- El comú d´Andorra la Vella té previst habilitar zones provisionals de càrrega i descàrrega mentre durin les obres de reforma de l´avinguda Meritxell per facilitar el trànsit rodat als repartidors. Un cop finalitzin, el comú ha arribat a un acord amb l´Associació de Transportistes per establir un horari de repartiment. - L´informe de l´agència de qualificació Standard and Poor´s deixa oberta la porta a una millora de ràting d´Andorra, si culmina positivament les negociacions per l´acord d´associació amb la UE. Assenyala que també ajudaria l´aproximació d´Andorra a institucions com l´FMI. Tot plegat, uns indicadors que el Govern interpreta com la confirmació del sanejament de l´economia - Les importacions aquest desembre han estat de 115 milions, xifra que representa una baixada d´un 0,6% de fa un any. En canvi, les compres a l´exterior han pujat un 2,5% i es situen en prop de 9 milions. Si es miren les xifres de tot el 2017 s´observa que les importacions van ser de 1.300 milions d´euros, més d´un 6% que el 2016. - Visita privada del cap de Govern a París per trobar-se amb el representant personal del Copríncep francès. Antoni Martí va reunir-se la setmana passada amb Patrick Strzoda, segons fonts coneixedores de la reunió. La visita va servir per parlar, especialment, del contraban de tabac al Pas de la Casa. - Saetde ha estat l´única empresa que ha presentat una oferta per ser el soci privat que prengui les regnes d´Ordino-Arcalís. Fins a 4 empreses havien retirat el plec de bases, però només Saetde ha formalitzat la candidatura. Aquest dilluns s´ha tancat el termini de presentació d´ofertes.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Noves famílies s'interessen per l'acollida, però encara no és suficient

  Noticies » Societat   13 de novembre, 2017
www.andorradifusio.ad

La campanya per trobar famílies d'acollida d'infants comença a donar fruit. Tot i així des del ministeri d'Afers Socials reconeixen que molt a poc a poc. De moment se n'han afegit sis a les que ja hi havia inscrites.

A l'estiu el ministeri d'Afers Socials va iniciar una campanya per aconseguir noves famílies d'acollida. De la mitja dotzena que s'han sumat a les que ja hi havia, una part està en procés de valoració i aviat podrien estar en disposició d'acollir un infant. Tot i que en total no arriben a la desena de famílies, el ministeri espera que el nombre augmenti a curt termini. Xavier Espot reconeix que l'acollida és una alternativa necessària, no s'ha de convertir en prioritària, ja que l'ideal seria trobar un nucli familiar estable per als infants que ho necessitin. "Com més famílies s'interessessin i entressin en el circuit de les famílies acollidores millor". assegura, tot recordant que "encara no és suficient".

D'altra banda, Xavier Espot ha reconegut que la policia té coneixement, des de fa temps, de l'existència de nuclis urbans on joves consumeixen drogues i que s'havien registrat denúncies. Els darrers dies hi ha hagut alertes al Prat del Roure, a Escaldes-Engordany, una de les zones on segons el ministre s'ha incrementat la vigilància policial, amb agents d'uniforme i de paisà. "La problemàtica no es resol només per aquesta via. La vessant repressiva és important, però sabem que s'ha d'incidir també en la vessant preventiva", recorda.

Amb tot el ministre ha reconegut que és difícil mantenir la vigilància policial durant 24 hores, perquè hi ha més zones on és necessari mantenir aquest tipus de vigilància.

Classes d'anglès per als joves tutelats

Unes declaracions fetes en el marc de la signatura entre la Gavernera, l'àrea de suport a joves tutelats i l'empresa Univers dels infants. Fins al juny una quinzena de joves es podran beneficiar de classes d'anglès un cop a la setmana. Els joves s'integraran en grups en funció de la seva edat. Si l'experiència funciona, es renovaria la col·laboració pel curs vinent.

Informa: Joan Antoni Sarmiento