- El Club Vòlei Encamp ha superat al Sabadell per 3 sets a 1. Els de José Garcia fan un pas més de cara a aconseguir un bitllet a les fases d´ascens a Superlliga 2. D´altra banda, el C.V. Andorra ha perdut per 3 a 1 al Pavelló del Lycée davant el Sàndor. - Cristina Llovera no disputarà finalment el Campionat d´Espanya absolut d´atletisme en pista coberta, aquest cap de setmana a València. Les molèsties que l´atleta arrossega a l´isquiotibial l´han fet renunciar a la competició - L´alberg de la Comella es podria convertir en un centre educatiu innovador si prospera el projecte liderat pel grup Bomosa, la Granja i altres col·laboradors. El comú va decidir tancar les instal·lacions al febrer de l´any passat degut, en bona part, a la manca de rendibilitat. - L´associació de transportistes creu que a Andorra caldria aplicar restriccions per a vehicles industrials altament contaminants, com fan la majoria de grans ciutats europees. L´entitat assegura que les mesures aplicades a París o Barcelona no els afecten, ja que la flota de transport de les companyies andorranes és d´última generació. - L’agència d’avaluació Fitch Ratings manté la nota d´Andorra en BBB amb perspectiva positiva, però continua veient com un risc l’important pes del sector financer en l’economia del país i assenyala com a mancança el fet de no disposar d’un prestador d’última instància. L´agència també critica la manca disponibilitat i freqüència de dades econòmiques. - Augmentar els contractes d´arrendament per sobre l´IPC fixat pel Govern és una pràctica il·legal. S´han detectat casos d´aquestes operatives fraudulentes al país. Els advocats recomanen reclamar als gestors immobiliaris i propietaris els sobrecostos abusius. El Servei d´Atenció al Consumidor ha rebut ja consultes sobre aquesta situació.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

PS i Liberals celebren la sortida de la llista negra però creuen que encara queda feina per fer

  Noticies » Política   06 de desembre, 2017
www.andorradifusio.ad

Els liberals i el PS veuen positiu que Andorra hagi sortit de la llista negra de paradisos fiscals de la UE, però creuen que encara queden deures per fer. El Principat ha passat a una altra llista de 47 països que tenen un règim fiscal que Brussel·les considera perjudicial.

Els socialdemòcrates han retret al Govern que el Principat hagi trigat tant a sortir de la llista negra de paradisos fiscals de l´ECOFIN, la reunió de ministres de Finances de la Unió Europea. La consellera del PS al grup mixt, Rosa Gili, considera que el fet que encara estigui inclòs entre els països amb un règim fiscal fiscal desfavorable, segons la UE, demostra que encara queda feina per fer.

Per la seva part, la consellera liberal Judith Pallarés, ho considera una bona notícia que demostra la cooperació que ha mostrat el Principat. "Sabem que la UE reconeix la fena que s'està fent. Hi ha compromisos ferms i lleis entrades", afirma posant en relleu "la línia cap a la transparència" que s'ha pres "amb passos accelerats".

El Govern ha considerat per la seva banda que sortir d'aquesta llista és un reconeixement a la feina feta els darrers anys.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Anna Romagosa