- Falten poques hores perquè Irineu Esteve tanqui la participació andorrana als Jocs d´hivern. Ho farà amb la prova de 50 quilòmetres estil clàssic. L´esquiador de fons i els seus tècnics són prudents perquè mai s´han enfrontat a aquesta prova. Amb tot, hi ha confiança de fer un bon paper. - Crítiques al Govern per les dificultats que de nou es troben per poder portar aquest estiu nens sahrauís. Des de l´Associació d´Amics Solidaris amb el Poble Sahrauí asseguren que la situació es resoldria amb un conveni amb Espanya. Reiteren que el projecte Vacances en pau perilla. - Només tres empreses s´han presentat al concurs per a l´embelliment de l´avinguda Meritxell. Això suposa un incovenient per al desenvolupament de l´obra, ja que es van licitar quatre trams, que a més s´han d´executar al mateix temps. El comú estudiarà una possible solució. Els constructors ja havien alertat de la dificultat del plec de bases. - Un noi de 16 anys i el seu pare, de 45, han perdut la vida en un accident de motocicleta. El sinistre ha tingut lloc aquesta nit passada a l´avinguda Salou. Per causes que s´investiguen, la moto amb què viatjaven va sortir de la via i va xocar contra un arbre. A causa de l´impacte, el menor va morir a l´acte. El seu pare no ha pogut superar les lesions i ha mort aquesta matinada a l´hospital.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

RNA celebra el Dia mundial de la ràdio des d'un clípol

  Noticies » Societat   13 de febrer, 2018
www.andorradifusio.ad

En el Dia mundial de la ràdio, aquesta casa ha volgut commemorar l'efemèride sortint al carrer i apropant-se als oeints. L'"Ara i Aquí " i els "Becaris" han pujat a l'autobús.

Aquest dimarts la ràdio assumeix el protagonisme arreu del món. Tot i l'evolució en l´àmbit tecnològic, el mitjà radiofònic continua sent al segle XXI un dels canals amb més immediatesa. 

La Unesco va decretar el 13 de febrer com la jornada per retre homenatge a aquesta eina de comunicació. Ràdio Nacional no ha faltat a aquesta cita i ho celebra sortint al carrer. Com és el cas de l´"Ara i Aquí", que ha fet part del programa en directe en un autobús. El director d'RTVA, Xavi Mujal, ha recordat com "aquest país va lligat al món de la ràdio" des de l'existència d'emissores tant importants com Radio Andorra i Sud Radio. "És el millor mitjà que existeix", ha afegit.

Una proposta, la de Ràdio Nacional, que ha estat acollida pels usuaris de l'autobús d´una manera  especial: "Amb sorpresa, perquè la gent no ho acabava d'entendre, però finalment ho han viscut amb normalitat, ja s'han acostumat a les càmeres i a com conversàvem fent ràdio", ha dit Mujal.

Enguany, el Dia mundial de la ràdio està dedicat a l´esport i per aquest motiu, el programa "Becaris" també ha pujat a l´autobús. Ho ha fet per espai d´una hora i hi ha traslladat la seva tertúlia esportiva a aquest entorn original.

Informa: Ivan Álvarez
Imatge: Marta Paixà/David Ramos