% que el 2016. - Visita privada del cap de Govern a París per trobar-se amb el representant personal del Copríncep francès. Antoni Martí va reunir-se la setmana passada amb Patrick Strzoda, segons fonts coneixedores de la reunió. La visita va servir per parlar, especialment, del contraban de tabac al Pas de la Casa. - Saetde ha estat l´única empresa que ha presentat una oferta per ser el soci privat que prengui les regnes d´Ordino-Arcalís. Fins a 4 empreses havien retirat el plec de bases, però només Saetde ha formalitzat la candidatura. Aquest dilluns s´ha tancat el termini de presentació d´ofertes.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Martisella demana al PS deixar de banda els personalismes per no bloquejar les institucions

  Noticies » Política   12 de gener, 2018
www.andorradifusio.ad

Deixar de banda els personalismes i no obstaculitzar la feina del Consell General. Aquest és el principal missatge que ha enviat al PS la consellera del grup demòcrata, Maria Martisella.

La consellera del grup demòcrata, Maria Martisella, ha lamentat al programa 'Ara i Aquí' de Ràdio Nacional el bloqueig que està generant en la tasca parlamentària la indefinició de la presidència del grup mixt. La també secretària de Sindicatura dispara directament contra el PS, a qui acusa d'obstaculitzar la tasca parlamentària. "Ens qüestionem si podrem constituir formalment la comissió de Finances per poder treballar les 200 esmenes del pressupost. Fins i tot es podria paralitzar l’Estat", ha manifestat demanant deixar de banda els personalismes.

Martisella també ha tractat algunes de les recomanacions que el Greco va traslladar a Andorra en el seu darrer informe, centrat en la prevenció de la corrupció entre parlamentaris. Assegura que s'està treballant la llei de transparència del Govern que estableix la declaració de béns i d'activitats i que aquesta declaració mai serà pública.

Pel que fa a la llei de la funció pública, Martisella ha recordat que el text està aprovat i que aviat entrarà a tràmit. Ha assegurat que el text dota de moltes eines als treballadors de l'administració que abans no tenien, com ara una graduació, possibilitats d'augment i estabilitat.

Entrevista completa a la consellera general de DA, Maria Martisella, a l'Ara i Aquí:


Informa: Ivan Álvarez
Imatge: Cristina Jubete