- El comú d´Andorra la Vella té previst habilitar zones provisionals de càrrega i descàrrega mentre durin les obres de reforma de l´avinguda Meritxell per facilitar el trànsit rodat als repartidors. Un cop finalitzin, el comú ha arribat a un acord amb l´Associació de Transportistes per establir un horari de repartiment. - L´informe de l´agència de qualificació Standard and Poor´s deixa oberta la porta a una millora de ràting d´Andorra, si culmina positivament les negociacions per l´acord d´associació amb la UE. Assenyala que també ajudaria l´aproximació d´Andorra a institucions com l´FMI. Tot plegat, uns indicadors que el Govern interpreta com la confirmació del sanejament de l´economia - Les importacions aquest desembre han estat de 115 milions, xifra que representa una baixada d´un 0,6% de fa un any. En canvi, les compres a l´exterior han pujat un 2,5% i es situen en prop de 9 milions. Si es miren les xifres de tot el 2017 s´observa que les importacions van ser de 1.300 milions d´euros, més d´un 6% que el 2016. - Visita privada del cap de Govern a París per trobar-se amb el representant personal del Copríncep francès. Antoni Martí va reunir-se la setmana passada amb Patrick Strzoda, segons fonts coneixedores de la reunió. La visita va servir per parlar, especialment, del contraban de tabac al Pas de la Casa. - Saetde ha estat l´única empresa que ha presentat una oferta per ser el soci privat que prengui les regnes d´Ordino-Arcalís. Fins a 4 empreses havien retirat el plec de bases, però només Saetde ha formalitzat la candidatura. Aquest dilluns s´ha tancat el termini de presentació d´ofertes.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Salvador Brotons i la GIO Orquestra, al·licients del 25è aniversari de la Fundació ONCA

  Noticies » Cultura   09 de gener, 2018
www.andorradifusio.ad

El director Salvador Brotons i la GIO Orquestra seran els principals reclams del 25è aniversari de la Fundació ONCA. El director artístic, Gerard Claret, ha destacat la feina feta aquests anys.

Un doble concert per a violí, violoncel i orquestra. Aquesta serà la principal estrena de la temporada d'enguany de la Fundació ONCA. Una peça composta pel director català Salvador Brotons, especialment per l'ocasió i que comptarà amb la participació de la GIO Orquestra. El concert tindrà lloc a l'Auditori Nacional coincidint amb el quart de segle de la Constitució. Aquesta producció es tornarà a fer Perpinyà al maig i a la tardor a Girona, segons ha avançat el director artístic, Gerard Claret.

La darrera temporada va haver-hi 44 actuacions que van aplegar 13.270 assistents, una xifra similar a altres temporades. La Fundació continuarà tenint un pressupost de 305.000 euros. Claret ha remarcat la importància de l'ONCA dins del panorama musical i cultural del país. Tot i això, encara queda molt camí per créixer. "M'agradaria que les actuacions de l'orquestra poguessin ser una mica més seguides. Hem de trobar la fórmula, moltes vegades no és només un tema de diners", insisteix.

El cicle ONCA al Palau també tindrà contuïtat, així com els projectes educatius i socials de l'entitat. El concert d'Estiu, de Primavera, de Santa Cecília i de Meritxell també seran grans al·licients de la temporada. Finalment i com en altres ocasions, la Fundació també farà una actuació a París, a final de maig o juny.

Informa: Joel Romero
Imatges: Vicente Bellot