Estira la llengua

Comparteix:

Cada setmana, repassem amb un to molt desenfadat però rigorós l'actualitat de la llengua catalana: reivindicacions, agressions, progressos... d'arreu dels territoris on es parla. Ampliem el coneixement general de les singularitats de la nostra llengua i donem un cop de mà per saber-la parlar millor. Tot, amb l'objectiu de conscienciar els membres de la nostra comunitat lingüística que són els únics garants de la continuïtat de la nostra parla. Tot això, amb Agustí Mas, Berta Subietas, Adrià Mateu, Maria Cucurull, Marcel Farinelli, Sac Nicté García, Diana Pérez, Jordi Terme i Aran Comín! 
Menció de qualitat del Premi Ràdio Associació Catalunya 2013 al millor programa de ràdio!


Estira la llengua 28 març 2016

Sabies que hi ha topònims dels Estats Units que vénen de la Safor? Parlem d'això i d'altres temes que es tocaran a la X Jornada d'onomàstica de l'AVL, que es fa Gandia, amb el professor Emili Casanova. El filòleg Om Hil ens descobreix les particularitats del català de Sant Quintí de Mediona, a l'Alt Penedès. Al Pedigrí Català, la fisura lingüística entre la gent gran i els nous metges. Marcel Farinelli ens parla d'estrangerismes i paraules genuïnes. Tot això i molt més. Para l'orella, que t'estirem la llengua!

  • Carretera i manta: Sant Quintí de Mediona

    Si vas al Penedès, val la pena que abans sàpigues què vol dir boi, mercoc o pèlac. El filòleg Om Hil ens explica les particularitats del català que es parla a Sant Quintí de Mediona i a aquesta regió de Catalunya. 

  • L'entrevista: X Jornada d'onomàstica de l'AVL

    Sabies que als Estats Units hi ha topònims que vénen de la comarca de la Safor? O que en aquesta zona del País Valencià n'hi ha que vénen de Mallorca? Són alguns temes que es tocaran a la propera Jornada d'onomàstica, que es farà el 15 i el 16 d'abril a Gandia. En fem un avanç en conversa amb el professor Emili Casanova.

  • Pedigrí català: la comprensió entre gent gran i metges

    Som conscients de com la nostra expressivitat es va empobrint mentre la gent gran conserva una gran riquesa lingüística. El fet és que això crea reptes lingüístics a les noves generacions de metges. La Berta ens parla d'aquest fenomen al Pedigrí Català!

  • Columna Farinelli: l'assimilació d'anglicismes

    Marcel Farinelli reflexiona sobre la forma com el català assimila anglicismes, sovint per referir-se a conceptes per als quals ja tenim mots adequats. També valora fins a quin punt se n'ha d'adaptar la grafia o no.

  • S'ha escrit un crim, amb Diana Pérez

    Has vist un cartell tan mal escrit que et cauen els ulls a trossos? Fes-li una foto i envia’ns-la a participa@estiralallengua.cat, per Twitter o per Facebook, i les comentarem amb la Diana Flètxer! I aquesta setmana, especial Pere Vilarrubla! 

  • L'examen, amb Maria Boix

    Resol els errors de la frase de la Maria Boix que trobaràs al Facebook i envia'ns-la corregida a participa@estiralallengua.cat!

Facebook

Twitter